iphone xs Max
versus galaxy s9

Twee telefoons uit het topniveau van de smartphonewereld. Maar welke is er nu beter, de iPhone Xs Max of de Samsung Galaxy S9? Wij zetten ze tegenover elkaar en laten ze het zelf uitvechten.
iPhone Xs max vs Galaxy S9: design

Apple en Samsung zijn beide fan van een telefoon met een randloos ontwerp. De Apple iPhone Xs Max en de Samsung Galaxy S9 zijn allebei gemaakt van de beste materialen, namelijk aluminium en glas. Ze hebben een oneindig scherm met minimale schermranden. Bij de Galaxy S9 loopt het scherm zelfs schuin over de zijkanten af. Van de twee toestellen is de iPhone Xs Max net een slag groter. Deze telefoon is hierdoor iets zwaarder. De uitslag qua design? Een gelijkspel, want de telefoons hebben een schitterend ontwerp en het hangt vooral van je voorkeur af welke randloze topper je mooier vindt.

Scherm

Zowel de iPhone Xs Max als de Galaxy S9 heeft een OLED-scherm. Een groot voordeel dat niet is weggelegd voor elke telefoon. OLED garandeert een superieure helderheid en uitstekend contrast. Zowel de iPhone Xs Max als de Galaxy S9 heeft een groot scherm met een zeer hoge schermresolutie waarop je in de hoogste kwaliteit je video’s streamt. Het verschil tussen de telefoons hier? De Samsung Galaxy S9 heeft Quad HD en is daarmee nét ietsjes scherper. De iPhone Xs Max heeft verbeterde HDR10, wat voor een nét wat hogere helderheid en contrast zorgt. Wat vind jij belangrijker?

iPhone Xs Max versus Samsung Galaxy S9 beeldscherm
Prestaties

Tja, aan welk besturingssysteem geef jij voorkeur? Android of iOS? Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Het is net wat je gewend bent of wat je gewoon makkelijker vindt werken. Verschil tussen deze twee zit in de aanpasbaarheid. Android kun je meer tweaken naar je eigen voorkeuren qua kleur en indeling. iOS is daar wat beperkter in. Bottom line is dat je op beide toestellen razendsnel apps opent, dat die apps zonder haperingen werken en dat je ertussen wisselt in een oogwenk. De telefoons hebben de best mogelijke hardware en beschikken over een uitstekende batterijduur. Wat prestaties betreft winnen beide telefoons.

Extra’s

De iPhone Xs Max en de Galaxy S9 hebben allebei een 12-megapixelcamera aan de achterzijde. Lekker scherpe foto’s dus! De iPhone heeft er zelfs een dubbele camera van gemaakt, zodat je zonder kwaliteitsverlies kunt inzoomen. Qua selfies zit je bij de telefoons ook goed: je schiet ze in 7 megapixel met de iPhone Xs Max en in 8 megapixel bij de Galaxy S9. Dan naar de beveiliging. De iPhone open je met Face ID, via gezichtsherkenning dus. De Galaxy S9 heeft een irisscanner en vingerafdruksensor. Die open je dus door te knipperen met je ogen of je met je vingerafdruk. Beide telefoons zijn waterdicht met een IP68-certificatie. Je laadt ze allebei draadloos op. Lekker stijlvol!

iPhone Xs Max versus Samsung Galaxy S9 camera
iPhone Xs Max vs. Samsung Galaxy S9: de uitslag

Er zijn geen foute keuzes als je moet kiezen tussen de iPhone Xs Max en Galaxy S9. Het hangt vooral van je eigen voorkeuren af: welke telefoon vind je mooier? En ben je meer van Android dan van iOS? Het zijn de beste telefoons van dit moment, dus met beide toestellen zit je goed. Ze zijn snel, handig en zitten boordevol extra’s. De keuze is aan jou!

Specificaties

iPhone Xs Max Galaxy S9
Scherm 6,5 inch 5.8 inch
Camera 12 MP, 7 MP 12 MP, 8 MP
Sensor Face ID 3D Touch
Processor Apple A12 Bionic Exynos 9810 Octa-core
4G-ondersteuning Ja Ja
Software iOS 12 Android
Geheugen 64GB, 128GB, 512GB 64GB
Afmetingen 157.5 x 77.4 x 7.7 mm 147.7 x 68.7 x 8.5 mm