Klantenservice Thuis

Factuur hoger dan verwacht


Valt je rekening hoger uit dan je had verwacht? Dat kan te maken hebben met je eerste factuur, je factuur na een wijziging, je eindfactuur of verbruikskosten. Lees hier wat daarvan de oorzaak kan zijn. Weet je al wat de reden van je hogere rekening is en wil je meer uitleg, klik dan meteen op de juiste button.
Eenmalige kosten Verbruikskosten telefonie Verbruikskosten televisie Overige kosten/vergoedingen
Eenmalige kosten

Op je eerste factuur staan vaak eenmalige kosten, zoals aansluitkosten of kosten voor de aanschaf van een verbindingsset. De naam ‘eenmalige kosten’ zegt het natuurlijk al een beetje. Hier zie je hoe je dit op je rekening kunt herkennen. Lees hier meer over je eerste factuur.

Verbruikskosten vaste telefonie

Belkosten 
Je betaalt bij ons per minuut. Als je een belpakket hebt dan gebruik je eerst de minuten uit je pakket. Wil je meer weten over onze hoe de tarieven precies in elkaar zitten? Klik dan op de button hieronder.

Servicenummers
Dit zijn betaalde telefoondiensten. Denk hierbij aan belspelletjes of talentenshows, of aan erotische diensten. En als laatste aan informatieve diensten zoals bellen naar een klantenservice.

Achteraf
Belkosten worden altijd achteraf gefactureerd. Belkosten die je in juni maakt, zie je terug op de factuur van juli.

Tarieven telefonie
Verbruikskosten televisie

Wanneer je gebruik hebt gemaakt van de optie om films en series te huren, zie je dit terug op de volgende factuur. Heel handig, want je ziet direct terug naar welke film of serie je hebt gekeken en wat de kosten daarvoor zijn.

Overige kosten/vergoedingen

Tenslotte is het mogelijk dat er iets staat onder Overige kosten/vergoedingen. Bijvoorbeeld heraansluitkosten, die in rekening worden gebracht als je afgesloten bent geweest vanwege een betalingsachterstand. Stel je hebt je abonnement opgezegd binnen de contracttermijn, dan zie je hier een afkoopsoom staan. Maar het kan natuurlijk ook dat je geld terug krijgt, bijvoorbeeld een verrekening van abonnementskosten of een vergoeding. In dat geval staat er altijd een minteken voor het bedrag dat je terug krijgt. Dit bedrag wordt verrekend met de eerst volgende factuur. Een eventueel restant wordt uitgekeerd op het bij ons bekende rekeningnummer.

Veelgestelde vragen
Wanneer ontvang ik mijn (volgende) factuur?

Je ontvangt je factuur rond de 20e van elke maand per e-mail. De factuur is als PDF bijgevoegd. Rond de 25e van elke maand wordt het bedrag van je rekening afgeschreven, tenzij dat een weekend- of feestdag is. 

Direct hulp nodig?

Heb je een vraag? Stel hem aan onze virtuele assistent.
Tele2 schrijft een bericht...

Doe het zelf
met mijntele2

Via MijnTele2 heb je inzicht in je abonnement, je facturen en je profielgegevens. Ook kun je via MijnTele2 extra producten bestellen en dingen wijzigen. Regel het gemakkelijk zelf via MijnTele2!
Inloggen MijnTele2