iphone xs
vs iphone 8 plus

De iPhone Xs en iPhone 8 Plus zijn twee toptelefoons die je in combinatie met een abonnement bij Tele2 kunt nemen. Wat zijn de grote verschillen tussen de twee Apple-telefoons? Wij vergelijken ze, zodat jij de telefoon kiest die bij jou en je Unlimited-abonnement past.

Design iPhone Xs vs iPhone 8 Plus

Design

De iPhone Xs en iPhone 8 Plus zien er allebei totaal verschillend uit. Leuk, want zo kun je dus echt een telefoon kiezen die past bij je smaak. De iPhone 8 Plus heeft een herkenbaar, traditioneel Apple-uiterlijk met dikke randen aan de boven en onderkant van de smartphone. De iPhone Xs is aan de voorkant juist één al scherm, op een kleine ‘notch’ aan de bovenkant na. Hierdoor ziet de telefoon er erg ‘2018’ uit. Goed om te weten: alle twee de telefoons zijn gemaakt van aluminium en glas en ze zijn nog stof- en waterwerend ook. Geen zwakke plekken dus qua ontwerp, alleen een totaal verschillend uiterlijk. Pick your favorite!

Scherm

De iPhone Xs is een slag kleiner dan de iPhone 8 Plus, maar toch heeft ‘ie dankzij het randloze ontwerp een groter scherm. Dit display is 5,8 inch groot en heeft een resolutie van 2436×1125 pixels. Het scherm gebruikt de OLED-technologie dat een ultrahoge helderheid en felle kleurweergave garandeert. In de iPhone 8 Plus zit een 5,5-inch scherm met een Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Dit is een LCD-scherm. Een klein minpunt, want OLED heeft een hogere helderheid, fellere kleurweergave en betere kijkhoek. Wil je het beste scherm? Dan is de iPhone Xs de betere keuze voor bij je abonnement van Tele2.

Scherm iPhone Xs vs iPhone 8 Plus
Prestaties iPhone Xs vs iPhone 8 Plus

Prestaties

Qua prestaties zijn er meer overeenkomsten tussen de twee iPhones. Ze draaien allebei op iOS en zijn allebei supersnel in gebruik. De iPhone 8 Plus heeft de krachtige A11 Bionic-processor en 3 GB aan werkgeheugen. Indrukwekkende hardware, maar de iPhone Xs is krachtiger. Hij heeft namelijk de allernieuwste Apple-processor, de A12 Bionic. Deze chipset is nog zuiniger en sneller en zorgt daarmee voor een betere batterijduur. Ook heeft het toestel meer werkgeheugen, 4GB, zodat je extra snel schakelt tussen apps. Ideaal om je selfies snel te delen op Instagram, Snapchat en WhatsApp. Daarmee is de iPhone Xs op het gebied van snelheid en zuinigheid de betere keuze.

Extra's

De iPhone Xs heeft allemaal mooie, slimme extra’s voor je in petto. Zo zit er aan de voorkant van de telefoon Face ID: een hypermoderne manier om je telefoon te ontgrendelen. Face ID maakt met allerlei sensoren in de notch van de telefoon een gezichtsscan. Dit werkt zelfs in het donker, want er zit ook een infraroodsensor in Face ID. Fancy stuff! Hij heeft verder een dubbele 12-megapixelcamera en een 7-megapixel selfiecamera. De iPhone 8 Plus heeft dezelfde cameraspecificaties, maar de onderdelen in de camera van de Xs zijn net wat beter. Ook heeft de 8 Plus geen Face ID, maar een vingerafdruksensor.

Extras iPhone Xs vs iPhone 8 Plus

Eindoordeel vergelijking iPhone Xs en iPhone 8 Plus

De iPhone Xs is de betere telefoon. Hij heeft een beter scherm, is sneller in gebruik en heeft handigere extra’s. De iPhone 8 Plus is ook zeker een goede keuze. Zeker als je een herkenbaar Apple-uiterlijk wil. Daarnaast presteert de smartphone ook meer dan goed: de iPhone 8 Plus is nog altijd een van de beste telefoons van dit moment, de iPhone Xs is alleen nóg beter.

Specificaties

iPhone Xs iPhone 8 Plus
Scherm
5.8 inch
5.5 inch
Camera
12 MP, 7 MP
12 MP, 7 MP
Sensor
Face ID
Vingerafdruk
Processor
Apple A12 Bionic
Apple A11 Bionic
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
iOS 12
iOS 11
Geheugen
64GB
64GB
Afmetingen
143.6 x 70.9 x 7.7 mm
158 x 78.1 x 7.5 mm