Klantenservice Thuis

Internet is traag


Hier vind je meer informatie over jouw internetverbinding en internetsnelheid. De internetsnelheid die je bij Tele2 ontvangt, maar ook bij andere internetproviders, is afhankelijk van verschillende factoren. Lees hier wat je kunt doen om van een goede internetsnelheid te kunnen (blijven) genieten.
Snel en betrouwbaar internet | Tele2
Internet via koperkabel

Het aansluitpunt in jouw woning is via een netwerk van koperen en glasvezel kabels verbonden met de wijkcentrale. In de centrale komen alle draden uit de huizen uit je wijk samen. De snelheid die je in je woning binnenkrijgt neemt af naarmate de woning zich verder van de wijkcentrale bevindt. Daarnaast kan de kwaliteit van de koperdraden variëren en dit heeft invloed op de snelheid van het internet.

Jouw thuisaansluiting

De hoofdaansluiting is de plek waar het internet jouw woning binnenkomt. Deze zit meestal in de meterkast. Om de maximaal haalbare snelheid binnen te krijgen moet het modem via een korte kabel verbonden zijn met het hoofdaansluitpunt. De lengte van deze kabel mag maximaal 2 meter zijn.
Soms is het niet mogelijk om je modem met de hoofdaansluiting te verbinden en kun je gebruik maken van een wandcontactdoos, zoals op het plaatje hiernaast.

Positie van je modem

Als je modem is ingesloten tussen kasten en muren, zendt deze een minder goed wifi signaal uit. Zorg er voor dat er rondom het modem aan alle kanten wat ruimte is. Als je gebruik maakt van wifi is het belangrijk om niet te ver bij het modem vandaan te gaan zitten.
Wanneer er veel draadloze netwerken in je omgeving zijn, neemt de snelheid van jouw wifi verbinding af. Dit kan ook het geval zijn als je buren draadloos internet gebruiken, of als je zelf veel draadloze apparaten, zoals een babyfoon, in huis hebt.

Eigen apparatuur

De kwaliteit van je apparatuur heeft invloed op je internetsnelheid. Als je een oude computer of een computer met een oud besturingssysteem hebt, is de kans groter dat de snelheid minder wordt. Laat je computer daarom regelmatig nakijken en probeer gebruik te maken van de nieuwste besturingssystemen.
Hoe meer apps er op het apparaat waarmee je verbinding hebt staan, hoe minder de snelheid wordt. Schoon je computer, tablet of telefoon daarom regelmatig op.

Maak je gebruik van bekabeld internet, zorg dan dan dat de kabel van hoge kwaliteit is. Het liefst een ‘CAT 5 UTP’ kabel.

Direct hulp nodig?

Heb je een vraag? Stel hem aan onze virtuele assistent.
Tele2 schrijft een bericht...

Doe het zelf
met mijntele2

Via MijnTele2 heb je inzicht in je abonnement, je facturen en je profielgegevens. Ook kun je via MijnTele2 extra producten bestellen en dingen wijzigen. Regel het gemakkelijk zelf via MijnTele2!
Inloggen MijnTele2