ZTE wifi netwerk instellen

1. Open je webbrowser

Toets in de adresbalk  http://192.168.1.1 en druk op ENTER. Of klik meteen hier.

Let op: de link werkt alleen thuis via je eigen wifi of als je verbonden bent via een kabel.

IP adres ingevuld als URL in webbrowser

2. Log in op je modem

Log nu in en vul bij de gebruikersnaam user in en vul bij wachtwoord user in. Heb je deze twee ooit aangepast, dan vul je die natuurlijk in. Klik daarna op Inloggen.

Inlogscherm voor het inloggen in modem

3. Klik op WLAN

Bovenaan de linkerkolom zie je WLAN staan.

Klik daar op.

Scherm na inloggen in modem

4. Kies WLAN SSID Configuration

Jouw modem heeft niet een maar twee wifi-netwerken: de 5Ghz en de 2.4Ghz. Voor de snelste wifi-verbinding gebruik je het 5G-netwerk. Het 2.4G-netwerk is vaak erg druk waardoor de verbinding trager wordt. Daar staat tegenover dat het 2.4G-netwerk een groter bereik heeft. Dat is dan weer handig voor een beter bereik in de uithoeken van je huis.

Klik en open als eerste de WLAN SSID Configuration. Je ziet nu beide wifi-netwerken: zowel 2.4Ghz als 5Ghz. Klik en open degene waar je de naam en het wachtwoord van wilt aanpassen. Ga nu naar het veld bij ‘SSID Name’ en verander desgewenst de naam van je netwerk. Zet Encryption type op WPA2-PSK-AES. Ga daarna naar WPA passphrase en om je wachtwoord uit te lezen en wijzig deze eventueel.

Klik op Apply om je wijzigingen op te slaan. Maak daarna eventueel opnieuw verbinding met de nieuwe netwerknaam.

Klaar! Verbind opnieuw met je nieuwe wachtwoord.

Scherm met twee wifi netwerken
DOE HET ZELF
MET MIJNTELE2

Via MijnTele2 heb je inzicht in je abonnement, je facturen en je profielgegevens. Ook kun je via MijnTele2 extra producten bestellen en dingen wijzigen. Regel het gemakkelijk zelf via MijnTele2!