iPhone 14
vs
iPhone 14 Plus

Met de release van de nieuwste iPhone serie zijn er vier prachtige smartphones op de markt gekomen. Maar welke iPhone is de allerbeste? En in het bijzonder: welke past het beste bij jou?! Hier vergelijken we de iPhone 14 Plus, een nieuw iPhone model, met de iPhone 14. Wil je meer weten over het verschil tussen de iPhone 14 en 14 Plus? Lees dan verder.

iPhone 14 vs iPhone 14 Plus: de grootste verschillen

Hoe verschillen de iPhone 14 en 14 Plus van elkaar? Het valt meteen op dat de iPhone 14 Plus een maat groter is dan de iPhone 14. Vandaar ook de naam Plus. Een ideaal formaat als je op zoek bent naar de big screen experience op je telefoon. Series bingewatchen, films kijken en gamen is nou eenmaal lekkerder op een groot scherm. Toch is de iPhone 14 met 6,1-inch zeker geen kleintje en kun je ook veel schermplezier met het standaard model ervaren. Ondanks het verschil in de omvang lijken de iPhone 14 en iPhone 14 Plus in veel opzichten op elkaar. Het vermogen van de camera's, de chip en het design komt behoorlijk overeen. We delen op deze pagina alle verdere overeenkomsten en verschillen met je.

Design

iPhone 14 Plus vs iPhone 14: welk toestel heeft het vetste design? Qua vormgeving zijn deze iPhones, op het verschil in grootte na, vrijwel hetzelfde. Het design van de iPhone 13 serie vormde de blueprint voor de iPhone 14 serie. Alleen hebben de iPhone 14 en 14 Plus iets rondere hoeken. Je kunt dus met beide telefoons voor de dag komen dankzij het stijlvolle Apple design. Je bestelt de iPhone 14 en iPhone 14 Plus in dezelfde stralende kleuren: Product RED (rood), Sterrenlicht (wit), Middernacht (zwart), blauw, groen of paars.

iPhone 14

 • Ceramic shield glas, aluminium achterkant
 • Kleuren: rood, wit, zwart, blauw en paars

iPhone 14 Plus

 • Ceramic shield glas, aluminium achterkant
 • Kleuren: rood, wit, zwart, blauw en paars

Display

De schermgrootte van de iPhone 14 Plus is zeker groots: 6,7-inch. Daar staat 6,1-inch van de iPhone 14 tegenover. Het één is niet perse beter dan het ander. De vraag is wat je prettig vindt liggen in de hand en wat handig is voor jouw telefoongebruik. Ben je een gamer of kijk je graag series en films op je smartphone? Dan is het grote scherm van de 14 Plus extra fijn. Wil je je telefoon makkelijker vast kunnen houden met één hand. Dan is de iPhone 14 wellicht beter voor jou.

Beide displays worden beschermd door Ceramic Shield glas. Dat is een sterke glazen beschermlaag die de iPhone 14 en iPhone 14 Plus weerbaar maken tegen alledaagse krasjes en stootjes.

Op het scherm vind je bij de standaard iPhone én de Plus dezelfde notch, dit is de zwarte inkeping waarin de selfie-camera verwerkt is, in het scherm als bij de iPhone 13. Bij de Pro-modellen van de iPhone 14 serie is de notch nóg kleiner. Hierdoor heb je extra veel scherm. Maar ook de notch van de iPhone 14 en 14 Plus neemt weinig ruimte in beslag.

De beeldkwaliteit is op beide toestellen onverslaanbaar dankzij het ultieme OLED display. De verversingssnelheid zorgt voor vloeiende beelden en de graphics kwaliteit heeft van Apple ook een boost gekregen. Een ronduit filmische kijkervaring.

iPhone 14

 • Schermformaat: 6,1-inch
 • Display: OLED display
 • Water- en stofresistent

iPhone 14 Plus

 • Schermformaat: 6,7-inch
 • Display: OLED display
 • Water- en stofresistent

Camera's

Met de iPhone 14 en 14 Plus ben je voorzien van drie camera's: een ultra-groothoekcamera, hoofdcamera met groothoek en natuurlijk een selfie camera op de voorkant. Het gaat stuk voor stuk om lenzen van 12 megapixel, waarmee je superscherpe beelden vastlegt. Je maakt met beide toestellen nog mooiere portretten dan met de voorgangers. En je kunt nu gebruik maken van Action Mode tijdens het filmen. Dat betekent dat je tijdens het filmen gewoon in beweging kunt blijven en je beelden alsnog super stabiel blijven. Heel handig tijdens het vloggen of het maken van tiktoks.

Verder leveren de camera's van deze release nog betere prestaties met het vastleggen van beelden bij weinig licht. En ook de selfie camera is erop vooruit gegaan. Dat merk je op de iPhone 14 en iPhone 14 Plus tijdens het facetimen. En je ziet meer diepte op je selfies en dat zorgt voor een professioneler resultaat. Qua camera specs zijn er geen verschillen te vinden tussen de iPhone 14 en 14 Plus. Je haalt dus met beide toestellen topcamera's in huis.

iPhone 14

 • 3 camera's van 12 MP
 • Verbeterde autofocus
 • Selfiecamera met True Depth
 • Verbeterde beeldstabilisatie

iPhone 14 Plus

 • 3 camera's van 12 MP
 • Verbeterde autofocus
 • Selfiecamera met True Depth
 • Verbeterde beeldstabilisatie

Batterij en opslag

Wanneer het om de batterij gaat zie je een aardig verschil tussen de iPhone 14 en 14 Plus. De Plus pakt groots uit, want je krijgt een flinke batterij. De iPhone 14 Plus batterij is pas na 26 uur video kijken klaar om weer op te laden. Bij de iPhone 14 batterij is dit na 20 uur het geval. Ben je een doorgewinterde iPhone liefhebber die onlosmakelijk met het toestel verbonden is? Dan is de vette batterij van de iPhone 14 Plus een goede match. Voor het normale, alledaagse gebruik is de iPhone 14 batterij meer dan voldoende. Beide batterijen gaan lang mee door het efficiënte energieverbruik van de iPhone 14 modellen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je telefoon halverwege de dag leeg is.

Qua werkgeheugen en opslaggeheugen zijn beide telefoons gelijk. Het werkgeheugen op de iPhone 14 en iPhone 14 Plus zorgt ervoor dat je soepel kunt schakelen tussen apps. Multitasken doe je moeiteloos met deze telefoons. Het opslaggeheugen is bij beide toestellen te selecteren. Je kunt kiezen tussen 128, 256 of 512 GB opslaggeheugen. Sla je veel grotere bestanden op op je telefoon en download je graag films en series? Dan is 512 GB zeker iets voor jou. Wil je veel foto’s op je telefoon laten staan, maar download je verder niet zoveel? Dan kom je met 128 of 256 GB waarschijnlijk ook gemakkelijk uit.

De iPhone 14 en iPhone 14 Plus maken beide gebruik van de snelle A15 bionic chip, die ook voor de iPhone 13 toestellen werd gebruikt. Alleen heeft de A15 bionic chip van de iPhone 14 en iPhone 14 Plus een upgrade gehad ten opzichte van de chip in de iPhone 13. De chip is nu 18% sneller en de grafische capaciteiten zijn next level. Dit betekent dat je naar nog mooiere beelden kijkt dan op de iPhone 13 serie, en daarvan is het beeld al betoverend.

iPhone 14

 • All-day battery
 • Opslag: 128 GB, 256 GB en 512 GB 
 • Chip: A15 Bionic

iPhone 14 Plus

 • All-day battery
 • Opslag: 128 GB, 256 GB en 512 GB 
 • Chip: A15 Bionic

Welke is beter?

We hebben de verschillen gedeeld: iPhone 14 Plus vs iPhone 14. Maar welke is nu beter? Opvallend is dat het Plus model een groter scherm en krachtigere batterij heeft dan de iPhone 14. Als je veel gebruik maakt van je telefoon en een flink scherm belangrijk vindt, is dit het go to toestel voor jou. Zoek je een model uit de nieuwe iPhone 14 serie, maar hoef je geen supergroot scherm en zit je niet constant op je telefoon? Dan is de iPhone 14 perfect. Er is niet echt een beter toestel, het hangt er vooral vanaf welke iPhone het beste aansluit op jouw telefoongebruik.

Meer iPhones vergelijken

Ben je nog niet klaar met vergelijken? Ga dan naar onze iPhone vergelijken pagina waar je nog meer vergelijkingen kunt vinden. Of klik hieronder direct op één van de artikelen:

Andere iPhone toestellen vergelijken? Ga naar onze iPhone vergelijken pagina.

iPhone 14 en iPhone 14 Pro