iphone xr
vs iphone 8

De iPhone Xr en iPhone 8 zijn twee totaal verschillende iPhones. Weet je nog niet welke van de twee je kiest voor je abonnement van Tele2? Wij vergelijken de toppers van Apple met elkaar zodat je straks de voor jouw perfecte iPhone kiest.

Design iPhone Xr vs iPhone 8

Design

Er valt met de iPhone Xr en iPhone 8 écht wat te vergelijken, want ze verschillen als nacht en dag van elkaar. De iPhone 8 heeft de herkenbare dikke schermranden aan de boven- en onderkant mét uiteraard de startknop. Het verschil met de iPhone Xr kan niet groter zijn. Deze smartphone is een en al scherm, op de ‘notch’ (uitkeping) aan de bovenkant na. Geen traditioneel uiterlijk dus voor de iPhone Xr, maar een hypermodern design! De toestellen zijn gemaakt van aluminium en glas: daarin zijn er dus géén verschillen. Ook zijn ze allebei waterberschermend en kun je ze draadloos opladen. Ga je voor modern (iPhone Xr) of traditioneel (iPhone 8)? Aan jou de keuze!

Scherm

De telefoons hebben allebei een LCD True Tone-scherm met een realistische kleurweergave en goede witbalans. Dat zijn ook meteen de grootste overeenkomsten tussen de displays, want er zijn verder genoeg verschillen. De iPhone 8 heeft een 4,7-inch scherm met een resolutie van 1334×750 pixels. Zijn opvolger heeft een heel wat groter scherm. Dit display is maar liefst 6,1 inch groot: hoé chill als je graag series streamt met je Unlimited-abonnement?! En dan is de resolutie ook nog eens dik in orde: 1792×828 pixels. Dat betekent streamen in HD-kwaliteit. Trek dat internet maar he-le-maal leeg. Het scherm van de Xr presteert net wat beter dan dat van de iPhone 8, maar allebei scoren ze een ruime voldoende.

Scherm iPhone Xr vs iPhone 8
Prestatie iPhone Xr vs iPhone 8

Prestaties

De iPhone Xr en iPhone 8 zijn twee snelle smartphones die heel makkelijk in gebruik zijn. Dit komt omdat ze draaien op iOS, dat bekendstaat om zijn gebruiksvriendelijkheid. Waar jij op kunt rekenen? Apps die supersnel opstarten, een enorm app-aanbod en lekker snel schakelen tussen je Instagram-feed en groeps-apps. Op de iPhone Xr gaat dit allemaal nét iets sneller. Dit komt omdat ‘ie een nieuwere, betere processor heeft in de vorm van de Apple A12 Bionic-chipset. Ook heeft hij meer werkgeheugen (3 om 2 GB). Extra overtuiging? De batterij van de iPhone Xr gaat een half uur langer mee op een lading. Net dat beetje extra dat je goed uitkomt!

Extra’s

Ook qua extra’s wint de iPhone Xr het van zijn voorganger. In de nieuwe iPhone zit namelijk Face ID. Deze techniek is in de ‘notch’ verwerkt en hiermee kun je via gezichtsontgrendeling je iPhone openen. Oók in het donker, want Face ID bestaat onder andere uit een infraroodsensor. Fancy stuff! Camera-wise­ is de iPhone Xr ook de betere keuze. De telefoons hebben allebei een 12-megapixelcamera, maar de sensor in de nieuwe iPhone is groter. Hierdoor ziet ‘ie meer details en legt hij deze beter vast. Met alle twee de telefoons schiet je schitterende foto’s en selfies, maar de iPhone Xr is er gewoon een slag beter in. De ideale telefoon om je selfiegame naar een hoger level te tillen!

Extras iPhone Xr vs iPhone 8

iPhone Xr versus iPhone 8: de uitslag

De uitslag is duidelijk: de iPhone Xr is de betere van de twee iPhones. Zijn scherm is iets beter, het is een snellere smartphone en ook de extra’s zijn indrukwekkender. Een knappe prestatie, want de iPhone 8 ís al een van de betere telefoons die je kunt krijgen. Eigenlijk kun je dus geen foute keuze maken als je moet kiezen tussen de iPhone Xr en iPhone 8. Welke gaat het worden?

Specificaties

iPhone Xr iPhone 8
Scherm
6.1 inch
4.7 inch
Camera
12 MP, 7 MP
12 MP, 7 MP
Sensor
Face ID
Vingerafdruk
Processor
Apple A12 Bionic
Apple A11 Bionic
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
iOS 12
iOS 11
Geheugen
64GB, 128GB, 256GB
64GB, 256GB
Afmetingen
150.9 x 75.7 x 8.3 mm
138.4 x 67.3 x 7.3mm