Klantenservice Thuis

Wifi versterker instellen


Op deze pagina leggen we uit wanneer een wifi versterker/externe router handig is en wat je met ons modem moet doen als je een wifi versterker aansluit. Elke router is anders, dus met de installatie daarvan kunnen wij je helaas niet helpen. Laat je daarom goed adviseren in de winkel of vraag hulp aan iemand die daar handig mee is. Wel bieden we Slimme Wifi aan.
Op ons forum zijn diverse topics over wifi versterkers en externe routers. Neem een kijkje op het forum om te kijken of jouw antwoord hier tussen staat of stel hier je vraag zodat andere gebruikers jou kunnen helpen.
Wat moet je allemaal weten over een wifi versterker/externe router?

Wanneer een externe router?
Een externe router helpt je als je je laptop of tablet gebruikt op een plek ver van je modem. Ons modem zendt een wifi signaal uit. Maar hoe verder je van je modem bent, hoe zwakker dat signaal wordt. Met een externe router op de plek die je modem niet kan bereiken, is het signaal op die plek toch even sterk.

Welke externe router?
Er bestaan ontzettend veel routers. Laat je daarom in de winkel of online goed adviseren welke voor jou thuis het beste is. Kijk bijvoorbeeld op de website van Tweakers voor informatie over en vergelijkingen van externe routers.

Hoe sluit ik een externe router aan op het modem?

Elke router is anders, dus met de installatie van de router die je hebt gekocht kunnen we je niet helpen. Maar tips hebben we wel. Bijvoorbeeld voor het aansluiten van het modem.

Wat heb je nodig?

  • Je Modem
  • Een externe router
  • Een netwerkkabel (UTP Cat5 of Cat6)

De netwerkkabel moet je aansluiten op je modem én je externe router. Dit doe je door een kant van de netwerkkabel aan te sluiten op LAN3 of LAN4 van je modem. De andere kant van de kabel gaat naar je externe router: daar sluit je hem aan op de WAN-poort. Zorg ervoor dat tussen de twee apparaten minstens 40 tot 50 cm zit.

We kunnen je niet helpen met de instellingen van je externe router, maar wel met de instellingen in je modem.
Kies hieronder waarom jij een externe router wil gebruiken.

1. Als je de externe router gebruikt als vervanging voor het draadloze signaal van het modem.
Zet de draadloze functie van het modem uit, dan kan het ook niet meer storen op je nieuwe draadloze netwerk. Wil je alles uit je router halen? Sluit dan (bekabeld en/of draadloos) al je computers aan op je externe router. Alleen de Interactieve TV-ontvangers moeten aangesloten blijven op je modem.

2. Als je de externe router gebruikt om het bereik van je draadloze netwerk uit te breiden.
Het is het beste om de externe router met een netwerkkabel of een verbindingsset aan te sluiten op het modem. Je kunt ze ook draadloos aan elkaar koppelen. Check hiervoor de handleiding van je externe router.

Slimme Wifi

Wij bieden Slimme Wifi aan. De voordelen van Slimme Wifi zijn:

  • Zorgeloos wifi in heel je woning
  • Zeer eenvoudig in installatie en gebruik
  • Veilig, zelflerend en zelfregulerend
Meer informatie over Slimme Wifi

Direct hulp nodig?

Heb je een vraag? Stel hem aan onze virtuele assistent.
Tele2 schrijft een bericht...

Doe het zelf
met mijntele2

Via MijnTele2 heb je inzicht in je abonnement, je facturen en je profielgegevens. Ook kun je via MijnTele2 extra producten bestellen en dingen wijzigen. Regel het gemakkelijk zelf via MijnTele2!
Inloggen MijnTele2