INTERNET-
SNELHEID
UITGELEGD

Lees hier hoe het zit

De snelheid die je thuis kunt verwachten

Bij Tele2 zijn we eerlijk over internetsnelheden. Daarom hebben we het hier niet over een maximumsnelheid, bijvoorbeeld ‘tot 50Mb/s’, maar over de realistische snelheid die we verwachten op jouw adres.
Verschillende internetaansluitingen

Bij een koperaansluiting – Internet Light, Basis of Extra – hangt je snelheid af van de gebruikte techniek op jouw adres en de afstand tot de centrale. Bij glasvezel hoort een vaste snelheid.

Klik hier om te zien welke producten en snelheden je op jouw adres kunt krijgen. De snelheid die wij verwachten wordt gemeten op de plek waar je internet het huis binnenkomt, in het modem.

Thuis

De snelheid die we verwachten wordt gemeten op de plek waar je internet het huis binnenkomt – in het modem. En dat is ook de snelheid die je te zien krijgt als je bij ons een internetabonnement bestelt.
Welke je snelheid je thuis haalt op bijvoorbeeld je tablet hangt af van allerlei factoren. Hier zie je een voorbeeld van een gemiddeld huishouden. Maar, dit is voor iedereen anders! Waar hangt je snelheid vanaf?

 

 • Bezetting
  Met minder mensen tegelijk internetten versnelt je verbinding
 • Activiteit
  Alleen internet gebruiken is sneller dan tegelijk tv kijken
 • Kabel versus wifi
  Verbinding via een kabel is altijd sneller dan draadloos / wifi
 • Leeftijd apparaten
  Nieuwere apparaten zorgen voor sneller internet
 • Soort bekabeling
  Kortere kabels van hogere kwaliteit verbeteren de verbindingssnelheid
Zo snel mogelijk

Nu je weet hoe de snelheid wordt bepaald, kies je het pakket dat het beste bij je past en let je op de factoren die de snelheid beïnvloeden. Maak bijvoorbeeld gebruik van een kabel of kijk naar onze tips om je wi-fi snelheid te optimaliseren.

Check alle wi-fi tips
Open over internetsnelheden

Met alle andere internetproviders hebben we afgesproken om meer duidelijkheid te geven over de factoren die invloed hebben op de internetsnelheid. Hiervoor is de gedragscode Transparantie internetsnelheden opgesteld.

Meer informatie