iPhone 14
vs
iPhone 14 Pro

iPhone 14 vs iPhone 14 Pro

Sta je te springen een gloednieuwe iPhone aan te schaffen? Maar weet je nog niet zeker welk toestel het gaat worden? Hier bekijken we het verschil tussen de iPhone 14 en iPhone 14 Pro. De belangrijkste specs vergelijken we met elkaar, zodat jij makkelijk de juiste keus kunt maken. En hoppa! Voordat je het weet staat de postbode voor de deur met een van deze twee toptelefoons.

Design

De vormgeving van de iPhone 14 en iPhone 14 Pro is net zo slick als bij de iPhone 13 serie. Het vertrouwde en stijlvolle Apple design zie je bij alle modellen uit de iPhone 14 serie terug. De notch ziet er wel anders uit als je de iPhone 14 en iPhone 14 Pro vergelijkt, dit is het zwarte vlakje waarin de selfie-camera verwerkt is. Bij de iPhone 14 Pro is de notch namelijk nóg kleiner. Het wordt een punch-hole design genoemd. Daardoor heb je bij de iPhone 14 Pro minder notch en nog meer scherm.

Het kleurenaanbod verschilt ook tussen de iPhone 14 en iPhone 14 Pro. Je kunt de iPhone 14 bestellen in: blauw, paars, zwart, wit, rood en geel. En de iPhone 14 Pro in paars, goud, zilver en zwart.

iPhone 14

 • Dezelfde notch als bij de iPhone 13

 • Kleuren: blauw, paars, zwart, wit, rood en geel

iPhone 14 Pro

 • Punch-hole notch (kleiner)

 • Kleuren: paars, goud, zilver en zwart

Display

De iPhone 14 en iPhone 14 Pro hebben allebei een display van 6,1-inch. Het is een fijn scherm dat makkelijk in de hand ligt en prima in je broekzak op te bergen is. Zoals je van een echte high-end telefoon gewend bent zijn de iPhone 14 en 14 Pro goed beschermd tegen water en stof. Hoe kan het ook anders met een buitenkantje gemaakt van aluminium en een scherm van Ceramic Shield glass. Beide telefoons zijn waterbestendig tot een diepte van 6 meter en met een duur van maximaal 30 minuten.

Als je het display van de iPhone 14 en iPhone 14 Pro verder vergelijkt, zijn er nog twee grote verschillen. In de notch zit een hele toffe nieuwe feature: het dynamisch eiland. Dit is een dynamisch veld in je scherm waarin apps die op de achtergrond draaien getoond kunnen worden. Bijvoorbeeld als je Spotify aan hebt staan en tegelijk een appje aan het beantwoorden bent. Dan kun je je muziek bedienen vanuit het dynamisch eiland. Ook als er een telefoontje binnenkomt, krijg je dat daar te zien. Zo mis je nooit iets!

Ook heeft de iPhone 14 Pro een always-on display. Dit betekent dat je op je vergrendelde scherm de tijd kunt zien en allerlei widgets kunt instellen. Deze werken op een lage verversingssnelheid, zodat je batterij niet sneller leeg gaat.

Verder hebben beide modellen een OLED-display dat van eersteklas kwaliteit is. Lekker heldere beelden met felle kleuren en diepe zwarttinten. Met de iPhone 14 Pro zullen zware apps en games beter werken dankzij vloeiende beelden. Toch mogen de beelden op de iPhone 14 er ook wezen dankzij de geweldige grafische kwaliteiten die dankzij een upgrade van de A15 bionic chip verbeterd zijn. Dus bingewatchen, appen, video’s kijken en verdere taken uitvoeren doe je op de iPhone 14 én iPhone 14 Pro onder het genot van prachtige beelden.

iPhone 14

 • Schermformaat: 6,1-inch

 • Display: standaard display

iPhone 14 Pro

 • Schermformaat: 6,1-inch

 • Display: Always-on display

 • Dynamisch eiland

Camera's

Een belangrijk verschil tussen iPhone 14 en 14 Pro zie je terug in de camera specs. Ten eerste heeft de iPhone 14 drie camera's: één selfie camera, een hoofdcamera en een ultragroothoekcamera. De iPhone 14 Pro heeft een vierde camera: een telelens met optische zoomfunctie. Het tweede verschil is dat de iPhone 14 Pro een hoofdcamera heeft van 48 megapixel, terwijl die van de iPhone 14 in 12 megapixel kiekjes schiet. Met de 48 megapixel hoofdcamera kun je superscherpe foto’s schieten. Beide camera’s maken gebruik van de nieuwe Photonic Engine. Deze functie zorgt ervoor dat je veel betere foto’s kunt maken bij slecht licht. Tot wel 2x beter dan bij de iPhone 13 toestellen. Beide telefoons helpen je je foto's en video's naar een hoger niveau tillen. Helemaal top als je je socials van eersteklas visuals wil voorzien. En wie wil dat nou niet?! Ook filmen doe je op beide modellen in ultra hoge kwaliteit: in 4K.

iPhone 14

 • 3 camera’s op de achterkant

 • 12 MP hoofdcamera

 • Photonic Engine

 • 4K video

iPhone 14 Pro

 • 4 camera’s

 • 48 MP hoofdcamera

 • Photonic Engine

 • 4K video

Batterij en opslag

Bij de batterij zit er geen groot verschil tussen de iPhone 14 en 14 Pro. Het zijn beide degelijke batterijen, die gemaakt zijn om je telefoongebruik de hele dag te ondersteunen. De batterij van de Pro is wel een stukje beter. Zo kun je met de 14 Pro bijvoorbeeld tot 80 uur aan audio luisteren op een batter. Bij de iPhone 14 is dat 75 uur.

Qua opslag kun je bij de iPhone 14 Pro kiezen uit: 128 GB, 256 GB, 512 GB, of 1 TB. Dat maakt de iPhone 14 Pro geschikt voor uiteenlopende behoeftes op het gebied van opslag. Bij de iPhone 14 krijg je 128 GB, 256 GB of 512 GB ruimte om foto's, video's en andere bestanden op te slaan. Qua opslag word je door beide iPhone 14 modellen goed bediend. Heb je echt heel veel opslag nodig, bijvoorbeeld om heel veel foto’s en video’s in RAW formaat op te slaan, dan is de iPhone 14 Pro de betere optie.

De iPhone 14 Pro is dankzij de nieuwste Apple chipset, de A16 Bionic, razendsnel. Als je niet het snelste toestel van dit moment hoeft te hebben, is de iPhone 14 een mooi alternatief. Het toestel werkt nog steeds erg snel en efficiënt, alleen is de Pro nog net een stukje sneller.

iPhone 14

 • Tot 75 uur audio afspelen

 • Opslag: 128 GB, 256 GB en 512 GB 

 • Chip: verbeterde A15 Bionic

iPhone 14 Pro

 • Tot 80 uur audio afspelen

 • Opslag: 128 GB, 256 GB, 512 GB of 1 TB

 • Chip: A16 Bionic

Welke is beter?

iPhone 14 vs iPhone 14 Pro: welke is beter? Het hangt ervan af welke specs belangrijk zijn voor jouw telefoongebruik. Door de iPhone 14 en 14 Pro te vergelijken valt op dat er flink wat verschillen zijn. Wil je een filmische kijkervaring op je telefoon? En de beste hoofdcamera die een iPhone ooit heeft gehad. Of gebruik maken van de nieuwe dynamisch eiland functie? Dan kies je voor de iPhone 14 Pro. Bingewatchen en mooie foto's maken kan natuurlijk ook met de iPhone 14, maar dan zonder de extra's die de iPhone 14 Pro te bieden heeft.

Ook de nieuwe chip, het werkgeheugen en de keuze in opslag maken de Pro een beetje luxueuzer dan de iPhone 14. Maar als je niet intensief gebruik maakt van je telefoon heb je al deze extra's niet nodig. Dan is het de iPhone 14 die je zoekt. Qua batterijcapaciteit zijn alle telefoons top, dus daarmee zit je sowieso goed. Dankzij de optie snelladen kunnen beide telefoons in een handomdraai weer worden gebruikt nadat de batterij op is gegaan. Let op: hiervoor moet je nog wel een 20W adapter kopen, want deze zit niet in de doos.
Qua design en grootte is er weinig verschil te ontdekken tussen deze twee toestellen. Ze zien er allebei uit als eersteklas iPhones. En afhankelijk van je behoeftes, zal één van de twee precies aan je wensen voldoen.

Meer iPhones vergelijken

Ben je nog niet klaar met vergelijken? Ga dan naar onze iPhone vergelijken pagina waar je nog meer vergelijkingen kunt vinden. Of klik hieronder direct op één van de artikelen:

Andere iPhone toestellen vergelijken? Ga naar onze iPhone vergelijken pagina.

iPhone 14 en iPhone 14 Pro