Nieuwe iPhone in 2020?
Dit zijn de geruchten

Komt er een nieuwe iPhone in 2020? Betrouwbare Tech-sites als MacRumors, Tom’s Guide, Bloomberg en The Wall Street Journal verwachten dat Apple nog dit jaar een iPhone 12 uitbrengt. Wanneer de nieuwste iPhone uitkomt? En wat voor moois hij allemaal te bieden heeft? Op deze pagina zie je een overzicht van iPhone 12 leaks die op internet te vinden zijn. Inclusief mogelijke iPhone 12 release date.

nieuwe iphone 12 geruchten

Wordt iPhone 12 de naam van de nieuwe iPhone in 2020?

Volgens MacRumors brengt Apple na de zomer meerdere nieuwe iPhones uit. De site stelt dat dit de opvolgers zijn van de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max uit 2019. Hoewel Apple de namen van zijn nieuwe iPhones van tevoren nooit bekendmaakt, verwacht MacRumors dat de fabrikant deze toestellen de iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max gaat noemen.

Welke geruchten zijn er over de mogelijke iPhone 12?

Op het internet zijn er veel iPhone 12 leaks te vinden. Of die ook echt kloppen? Dat is altijd afwachten. Wij zochten uit wat de grootste, betrouwbaarste internationale Tech-sites op basis van bronnen naar buiten brachten over de nieuwe iPhones die in 2020 mogelijk uitkomen.

‘Nieuwe iPhone volgt designtrend van de iPad Pro’

Apple zou het ontwerp van de iPhone 12 volgens Bloomberg omgooien. Hierdoor lijken de telefoons waarschijnlijk minder op de iPhone 11-toestellen en meer op de iPad Pro. Dit betekent: een hoekiger ontwerp waarbij randen niet schuin aflopen. Hiermee zou het design iets strakker worden. Interessant: de iPhone 12 met een schermformaat van 5.4 inch zou kleiner zijn dan de iPhone 7, maar wél een groter scherm hebben. Dit verwacht MacRumors op basis van een uitgelekte dummy van het toestel.

Zijn dit de specificaties van de mogelijke iPhone 12?

Een andere grote site, Tom’s Guide, heeft op basis van geruchten een lijstje met specificaties van de iPhones van 2020 gemaakt. Een paar belangrijke uitkomsten? De site verwacht dat Apple in 2020 de iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max uitbrengt. Inderdaad: vier nieuwe iPhones in 2020! Deze krijgen volgens de site allemaal de Apple A14 Bionic-processor. Hierover is nog weinig bekend, maar waarschijnlijk is deze krachtiger dan de A13 Bionic-chipset die de iPhone 11-telefoons hebben. Deze chipset heeft een hoge rekenkracht van 2.65 GHz. Alle iPhone 12-toestellen zouden minimaal 128GB opslag krijgen. De twee Pro-varianten hebben waarschijnlijk 6GB werkgeheugen, de iPhone 12 en 12 Max waarschijnlijk 4GB.

Geruchten over de camera’s van de nieuwe iPhones in 2020

Het lijstje van Tom’s Guide noemt ook informatie over de camera’s van de nieuwe iPhones. De site verwacht dat de waarschijnlijke iPhone 12 en iPhone 12 Max een dubbele camera aan de achterkant krijgen. Net als de iPhone 11 Pro en 11 Pro Max, krijgen de iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max volgens de site drie camera’s. Extra voordeel zou de LiDAR-scanner zijn. Die heeft de iPad Pro ook en kan extra goed diepte inschatten. Vooral voor Augmented Reality-apps zou dat fijn zijn, want die worden zo een stuk realistischer. 

Wanneer komen de nieuwste iPhones uit?

Meestal lanceert Apple zijn nieuwe telefoons in september. Voor de iPhone in 2020 is alles echter anders, zo voorspelde The Wall Street Journal al. Door de ontwikkelingen in de wereld is de levering van veel iPhone-onderdelen vertraagd. Hierdoor is de massaproductie van de mogelijke iPhone 12-lijn later dan gepland begonnen. iCulture stelt inmiddels dat het moment van de aankondiging van de nieuwe iPhone - de key note - dinsdag 13 oktober om 19.00 zal zijn.