IPHONE XR
VS GALAXY S9

Het zijn allebei randloze smartphones met een super-de-luxe uiterlijk én innerlijk, maar daar houden de overeenkomsten dan ook wel bij op. Welke telefoon komt het beste uit deze vergelijking: de iPhone Xr of de Samsung Galaxy S9?

Design iPhone Xr vs Galaxy S9

Design

Je hebt randloos en randloos. En het ene randloze is het andere randloze niet. Dat zie je wel als je de iPhone Xr en Samsung Galaxy S9 naast elkaar legt: twee toestellen die totaal verschillend zijn. Ja, ze zijn allebei gemaakt van glas en aluminium en toch zien ze er heel anders uit. De Samsung Galaxy S9 heeft aan de boven- en onderkant dunne schermranden, de iPhone Xr heeft alleen een ‘notch’ aan de bovenkant. De telefoon van Apple heeft aan de zijkant juist weer ultradunne schermranden, terwijl bij de Samsung het scherm juist over de rand heen valt. Welke er mooier is? Onmogelijk te zeggen: dat is een smaakkwestie en mag je dus helemaal zelf bepalen.

Scherm

De iPhone Xr en Samsung Galaxy S9 bestaan een en al uit scherm. En het mooie is: de feiten zijn om te smullen. Het scherm in de Apple is 6,1 inch groot en heeft een resolutie van 1792×828 pixels. De Galaxy S9 heeft een 5,8-inch display, maar wel met een hogere Quad HD-resolutie van 2960×1440 pixels. Daarmee troeft het de iPhone Xr dus duidelijk af. Ook heeft de Galaxy S9 een betere schermtechnologie: OLED tegenover het LCD van de Apple. OLED heeft een veel hogere helderheid, een feller kleurcontrast en allround betere prestaties. Vraag je een jury wie van de twee het beste scherm heeft, dan krijg je als antwoord de Galaxy S9.

Scherm iPhone Xr vs Samsung Galaxy S9
Prestaties iPhone Xr vs Samsung Galaxy S9

Prestaties

De twee telefoons zijn supersnel. Apple en Samsung spaarden kosten noch moeite. Wil je de snelste smartphone? Dan zit je met beide toestellen goed. De Galaxy S9 heeft de zelfgemaakte Exynos 9810 Octa-processor. Ook Apple ontwikkelde zijn eigen chipset, de A12 Bionic. Het mooie is dat de processoren allebei goed zijn afgestemd op de software van de smartphones. Dit betekent dat apps zowel op de iPhone Xr als Galaxy S9 hartstikke snel zijn opgestart. Zo goed als instant zelfs. Ook schakelen gaat snel tussen apps, dankzij 3 GB aan werkgeheugen in de iPhone en 4 GB in de Samsung. Qua batterijduur zijn de toestellen ook gelijkwaardig. De winnaar? Hangt af van je keuze: ga je voor iOS of Android?

Extra's

De iPhone Xr en Galaxy S9 zijn de toptoestellen van Apple en Samsung en dat zie je terug in de extra’s. Ze hebben allebei een 12-megapixelcamera met een grote sensor die alle details vastlegt. Ook maken ze allebei mooie foto’s in het donker en schieten ze de beste selfies. Qua extra’s heeft de iPhone Xr echter nét dat ene extraatje dat de Samsung niet heeft: Face ID. Hiermee ontgrendel je de telefoon door middel van een gezichtsscan. Dit gebeurt door allerlei sensoren waarbij je gezicht op meer dan 30 duizend punten wordt gecheckt zodat écht alleen jij je smartphone kunt openen. De Galaxy S9 heeft niet zo’n geavanceerde ontgrendelingsmethode, al komt de irisscanner aardig in de buurt.

Extras iPhone Xr vs Samsung Galaxy S9

iPhone Xr versus Samsung Galaxy S9: de uitslag

Gelijkspel! Dat is ons oordeel nadat we de iPhone Xr en Samsung Galaxy S9 met elkaar vergeleken. Ja, de S9 heeft een mooier scherm, maar de iPhone Xr heeft weer betere extra’s. Apple’s en Samsungs vergelijken is niettemin iets heel persoonlijks. Kiezen tussen de designs is een smaakkeuze en je moet ook kiezen tussen Android en iOS, wat ook voor iedereen weer anders is. Een ding is zeker: met zowel de iPhone Xr als Samsung Galaxy S9 heb jij een toptoestel voor bij je Unlimited-abonnement van Tele2!

Specificaties

iPhone Xr Galaxy S9
Scherm
6.1 inch
5.8 inch
Camera
12 MP, 7 MP
12 MP, 8 MP
Sensor
Face ID
3D Touch
Processor
Apple A12 Bionic
Exynos 9810 Octa-core
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
iOS 12
Android
Geheugen
64GB, 128GB, 256GB
64GB
Afmetingen
150.9 x 75.7 x 8.3 mm
147.7 x 68.7 x 8.5 mm
IPHONE XR
DIT WIL IK
  • Tijdelijk € 96,- voordeel
  • Bundel geldig in de hele EU
  • Schandalig snel 4G