Klantenservice Thuis

Wifi beveiligen


Hulp nodig bij het beveiligen van je Tele2 modem? Zie hier hoe je in een paar stappen zelf je modem kan beveiligen. Dit kun je doen via onze PDF handleiding of direct via de stappen op deze pagina.
Waarom moet ik mijn wifi beveiligen?

Het is heel belangrijk dat je je wifi altijd goed beveiligt. Wanneer je dat niet doet, kan iedereen op jouw netwerk en kun je makkelijker virussen krijgen op je computer. Daarnaast kunnen andere mensen illegale activiteiten op jouw netwerk uitvoeren waardoor jij er uiteindelijk aansprakelijk voor bent. Tot slot gaat je internetsnelheid een stuk omlaag wanneer iedereen zomaar verbinding kan maken met jouw netwerk. Dit zijn allemaal dingen die je absoluut niet wilt die gebeuren, daarom is het zeer verstandig dat je je wifi beveiligt.

Gebruik onze handleiding

Download hier onze handleiding.

Let op: De handleidingen op deze website hebben een pdf-formaat. Om deze bijlagen te kunnen lezen heb je Acrobat Reader nodig. Heb je geen Acrobat Reader dan kunt het hier downloaden.

Instellen via stappenplan

Stap 1:
Open je internetbrowser en typ in de adresbalk: http://192.168.1.1 Klik vervolgens op Ga naar, of druk op Enter.

Stap 2:
Typ bij gebruikersnaam: user en bij wachtwoord ook: user.
Indien de gebruikersnaam en het wachtwoord van de modem eerder zijn aangepast, gebruik dan de aangepaste gegevens. Als je de gebruikersnaam en het wachtwoord niet meer weet, kun je een harde reset op de modem uitvoeren. Dit doe je door het knopje op de achterkant van de modem in te drukken. Als de modem opnieuw is opgestart, kun je inloggen met bovenstaande gegevens. Daarna kun je direct door naar ‘ga naar wireless’.

Stap 3:
Selecteer hier de optie wireless in het linkermenu en ga naar de ‘Wireless Wizard’.

Stap 4:
Hier krijg je de melding of jouw modem geschikt wilt maken voor draadloos internet. Kies hier voor het antwoord ‘ja’.

Stap 5:
Nu krijg je een volgende melding om de beveiling van de draadloze internetverbinding in te stellen. Hier kies je voor ‘Automatisch instellen’.

Stap 6:
In deze stap kies je een gebruikersnaam en wachtwoord. Tips voor een wachtwoord – Geen persoonlijke gegevens (telefoonnummer, geboortedatum, namen, etc.) – Combinatie van cijfers en letters – Combineer hoofdletters met kleine letters

Stap 7:
De verandering wordt nu tot stand gebracht. Indien je deze stappen doorlopen hebt via een wireless verbinding, dien je opnieuw verbinding te maken met de modem. Gebruik hierbij de nieuwe netwerknaam en het nieuwe wachtwoord.

Direct hulp nodig?

Heb je een vraag? Stel hem aan onze virtuele assistent.
Tele2 schrijft een bericht...

Doe het zelf
met mijntele2

Via MijnTele2 heb je inzicht in je abonnement, je facturen en je profielgegevens. Ook kun je via MijnTele2 extra producten bestellen en dingen wijzigen. Regel het gemakkelijk zelf via MijnTele2!
Inloggen MijnTele2