Klantenservice Thuis

Menu en/of zenders tonen niet in HD kwaliteit


HDTV staat voor High Definition Televisie. Het beeld is scherper en heeft meer details dan Standard Definition (SD) Televisie, omdat het meer beeldpunten (pixels) heeft. HD is daarnaast bijna 2 keer scherper dan DVD.
Bij Tele2 kun je met een HD pakket de meest bekeken zenders ook in HD kijken. In het zenderoverzicht zie je welke zenders dat zijn. Lees hier hoe je optimaal kunt genieten van zenders in HD kwaliteit.
Heb je helemaal geen beeld? Bekijk dan ons stappenplan.
Maak een keuze

Op deze pagina vind je een stappenplan om je beeldkwaliteit te verbeteren. Wil je meer weten over wat je nodig hebt om de kwaliteit te verbteren? Klik dan op de button.

Stappenplan HD kwaliteit

1. Check je aansluiting
Zorg er voor dat alles goed aangesloten is. Wij adviseren het gebruik van een HDMI kabel tussen de tv en de ontvanger. In de handleiding leggen we het nog even uit. Als je een andere HDMI kabel en/.of netwerkkabel (deze zit tussen het modem en de tv-ontvanger) hebt liggen, probeer deze dan.

2. Reset je tv-ontvanger
Het resetten van de TV-ontvanger kan helpen. Je reset de tv-ontvanger door de stekker van de tv-ontvanger 30 seconden uit het stopcontact te halen. Sluit vervolgens de stroom weer aan. Je televisie gaat dan opnieuw proberen verbinding te maken. Dit kan enkele minuten duren.

3. Klopt de aansluiting maar heb je toch een lage beeldkwaliteit?

Het is mogelijk dat de TV-ontvanger niet de gegevens van je tv ontvangt om HDMI te gebruiken. Als je wel een HDMI-kabel hebt aangesloten, dan kun je dit alsnog als vaste waarde instellen met volgende stappen:

  • Druk op de Menu knop van je afstandsbediening.
  • Selecteer Instellingen – Beeld & Geluid
  • Controleer of Video uitvoer is ingesteld op HDMI. Als dit niet het geval is, pas deze dan aan.
  • Controleer of HD opmaak is ingesteld : 1080p of 1080i of 720p. Als deze op een andere waarde staat, kun je dit aanpassen.

4. Werkt het nog niet?
Neem even 
contact met ons op. Je kunt ons bijvoorbeeld chatten.

Wat heb je nodig om zenders in HD te bekijken?

1. Een tv die HD-zenders in de juiste kwaliteit doorgeeft

Niet alle tv’s zijn geschikt voor het doorgeven van HD-zenders.

Om volledig te kunnen genieten van de HD-kwaliteit heb je een Full HD of HD Ready scherm nodig. Vrijwel alle tv’s die de afgelopen jaren op de markt zijn gekomen, zijn geschikt voor HD. Als je een ouder toestel hebt of twijfelt of jouw tv geschikt is voor HD, dan kun je het beste even in de handleiding van je tv kijken wat de specificaties van je toestel zijn. Als je die niet meer hebt, google dan het modelnummer van je tv (die staat vaak op de zijkant of de achterkant van je toestel) en kijk bij de specificaties.

Om in HD te kunnen kijken heb je een resolutie nodig van 720p, 1080i of 1080p.

2. De juiste aansluiting van je tv-ontvanger met de TV

Om zenders in HD te kunnen bekijken, moet je tv-ontvanger met een HDMI-kabel verbonden zijn aan je televisie.

Een HDMI-kabel is meegeleverd bij je Interactive TV pakket. Pak deze erbij, indien je deze kabel nog niet in gebruik hebt genomen. Ontbreekt de HDMI-kabel? Neem dan contact met ons op.

Gebruik je nu een SCART-kabel? Deze is niet geschikt om zenders door te geven in HD. Vervang deze door een HDMI-kabel.

Direct hulp nodig?

Heb je een vraag? Stel hem aan onze virtuele assistent.
Tele2 schrijft een bericht...

Doe het zelf
met mijntele2

Via MijnTele2 heb je inzicht in je abonnement, je facturen en je profielgegevens. Ook kun je via MijnTele2 extra producten bestellen en dingen wijzigen. Regel het gemakkelijk zelf via MijnTele2!
Inloggen MijnTele2