Klantenservice Thuis

Afstandsbediening werkt niet


Wanneer je TV-ontvanger niet reageert op je afstandsbediening, kun je het volgende stappenplan volgen.
1 Controleer de batterijen

Test of de batterijen van je afstandsbediening werken door een knopje in te drukken. Zie je geen brandend lampje? Dan zijn de batterijen waarschijnlijk leeg. Vervang de batterijen en probeer het opnieuw.

1 Er brandt geen lampje

Vervelend dat de batterijen leeg zijn! Vervang de batterijen en probeer het opnieuw.

1 Reset je tv-ontvanger

Als je afstandbediening of je televisie verbinding niet goed werkt, kan het vaak helpen om een reset uit te voeren.

Haal 30 seconden de stroom van je tv-ontvanger door de stekker er uit te halen. Stop de stekker weer in je tv-ontvanger en wacht even. Je tv-ontvanger zal opnieuw opstarten.

1 Reset je afstandsbediening
  1. Druk de power knop en de OK-knop tegelijkertijd in en houd deze 3 seconden ingedrukt. Het led-lampje knippert dan 2x. Druk hierna achtereenvolgens op 9, 8 en 2. De led knippert daarna 3 keer.
  2. Houd de power knop en de OK-knop nogmaals 3 seconden ingedrukt. Het led-lampje knippert dan 2x. Druk hierna achtereenvolgens op 0 en 2.
  3. Houd de power knop en de OK-knop nogmaals 3 seconden ingedrukt, het led-lampje knippert dan 2x. Druk hierna achtereenvolgens op 9, 8 en 2, de led knippert daarna 2 keer.

Let op: Als je jouw TV met deze afstandsbediening wilt bedienen, moet de afstandsbediening na deze reset opnieuw gekoppeld worden. Volg dan dit stappenplan.

1 Het werkt weer!

Het werkt weer! Dat is fijn, je kunt nu weer TV kijken.

1 De afstandsbediening werkt niet.

Helaas hebben de stappen het probleem nog niet verholpen. Neem even contact met ons op zodat je we verder kunnen helpen.

1 Welke afstandsbediening hebt je?
1 Reset je afstandsbediening
  • Houd de power knop (links boven) en de OK- knop tegelijk in en houd deze 2 seconden ingedrukt.
  • Druk hierna achtereenvolgens op 9, 7 en 7.
  • Het lampje knippert vervolgens 4x om reset te bevestigen.

Let op: Als je jouw TV met deze afstandsbediening wilt bedienen, moet de afstandsbediening na deze reset opnieuw gekoppeld worden. Volg dan dit stappenplan.

Werken deze stappen niet?

Wanneer je bovenstaande stappen hebt doorlopen, maar je TV-ontvanger toch niet reageert op je afstandsbediening, neem dan even contact met ons op. Op onze contactpagina vind je de verschillende contactmogelijkheden.

Direct hulp nodig?

Heb je een vraag? Stel hem aan onze virtuele assistent.
Tele2 schrijft een bericht...

Doe het zelf
met mijntele2

Via MijnTele2 heb je inzicht in je abonnement, je facturen en je profielgegevens. Ook kun je via MijnTele2 extra producten bestellen en dingen wijzigen. Regel het gemakkelijk zelf via MijnTele2!
Inloggen MijnTele2