Altijd bereikbaar veilig & vertrouwd
Je kind wordt groot en spendeert meer tijd buiten de deur. Het is dan extra belangrijk om je kind te kunnen bereiken. En andersom. Voor de meeste ouders is de aanschaf van een eerste mobieltje voor hun kroost, een grote stap. Met Tele2 Kids geef je je kind de vrijheid en een stukje verantwoordelijkheid. Maar je blijft zelf in controle over de kosten en de manier waarop je ze hun mobieltje laat gebruiken. Je hebt inzicht in en controle over het verbruik van data (internet) en belminuten/sms.
Tele2 Kids Sim Only
De Sim Only kinderbundel die Tele2 beschikbaar heeft bestaat uit 1GB internet en Unlimited bellen naar 3 Nederlandse nummers. Ook kun je handige dingen instellen die je geruststellen als je een Sim Only voor je kind koopt. Servicenummers en gebruik in het buitenland hebben we standaard uitgeschakeld. Geen verrassingen op je factuur dus! En je kunt het verbruik van het abonnement van je kind online of in de app, eenvoudig monitoren. Waar en wanneer jij wilt. Omdat het kan. We hebben een limiet ingesteld op dataverbruik, als de 1GB bundel op is dan stopt hij automatisch. Je kunt dan vanaf jouw telefoon wel bijvoorbeeld extra data bijkopen. We zorgen tegelijk dat tot 3 Nederlandse telefoonnummers op de telefoon van je kind, altijd te bereiken zijn. Zo kan je kind altijd even inchecken thuis.
Bestel het Kids abonnement
Het telefoonabonnement voor je kind

Bij de keuze voor het telefoonabonnement voor je kind wil je inzicht in wat je kind spendeert aan mobiele kosten. Mogen ze onbeperkt op internet of hun mobiele telefoon? Wil je een maximum bepalen voor hoeveel belminuten en sms’sjes je inkoopt voor je kinder telefoonabonnement? En gaan jullie wel eens op vakantie, dan is het helemaal belangrijk te weten wat je kind met z’n mobiele telefoon in het buitenland kan doen. Want daar kunnen de kosten nogal snel omhoog schieten. Je wilt bij je eigen mobieltje niet voor verrassingen komen te staan, en al helemaal niet bij een telefoon voor jouw kind.

Bereikbaar met controle over kosten

De jeugd van tegenwoordig is veel de hort op. En om toch een stukje controle te hebben, overwegen veel ouders een simkaart of telefoon voor hun kind aan te schaffen. Waar je op moet letten bij een abonnement voor kinderen, verschilt natuurlijk per situatie. En er is veel te overwegen bij een abonnement voor je kind. Wil jij je kind altijd kunnen bereiken maar hoeft je kind zelf verder niet veel te bellen? Of wil je dat je kind juist overal, altijd online is? Maar is het dan wel veilig? En zijn de kosten te controleren? Hier vind je wat je allemaal kunt doen met een telefoonabonnement voor je kind.

Sim Only voor kinderen

Tele2 heeft de oplossing: een Sim Only voor je kind. Maar waar begin je? Kinderen weten vaak niet wat de kosten zijn voor het gebruik van een mobieltje. Even een YouTube filmpje kijken in de bus naar school jaagt GB’s er doorheen. Maar je wilt jouw kind natuurlijk wel kunnen bereiken. Wil je een kinderabonnement zonder telefoon omdat je nog een oude telefoon hebt liggen? Dan kun je terecht bij Tele2, met een Sim Only voor kinderen. Hiermee houd je controle over de kosten maar hoef je nooit bang te zijn dat je je eigen kind niet te pakken kunt krijgen. Met een Sim Only voor kinderen kan je kroost zonder zorgen op pad.

Veelgestelde vragen

Kan ik een abonnement voor mijn kind afsluiten, ook al is hij/zij ouder dan 13 jaar?

Ja. Je kunt dit abonnement voor kinderen van elke leeftijd afsluiten.

Kan ik het verbruik van mijn kind bijhouden?

Ja. Omdat het abonnement op jouw naam staat, kun je in de MijnTele2 app op je eigen telefoon het verbruik zien van Tele2 Kids 1GB. Je kunt dan ook vanaf jouw telefoon bijvoorbeeld extra data bijkopen, als de 1GB bundel verbruikt is. Als je deze app op de telefoon van jouw kind installeert kan hij/zij het verbruik ook bijhouden, maar is het ook voor je kind mogelijk om extra bundels aan te schaffen.

Kan ik een huidig abonnement omzetten naar deze aanbieding voor kids?

Nee. Het is niet mogelijk een bestaand abonnement om te zetten naar Tele2 Kids 1GB.

Kan ik de 3 nummers wijzigen waar mijn kind heen mag bellen?

Ja, je kunt deze nummers maximaal 1x per maand wijzigen. Bel hiervoor de klantenservice op 020-754 4444 of 1200 als je jouw mobiele nummer van Tele2 gebruikt. We zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 20.00 en op zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur.

Kan mijn kind ook naar andere nummers bellen dan de 3 nummers die ik heb opgegeven?

Ja dat is mogelijk, hiervoor wordt wel een buiten-de-bundeltarief (€ 0,15 per minuut) in rekening gebracht.

Krijg ik een melding als de databundel van mijn kind op is?

Ja, je krijgt een melding als 80% van de bundel verbruikt is. Zodra de bundel helemaal verbruikt is, stopt de mobiele internetverbinding. Wifi bijft natuurlijk wel gewoon werken. Een extra bundel kan in MijnTele2 of via de app besteld worden.

Kan mijn kind kosten buiten-de-bundel maken?

Ja, dat is mogelijk. Maar we hebben bij dit abonnement wel een maximum van € 70,- ingesteld. Wanneer je kind dat bedrag heeft bereikt, ontvang je een melding per sms en worden alle diensten geblokkeerd. Dat betekent dat je kind helemaal niet meer kan internetten, bellen en/of sms’en. Ook niet de drie nummers die hij of zij normaal onbeperkt kan bellen. Het is nog wel mogelijk om gebeld te worden en om sms’jes te ontvangen.

In de sms die je van ons ontvangt, staat een iDEAL-link waarmee je het bedrag direct kunt betalen. Zodra dat is gebeurd, kan je kind weer gebruik maken van alle diensten. Er is dan weer een nieuw maximum van € 70,- voor kosten buiten-de-bundel. Wordt het bedrag pas betaald bij de normale factuur, dan blijven alle diensten geblokkeerd tot de nieuwe maand start.

Kan ik 1GB Data verhogen naar een grotere bundel?

Helaas, dit kan niet met deze aanbieding. Als het tijd is voor een verlenging, kan je wel overstappen naar een Tele2 Mobiel 4G Sim Only abonnement met een grotere databundel. Of het tijd is om te verlengen, kun je terugvinden in MijnTele2.

Kan mijn kind het abonnement ook in het buitenland gebruiken?

Dat zou kunnen. We hebben deze optie tijdelijk geblokkeerd om onverwacht hoge kosten te voorkomen. Je kunt dit laten aanpassen via onze klantenservice op 020-754 4444. Of op 1200 als je jouw mobiele nummer van Tele2 gebruikt. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur.

Kan mijn kind met dit abonnement ook naar het buitenland bellen?

Nee, met het Tele2 Kids 1GB abonnement kan alleen naar Nederlandse telefoonnummers gebeld worden. Ook is bellen of sms-en naar betaalde servicenummers niet mogelijk. Hierdoor kom je niet voor onverwachte hoge rekeningen te staan.

Kan ik tussentijds het abonnement vernieuwen, bijvoorbeeld om een nieuwe telefoon te krijgen?

Je kunt tussentijds het abonnement vernieuwen naar een abonnement met een nieuw toestel, bijvoorbeeld als je oude telefoon defect is. Ook is vernieuwen naar een ander Sim Only abonnement mogelijk, als je bijvoorbeeld een grotere databundel wil hebben. Wanneer je dit doet, vervalt de Kids 1GB bundel.

Waar kan ik meer informatie vinden over Sim Only abonnementen van Tele2?

Als je meer wilt weten over onze Sim Only abonnementen, klik dan hier. Je vindt extra informatie over onder andere onze 4G-dekking, buiten de bundel kosten en betalen.