Davolink wifi kanaal veranderen

1. Open webbrowser

Toets in de adresbalk van jouw webbrowser http://192.168.1.1 en druk op ENTER. Of klik meteen hier.

IP adres in adresbalk webbrowser

2. Log in op je modem

Log nu in en vul bij de gebruikersnaam user in en vul bij wachtwoord user in.

Heb je deze gegevens een keer aangepast? Vul dan die gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord in. Klik vervolgens op Inloggen.

Inlogscherm modem

3. Selecteer wireless

Je ziet nu links van je scherm het menu van je modem. Selecteer hier wireless.

Menu modem met Wireless geselecteerd

4. Kies advanced

Wanneer het menu onder wireless uitklapt, zie je advanced verschijnen. Klik op advanced. Er verschijnt rechts een pagina met knop start scan. Als je daar op drukt, verschijnt er een overzicht van alle wifi kanalen gerangschikt van ‘very bad’ tot ‘excellent’. Aan het getal in de kolom “AP’s” kun je zien hoeveel apparaten er met het modem verbonden zijn. Kies een vrij kanaal. Als als alle kanalenbezet zijn, kies dan het kanaal dat het minst druk is. Probeer altijd een kanaal te kiezen waarbij de kanalen om het betreffende kanaal heen ook vrij zijn. Dit kanaal heb je nodig in de volgende stap.

Wireless menu met Advanced geselecteerd

5. Kies kanaal

Je hebt gezien welk kanaal het beste is. Vul dat kanaal in bij channel bovenaan de pagina. Sla je keuze op door op save/ apply te drukken.

Het kanaal is nu ingesteld.

Kanaal kiezen
DOE HET ZELF
MET MIJNTELE2

Via MijnTele2 heb je inzicht in je abonnement, je facturen en je profielgegevens. Ook kun je via MijnTele2 extra producten bestellen en dingen wijzigen. Regel het gemakkelijk zelf via MijnTele2!