SAMSUNG S10E
VS APPLE IPHONE XR

Twee instapmodellen van twee topfabrikanten: de Samsung Galaxy S10e en de Apple iPhone Xr. Welke is beter? Welke is toffer? Welke is sterker? Check de battle en ontdek wie wint!

Design Galaxy s10e vs iPhone Xr

Gelikt premium design

Ga je voor mooi of ga je voor mooi? Dat dachten we al. Natuurlijk zit je met beide toestellen helemaal goed als het om uiterlijk gaat. De Galaxy S10e is randloos, ultradun, heeft een infinity display ziet er lekker premium uit. De iPhone Xr is eveneens dun en mooi afgewerkt langs de randen. Beide toestellen beschikken niet over een home-button. En dat mis je ook niet! Bij de S10e vind je de vingerafdruksensor aan de zijkant. De iPhone Xr ontgrendel je met gezichtsontgrendeling. Spannend! Ga je voor koppie of vingertje? Zoals vaker bij instapmodellen, kies je bij zowel de iPhone Xr als de Galaxy S10e tussen een aantal kekke kleurtjes.

Screentime

Schermpies vergelijken! Welke kijkt lekkerder? De S10e is 5,8 inch groot, de iPhone Xr is net een tikkie groter, 6,1 inch. Scheelt niet veel, maar is toch wel lekker als je een video van je favo vlogger kijkt. Qua kleurweergave presteert de Galaxy S10e net wat beter, dankzij Full HD en Super AMOLED. De iPhone doet daar (nog) niet aan. Kijk je naar het scherm, dan is de keuze echt aan jou: ga je voor lekker groot of voor mega mooie kleuren?

Scherm Galaxy s10e vs iPhone Xr
Hardware Galaxy s10e vs iPhone Xr

Hoe hard gaan ze?

Nou, hard hoor! Maar de Samsung Galaxy S10e gaat nét wat harder. Want met 8 GB aan RAM-geheugen ga je oh zo haaard! De iPhone Xr gaat redelijk snel, maar heeft ‘slechts’ de helft aan werkgeheugen. Dus wil je het snelste van het snelste, dan is de Galaxy S10e jouw beste keuze. Wil gelukkig niet zeggen dat de iPhone Xr langzaam is! Zo met het ‘blote oog’ merk je er vast niet veel van.

Welke telefoon heeft de leukste extra’s?

De S10e heeft twee camera’s aan de achterzijde. Eén van 12 megapixel en één van 16 megapixel. Tel hier de Ultra Wide Angle en Super Speed Dual Pixel bij op en je hebt een fotografisch hoogstandje in handen. De iPhone Xr heeft één camera achterop van 12 megapixel. Ook leuk aan de S10e: je kunt de batterij gebruiken om andere apparaten op te laden. Als een soort powerbank dus! Lekker handig voor onderweg.

Extras Galaxy s10e vs iPhone Xr

De winnaar ...

Twee telefoons, beide door topfabrikanten gemaakt. Ook zijn het allebei instapmodellen van hun nieuwste vlaggenschip. De Galaxy S10e is zes maanden later uitgebracht, waardoor hij logischerwijs van nieuwere snufjes is voorzien. De iPhone Xr was gloednieuw en hypermodern toen ‘ie net uitkwam, maar loopt nu toch wat achter op de Samsung S10e. Toch mag het de pret voor Apple niet drukken. De Xr blijft een fantastische smartphone. Ben jij Samsung of een Apple mens?

Specificaties

Samsung Galaxy S10 Apple iPhone Xr
Scherm
5.8 inch, Dynamic AMOLED FHD+
6,1 inch, IPS LCD
Camera
12 MP en 12 MP en 16 MP
12 MP, 7 MP frontcamera
Sensor
vingerafdruk
FaceID
Processor
Octa-core 7/8 nm
Apple A12 Bionic
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
Android 9.0
iOS
Batterij
3100 mAh
2942 mAh
Geheugen
128GB, Micro SD-kaart tot 512GB
164GB, 128GB, 256GB
Afmetingen
142,2 x 69,9 x 7,9 mm
150.9 x 75.7 x 8.3 mm