Title here
Menu
Menu
Zoeken
(1) Neem direct contact op met de klantenservice van Tele2 op 0800-2199 om je simkaart te blokkeren.
(2) Doe aangifte bij de politie en vertel daar het volledige verhaal. Mail vervolgens de aangifte naar: ID-fraude@tele2.com Let op! Dit betekent niet dat je abonnement automatisch kosteloos stopt.
(3) Tele2 neemt deze vorm van fraude erg serieus. Als we vermoeden dat je vals aangifte hebt gedaan, ondernemen we stappen.
Krijg je via WhatsApp de vraag om een geldbedrag over te maken, controleer dan of dat klopt. Let op: die persoon kan zich voordoen als een bekende en doen alsof hij een nieuw nummer heeft. Ook kan je WhatsAppaccount overgenomen zijn door een crimineel. Probeer daarom altijd degene die je om geld vraagt persoonlijk te spreken, via de telefoon of in het echt.
Zodra je terugbelt, word je namelijk verbonden met een duur (internationaal) servicenummer. Ze proberen je dan zo lang mogelijk aan de lijn te houden. Vaak gebeurt dit door een bandje af te spelen waardoor het lijkt dat de telefoon nog overgaat. In werkelijkheid tikken de secondes of minuten door en kan deze vorm van telefoonoplichting je veel geld kosten!
In de werkelijkheid zijn deze telefoonoplichters op zoek naar een manier om toegang te krijgen tot je computer. Ze zullen proberen om programma’s te installeren of om (bank)gegevens op te vragen. Geef daarom nooit toegang tot je computer en deel geen persoonlijke gegevens.
Niet alleen via e-mail kun je op de hoogte worden gesteld van een gewonnen prijs, maar ook op je mobiele telefoon kun je een SMS krijgen dat je iets gewonnen hebt. Reageer bij deze telefoonoplichting niet op de SMS. Onthoud dat je nooit zomaar een prijs wint als je niet ergens aan mee hebt gedaan.
Sommige oplichters maken gebruik van SMS om je geld afhandig te maken. Eén van die manieren is de eerste benoemde loterijfraude. Een andere manier is via het installeren van een app op je telefoon. Dit gaat door middel van reclame waar een dienst aan vast hangt. Bij het installeren van de app worden er permissies gevraagd. Als je dit niet goed leest kan je akkoord gaan met de verkeerde permissies. Lees dus alles goed door voordat je toestemming geeft.
Bekijk ons forum voor actuele meldingen over internetfraude.
Wordt er vermeld dat je snel moet reageren? Lees alles dus rustig door en laat je niet onder druk zetten. Dit is een manier waarop oplichters ervoor zorgen dat er gereageerd wordt.
Als een aanbieding te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat helaas ook vaak het geval. Bij twijfel kun je zelf onderzoek doen op het internet, door bijvoorbeeld via een zoekmachine gegevens van deze persoon of organisatie te achterhalen.
Een vals bericht via SMS of e-mail kun je vaak ook herkennen aan de hoeveelheid spelfouten of gebrekkig taalgebruik. Dit soort berichten kun je daarom het beste negeren.