GALAXY S9
VS GALAXY S9+

De Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9+ behoren tot de absolute wereldtop van smartphones. Ze hebben op het oog veel overeenkomsten, maar er zijn zeker wat verschillen. Welke telefoon wint het duel Samsung Galaxy S9 versus Samsung Galaxy S9+?

Galaxy S9 versus Galaxy S9+
Design Galaxy S9 versus Galaxy S9+

Randloze perfectie

Zoek je voor je abonnement een telefoon die écht opvalt? Dan zit je goed met zowel de Samsung Galaxy S9 als Samsung Galaxy S9+. Beide toppers hebben een prachtig randloos ontwerp. De schermranden zijn bij alle twee de telefoons hartstikke dun en het scherm valt over de zijkanten heen. Hierdoor lijkt het alsof de twee Galaxy’s uit een sciencefictionfilm komen. De design-verschillen? De Galaxy S9 Plus is iets groter en heeft aan de achterkant een dubbele camera. Design wise niets noemenswaardigs dus. Daarom eindigt het ontwerpduel in een gelijkspel! Zowel de S9 als S9+ nadert de perfectie.

De beste displays van de markt

Dan het scherm, traditiegetrouw altijd een van de grote pluspunten van Samsung-telefoons. Met de twee Galaxy S9-modellen is dat niet anders. Ze hebben allebei een ontzettend helder Super Amoled-scherm dat kleuren perfect weergeeft. Verschilletjes zijn piepklein: de gewone S9 heeft een 5,8 inch display met een Quad HD+-resolutie van 2960 x 1440 pixels. Zijn grote broer heeft dezelfde resolutie met een iets groter scherm van 6,2 inch. Daarom is de Galaxy S9 nét wat beter op dit vlak dan zijn grote broer. De pixeldichtheid is namelijk ietsiepietsie hoger. Toch is dit verschil misschien wel te verwaarlozen, want met het menselijk oog is het verschil in pixeldichtheid niet zichtbaar.

Scherm Galaxy S9 versus Galaxy S9+
Hardware Galaxy S9 versus Galaxy S9+

Sneller dan snel, ideaal voor je abonnement

Het zijn allebei echte snelheidsduivels. De Samsung S9 en de S9 Plus hebben onder hun ‘motorkap’ hetzelfde ‘motorblok’. Dit is de Exynos 9810 Octa: ’s werelds krachtigste smartphoneprocessor. Deze heeft acht kernen die hartstikke snel hun taken uitvoeren. De kloksnelheid is maximaal 2,8 GHz en dat is bijzonder hoog. Apps starten op de twee Galaxy’s dus vrijwel even snel op. Toch presteert de Galaxy S9 beter. Dit komt omdat hij meer werkgeheugen heeft: 6 om 4GB ram. Daardoor schakel je met de plusvariant iets sneller tussen apps. Ook heeft de Galaxy S9+ een iets grotere batterij, maar dat resulteert vanwege het grotere scherm niet in een betere accuduur: die is min of meer gelijk aan die van de gewone S9. Niettemin dus een kleine winst voor de Galaxy S9 Plus!

Vol met bruikbare extra’s

De twee Samsungs hebben je genoeg te bieden. Wat te denken van AR Emoji? Of Bixby Vision, waarmee je real time menukaarten vertaalt of een leuk restaurantje vindt in een vreemde stad? Je maakt dankzij Selfie Focus de mooiste foto’s met de 8-megapixelselfiecamera. Over de camera gesproken: foto’s schiet je met de telefoons in 12 megapixel. Toch is de camera van de S9 Plus iets beter. Dit komt omdat hij twee lenzen heeft. Hierdoor ziet hij meer in het donker (en maak je dan dus iets mooiere foto’s), kun je spelen met scherptediepte (het zogenaamde bokeh-effect) en kun je optisch inzoomen (net als de lens van een echte camera). Verder hebben de telefoons allebei handige extra’s, zoals een irisscanner en vingerafdruksensor. Vanwege de camera is de Galaxy S9+ echter iets beter op het vlak van de extra’s.

Extras Galaxy S9 versus Galaxy S9+

Welke is de beste: de Galaxy S9 of Galaxy S9+?

De Samsung S9+ heeft meer werkgeheugen en een betere camera. Daarom is deze telefoon iets beter dan de Samsung S9. Het verschil is heel klein en hangt ook veel van je eigen voorkeuren af. De extra werkgeheugen komt van pas als je veel zware apps gebruikt (zoals mooie games of een videobewerking-app). De camera is een mooie extra als je een liefhebber bent van fotografie. Verder zijn de verschillen erg klein: beide telefoons zien er mooi uit, hebben het beste scherm dat er is en starten apps even snel op. Kortom: stuk voor stuk klasbakken die het overwegen meer dan waard zijn als je een nieuwe telefoon mag uitkiezen bij je abonnement!

Specificaties

Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9+
Scherm
5.8 inch
6,2 inch
Camera
12 MP, 8 MP frontcamera
12 MP en 12 MP, 8 MP frontcamera
Sensor
Irisscanner, vingerafdruk
Irisscanner, vingerafdruk
Processor
Exynos 9810 Octa-core
Exynos 9810 Octa-core
4G-ondersteuning
Ja
Ja
Software
Android 8.0
Android 8.0
Batterij
Li-Ion 3000 mAh
Li-Ion 3500 mAh
Geheugen
64GB
64GB
Afmetingen
147.7 x 68.7 x 8.5 mm
158.1 x 73.8 x 8.5 mm