Buitenland
TARIEVEN

Europa: kosten binnen de EU

Binnen de EU kun je internetten, bellen en sms’en vanuit de bundel die je ook in Nederland gebruikt (m.u.v. betaalde informatie- en servicenummers). Je kunt dus zonder zorgen blijven internetten zoals je dat thuis ook doet.
Voor de bundels van 10GB, 20GB en de Unlimited databundel geldt een limiet van 9GB per maand in de EU. Het kan natuurlijk zo zijn dat je bundel opgebruikt is. In dat geval kun je makkelijk een extra internetbundel aanvragen, of betaal je los per MB, minuut of sms.
Extra internetbundel

Wereld: kosten buiten de EU

In de landen buiten de EU kun je niet internetten, bellen en sms’en vanuit je gebruikelijke bundel. Maar natuurlijk wil je tijdens je reis wel gewoon een vakantiefotootje kunnen delen. Daarom heeft Tele2 voor landen buiten de EU speciale en voordelige buitenland databundels. Je kunt er ook voor kiezen om te betalen per MB, deze kosten komen als buiten-de-bundel kosten op je factuur.
Bundels buiten EU

Bundels buiten de EU

Bundel activeren? Maak via de sms die je van ons krijgt bij aankomst op je bestemming de keuze voor een kleine, middel of grote bundel. Je kunt voor je op reis gaat ook al via MijnTele2 een bundel aanschaffen. Deze databundel is 31 dagen geldig. Niet alleen in het land waar je op dat moment bent, maar in meerdere landen.
Meer informatie over activeren

De wereld in zones

Om het je makkelijk te maken, hebben we alle landen buiten de EU verdeeld in vier kleuren. In de landen met dezelfde kleur kun je dezelfde internetbundel gebruiken. Hieronder vind je een overzicht van de landen per kleur. Staat er een land niet tussen? Dan kun je daar alleen internetten door te betalen per MB. Of we hebben daar geen beschikbaar netwerk waardoor je er niet online kunt zijn.
Oranje bundel
Aruba Bangladesh
Bosnië en Herzegovina Britse Maagdeneilanden
Cambodja Egypte
Guatemala Guyana
Haïti Indonesië
Iran Kaapverdië
Mexico Myanmar
Nicaragua Oezbekistan
Oman Panama
Suriname Tunesië
Wit-Rusland
Roze bundel
Afghanistan Anguilla
Antigua en Barbuda Azerbeidzjan
Barbados Bonaire
Botswana Brunei
Costa Rica Curaçao
DR Congo Dominica
Dominicaanse Republiek El Salvador
Grenada Groenland
Guinee India
Ivoorkust Jamaïca
Kaaimaneilanden Kenia
Marokko Montserrat
Mozambique Nigeria
Oeganda Paraguay
Philippijnen Rwanda
Saba Senegal
St. Eustasius St. Kitts & Nevis
St. Lucia St. Maarten
St. Vincent en de Grenadines Tsjaad
Turks- en Caicoseilanden Venezuela
Verenigde Arabische Emiraten Vietnam
Yemen Zambia
Groene bundel
Albanië Australië
Christmaseiland Cocoseilanden
Ecuador Faeröer eilanden
Frans Polynesië Georgië
Hong Kong Israël
Kazachstan Kirgistan
Koeweit Laos
Macao Moldavië
Montenegro Nieuw-Zeeland
Oekraïne Puerto Rico
Rusland Saudi Arabië
Sri Lanka Tadzjikistan
Taiwan Thailand
Turkije Verenigde Staten
Paarse bundel
Argentinië Armenië
Brazilië Canada
Chili China
Colombia Ghana
Guernsey Isle of Man
Japan Jersey
Macedonië Maleisië
Pakistan Palestijnse gebieden
Peru Qatar
Servië Singapore
Uruguay Zuid-Afrika
Zuid-Korea

Buiten-de-bundel tarieven

Is je databundel op? Dan kun je ook gewoon per MB, minuut of sms betalen. Deze kosten komen als buiten-de-bundel kosten op je factuur. In onderstaande tabel vind je de buiten-de-bundel kosten per land.

Bellen van Nederland naar het buitenland

Bekijk hieronder wat het kost om vanuit Nederland naar een lokaal nummer in het buitenland te bellen/sms’en

Landen Starttarief (zowel naar vast als mobiel) Naar Vast nummer p/min. Naar Mobiel nummer p/min. Per sms
Bellen naar EU landen en USA € 0,06 € 0,65 € 0,90 € 0,10
Bellen naar overige landen € 0,06 € 1,27 € 1,52 € 0,10

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn internetbundel ook in het buitenland gebruiken?

Ja. We maken wel onderscheid tussen binnen de EU en buiten de EU:

Binnen de EU Voor alle Tele2 abonnementen geldt dat je Bel/Sms-bundel én internetbundel/Data geldig zijn in de hele EU en in IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland. Met uitzondering van betaalde informatie- en servicenummers. Je kunt dus internetten, bellen en sms’en in de EU met de bundels die je gewend bent te gebruiken in Nederland. Om te internetten is het wel belangrijk dat roaming aan staat op je telefoon. Toestelhulp kan je hierbij helpen. Voor het gebruik van internet in de EU geldt:

 • Unlimited Data: Je kunt maximaal 9GB per maand gebruiken. Wanneer je dit limiet bereikt kun je blijven internetten. Je betaalt dan € 0,007 per MB.
 • 10GB/20GB Data: Je kunt maximaal 9GB per maand gebruiken. Wanneer je dit limiet bereikt kun je blijven internetten. Je betaalt dan € 0,007 per MB voor de resterende GB van je bundel. Wanneer je bundel op is, ga je automatisch offline. Kies dan voor een Extra internetbundel om te blijven internetten.
 • 8GB Data of minder: Je kunt je volledige internetbundel gebruiken. Wanneer je bundel op is, ga je automatisch offline. Kies dan voor een Extra internetbundel om te blijven internetten.

Buiten de EU

Zodra je in een land bent buiten de EU schakelen we je internet automatisch uit. Zo voorkom je onverwachte kosten buiten je bundel. Zoals je gewend bent, ontvang je een SMS van ons als je in een ander land bent. In deze SMS benoemen we wat opties, namelijk:

 • Je laat je internet uitstaan
 • Je activeert een voordelige bundel die bij die zone hoort
 • Je stelt via een SMS een maximum bedrag in voor de kosten die je buiten je bundel mag maken.

Zodra je een bundel hebt besteld of als je een maximum bedrag hebt ingesteld, krijg je een SMS ter bevestiging. Zo weet je dat je weer zorgeloos kunt internetten.

Welke landen vallen er onder de Europese Unie (EU)?

Voor alle Tele2 abonnementen geldt dat je Bel/SMS-bundel én internetbundel/databundel geldig zijn in de hele EU en in IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland. Met uitzondering van betaalde informatie- en servicenummers. Je kunt dus internetten, bellen en sms’en in de EU met de bundels die je gewend bent te gebruiken in Nederland.  Hierbij alle landen op een rij:

België, Bulgarije, Cyprus (Griekse deel), Denemarken, Duitsland, Estland, Finland (incl. Aland), Frankrijk (incl. Réunion, Mayotte, Saint Martin), Frans-Guyana, Gibraltar (Verenigd Koninkrijk), Griekenland, Guadeloupe, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Martinique, Melilla (Spanje), Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (incl. Azoren, Madeira), Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje (incl. Canarische Eilanden, Melilla en Ceuta), Tsjechië, Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland), Zweden, Zwitserland.

In deze landen zijn je Bel/SMS-bundel én internetbundel/Data niet geldig:

Andorra, Guernsey (Verenigd Koninkrijk), Jersey (Verenigd Koninkrijk), Man (Verenigd Koninkrijk), Monaco (Frankrijk), Saint-Bartélémy, San Marino, Vaticaanstad.

Hoe kan ik mijn telefoon instellen om te kunnen internetten in het buitenland?

Om te internetten is het belangrijk dat roaming aan staat op je telefoon. Als je hier zelf niet uitkomt, kijk dan even bij Toestelhulp.

Krijg ik een melding wanneer ik door mijn internetbundel heen ben?

Ja. Als je in het buitenland, binnen of buiten de EU, bent krijg je een sms wanneer je 80% van je bundel hebt gebruikt. En een sms wanneer je internetbundel/databundel op is.

Ik ben nieuw bij Tele2. Kan ik meteen in het buitenland bellen, sms'en en internetten?

Internet

Ja. Voor nieuwe klanten, of klanten met een nieuwe telefoonnummer, zijn er geen beperkingen voor het gebruik van internet in het buitenland.

 

Bellen en sms’en

Niet direct. Bij nieuwe telefoonnummers is het niet mogelijk om de eerste 2 maanden te bellen naar internationale nummers vanuit het buitenland. Je kunt wel in het buitenland:

 • Naar Nederland bellen
 • Bellen naar lokale nummers (bijvoorbeeld in België een Belgisch nummer bellen)
 • Naar alle landen sms’en
 • Data gebruiken
 • Buitenlandbundels bestellen

Na 2 betaalde facturen, zonder stornering, kun je in het buitenland bellen en sms'en zonder beperking. Voor internetten in de EU geldt een Fair Use Policy, zoals omschreven in onze voorwaarden.

Kan ik mijn Nederlandse prepaid tegoed ook in het buitenland gebruiken?

Ja, je kunt ook bij Tele2 profiteren van voordelig internetten, bellen en sms’en binnen de EU vanuit je gebruikelijke prepaid tegoed (m.u.v. betaalde informatie- en servicenummers). Voor bellen/sms’en vanuit Nederland naar het buitenland gelden toeslagen.