iPhone 12 vs 12 Pro:
wat is het verschil?

De iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn te koop met goedkoop abonnement bij Tele2. Het zijn de beste iPhones, maar welke is voor jou de beste keuze? Ontdek jouw match in deze iPhone 12 vs iPhone 12 Pro-vergelijking!

specificaties iphone 12 vs iPhone 12 Pro

iPhone 12 vs iPhone 12 Pro specificaties

De iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn twee supersnelle telefoons van Apple. De snelste die je kunt krijgen. Ze hebben namelijk allebei de hyperkrachtige, ultrageavanceerde Apple A14 Bionic-processor. Deze chipset is volgens Apple 50 procent krachtiger dan welke smartphoneprocessor ook. Oftewel: buongiorno apps die meteen opstarten en geen moment haperen! Daarnaast ondersteunen de telefoons allebei 5G-internet: handig voor wanneer dit beschikbaar is.

De batterijduur van de telefoons is erg goed: je komt er makkelijk de dag mee door. Ook als je veel gamet, streamt en appt. Het besturingssysteem van de iPhone 12 en iPhone 12 Pro is iOS 14, dat meer aanpassingsmogelijkheden heeft dan ooit. Zo kun je widgets plaatsen op het startscherm om je telefoon he-le-maal naar je zin te maken #zinin. Klein voordeel van de iPhone 12 Pro: die heeft standaard 128GB opslagcapaciteit, de iPhone 12 heeft standaard 64GB. Allebei genoeg om nooit meer WhatsApp-foto’s te hoeven verwijderen om ruimte vrij te maken!

Wat is het verschil tussen de camera’s?

De iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn allebei uitblinkers op het gebied van cameramogelijkheden. Zo maken ze allebei dankzij de Night Mode uitstekende foto’s bij minder licht. En hebben ze dezelfde selfiecamera van 12 megapixel aan de voorkant die jou altijd goed op de foto krijgt. Wat zeggen we: die je fenomenaal op de foto krijgt. Oftewel, helloooooo like-regen op Insta/TikTok/Snapchat/Facebook! #hyped.

De hoofdcamera’s van de iPhone 12 en iPhone 12 Pro verschillen wél van elkaar. De iPhone 12 heeft een dubbele 12-megapixel met onder andere een ultragroothoeklens voor mooie panorama’s en groepsfoto’s. De camera-app werkt makkelijk, stelt snel scherp en zorgt altijd voor realistische foto’s die het uitprinten waard zijn.

De camera van de iPhone 12 Pro is écht next level. De hoofdcamera bestaat uit drie 12-megapixelcamera’s, met daaronder ook een telelens die 4x optisch kan inzoomen. Zo zoom je in zonder kwaliteitsverlies. Daarnaast bevat de camera een LiDAR-scanner. Die kan op basis van reflecterend licht de afstand tot objecten binnen vijf meter bepalen. Zo heeft de camera-app extra veel informatie om altijd de beste camera-instellingen te gebruiken voor je foto’s. Het resultaat? De foto’s zijn extra realistisch en goed, zelfs in het donker.

Wil je uit de losse pols mooie foto’s maken? Dan is de iPhone 12 een goede keuze. Wil je het beste van het beste op cameragebied? Scoor dan de iPhone 12 Pro!

Camera iphone 12 vs iPhone 12 Pro
Design iphone 12 vs iPhone 12 Pro

Design van de telefoons

Qua ontwerp zijn de iPhone 12 en iPhone 12 Pro niet van elkaar te onderscheiden. Behalve als je de achterkant checkt, want de iPhone 12 heeft daar twee camera’s en de iPhone 12 Pro drie. Verder zijn ze nagenoeg identiek. Ze meten allebei 146.7 bij 71.5 millimeter, zijn 7.4 millimeter dun en wegen 164 gram. De voor- en achterkant van de telefoon zijn van glas. De voorkant is zelfs van Ceramic Shield. Dit is extra sterk glas dat volgens Apple vier keer zo valbestendig is als het scherm van andere telefoons. De iPhone 12 heeft een aluminium frame, de iPhone 12 Pro een roestvrijstalen frame. Dat is dus nét iets exclusiever. Wat dat betreft is de iPhone 12 Pro qua design het beste in deze iPhone 12 vs iPhone 12 Pro-vergelijking.

Is er een verschil tussen de beeldschermen?

De twee telefoons zijn op het gebied van hun scherm allebei de winnaar. Dit display is namelijk in beide telefoons hetzelfde. Het is 6.1 inch groot en heeft een hoge resolutie van 2532 x 1170 pixels. De gebruikte schermtechnologie is Super Retina XDR OLED. Goed nieuws, want dit schermtype heeft de hoogste helderheid, beste kleurweergave en het grootste contrast. Ideaal om in combinatie met een Unlimited abonnement van Tele2 altijd in de hoogste kwaliteit je favoriete serie, vlog of film te streamen. Go!

Scherm iPhone 12 en iPhone 12 Pro

Welke iPhone 12 is beter?

De iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn in de basis even mooi, even goed en even snel. Ze bieden allebei het totaalpakket. Wil je nét dat beetje meer op het gebied van opslagcapaciteit en cameramogelijkheden? Dan is de iPhone 12 Pro de winnaar van deze iPhone 12 vs iPhone 12 Pro-vergelijking.

Wist je dat de nieuwe iPhone 13 en iPhone 13 Pro nu ook te krijgen zijn? Bekijk ze hier!

Specificaties

iPhone 12 iPhone 12 Pro
Scherm
Super Retina XDR OLED
Super Retina XDR OLED
Camera
12 MP en 12 MP en 12 MP
12 MP en 12 MP en 12 MP en 12 MP
Sensor
FaceID
FaceID
Processor
Apple A14 Bionic
Apple A14 Bionic
4G-ondersteuning
Ja
Ja
5G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
iOS 14
iOS 14
Batterij
Li-Ion
Li-Ion
Geheugen
64GB, 128GB, 256GB
128GB, 256GB, 512GB
Afmetingen
146.7 x 71.5 x 7.4 mm
146.7 x 71.5 x 7.4 mm