Het netwerk
Van Tele2

Het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland

Tele2 maakt gebruik van het mobiele netwerk van T-Mobile. Dat is goed nieuws voor onze klanten. Want dat netwerk is in 2020-2021 voor de 5e keer op rij als beste uit de test van de toonaangevende en onafhankelijke testautoriteit umlaut gekomen.

En dit jaar komt daar zelfs een prijs bij: het mobiele netwerk van T-Mobile is door umlaut onderscheiden als beste mobiele netwerk wereldwijd. T-Mobile behaalt namelijk in de nationale netwerktest 2020/2021 de hoogste score wereldwijd van alle door umlaut gemeten netwerken. Nu zijn we officieel: ‘Best in Test Global Mobile Benchmark 2020/2021’.

Dit netwerk vormt de stevige basis voor ons 5G-netwerk. 5G is al beschikbaar in het grootste deel van Nederland.

Bekroond netwerk

Meest bekroonde mobiele netwerk

5x op rij als beste uit de test

Miljoenen gebruikers

Bijna 7 miljoen gebruikers

Bijna 7 miljoen klanten gebruiken ons snelle netwerk

Landelijke dekking

Landelijke 4G-dekking

Dekking voor 99% van de inwoners van Nederland

4G van Tele2

Het 4G-netwerk van T-Mobile is het meest bekroonde netwerk van Nederland en geeft je dekking tot in het diepste kelderkastje.

Supersnel en stabiel

Met 4G-internet van Tele2 kun je waar je ook bent internetten op je smartphone, tablet of laptop. Ook onderweg en op moeilijk bereikbare plekken in Nederland. Ons 4G-netwerk is supersnel en stabiel, ook bij drukte. Op de pagina over internetsnelheid zie je welke snelheid jij kunt halen met jouw telefoonabonnement.

Landelijke 4G-dekking

Op dit moment hebben we landelijke 4G-dekking en woont 99% van alle inwoners in Nederland in een 4G-dekkingsgebied van Tele2. Deze mensen kunnen allemaal profiteren van supersnel 4G-internet. En we zijn nog niet klaar. We blijven ons Unlimited netwerk altijd verbeteren. Benieuwd hoe het 4G-dekkingsgebied er bij jou uitziet?

4G- en wifi-bellen

VoLTE staat voor ‘Voice-over-LTE’, bellen over het 4G-netwerk. Tot voor kort kon je met je 4G-telefoon wel internetten, maar niet bellen over 4G. Met VoLTE heb je nu een snellere en stabielere verbinding tijdens het bellen. Is jouw telefoon geschikt voor VoLTE? Dan kun je tegelijkertijd bellen én internetten over 4G. Dat betekent sneller internet tijdens het bellen!

Best geteste 4G-netwerk

umlaut Connect Mobile Benchmark

Het umlaut Connect Mobile Benchmark-rapport geeft op een transparante manier inzicht in de prestaties van mobiele netwerken die van groot belang zullen zijn voor de consument.

5G van Tele2

5G is de opvolger van 4G. Ons 5G-netwerk met landelijke dekking biedt je in de toekomst ongehoorde snelheden, eindeloze mogelijkheden en een nóg betere netwerkervaring. 5G van Tele2 gaat je leven makkelijker, leuker en veiliger maken.

5G toekomst

Superstabiel en geen haperingen

De Nederlandse 5G-netwerken moeten dusdanig snel zijn, dat een verbinding vrijwel real time is. Om zonder enige hapering te videobellen in topkwaliteit, bijvoorbeeld. Ook vertraging bij online gamen moet daarbij verleden tijd zijn. Tot slot moet met 5G de verbinding altijd superstabiel zijn en nooit wegvallen. Zelfs geen milliseconde.

5G technologie

Perfect voor slimme apparaten

The future is mobile. En dat zullen we weten ook. Want 5G wordt niet alleen het netwerk van je smartphone, maar dat voor al je slimme apparaten. Dankzij de hoge snelheid en grote capaciteit van 5G hebben ook deze apparaten straks een supersnelle en stabiele verbinding. Denk aan je smartwatch, maar ook aan andere slimme apparaten voor thuis en onderweg.

Schandalig snel
5G van Tele2
 • Stabiel en supersnel internet via het 5G-netwerk van T-Mobile
 • Bekroond tot beste mobiele netwerk ter wereld
 • Landelijke dekking: altijd en overal het snelste internet

Veelgestelde vragen

 • Dit kan verschillende redenen hebben.

  • Check eerst de storingspagina of er storingen zijn.
  • Kijk of je in het dekkingsgebied bent.
  • Check, als je nieuw bent, of je simkaart al is geactiveerd. Dat kan in MijnTele2 en in de app.
  • Heb je openstaande rekeningen? Dan is dat misschien de reden dat je geen bereik hebt. Betaal ze en dan ben je na 1 uur weer bereikbaar.
  • Start je telefoon opnieuw op, dat wil ook nog weleens helpen.
  • Check ook of de laatste softwareversie is geïnstalleerd.
 • Dat kan aan een paar dingen liggen.

  • Check eerst de storingspagina of er storingen zijn.
  • Mogelijk heb je geen verbinding omdat je telefoon in de vliegtuigmodus staat. Hierdoor maakt 'ie geen verbinding met het netwerk. Ga naar de Toestelhulp om te zien hoe je dat voor jouw telefoon uitschakelt.
  • Start je telefoon opnieuw op. Hij maakt dan opnieuw verbinding met het netwerk.
  • Kijk of je in het dekkingsgebied bent.
  • Check, als je nieuw bent, of je simkaart al is geactiveerd. Dit check je via MijnTele2 en in de app.
  • Zijn je facturen betaald? Zo niet, betaal openstaande rekeningen direct. Dan heb je na 1 uur weer verbinding met het netwerk.
 • We zitten nu nog in de beginfase. Voorlopig zijn de snelheden eerst nog gelijk aan die van 4G. Maar in de komende twee jaar gaat dat veranderen. Met 5G van Tele2 profiteer je straks van snelheden die je niet voor mogelijk hield.
  Je kunt ons netwerk vergelijken met een snelweg. Omdat we zo veel nieuwe masten hebben geplaatst, hebben we niet alleen een nieuwe snelweg maar ook meer banen aangelegd. We zijn dus bij wijze van spreken van een tweebaansweg naar zesbaans gegaan. Hierdoor kan al het verkeer zonder vertraging verder en hebben onze klanten optimale dekking. Zowel binnen- als buitenhuis. En omdat er geen scheiding is tussen de verschillende banen, kan data zich veel sneller door het netwerk bewegen, tot wel 450 Mbps.

 • We gebruiken voor ons netwerk extra zendmasten die uitzenden via hoge en lage frequenties. Hierdoor is het bereik én de capaciteit groter.

 • 5G gaat 4G voorlopig niet vervangen. Als je geen gebruik maakt van 5G, blijf je gewoon verbonden via het meest bekroonde 4G-netwerk.

 • Na de fusie zijn de netwerken van Tele2 en T-Mobile samengevoegd. Klanten van Tele2 maken gebruik van het T-Mobile netwerk dat landelijk 5G-dekking biedt. Dit betekent dat 90% van alle inwoners van Nederland in het 5G-dekkingsgebied woont.

 • umlaut voert internationale testen uit op het gebied van bellen, data en netwerkdekking. Deze testen geven consumenten objectieve en transparante informatie over de prestaties van de verschillende netwerken. Nadat de testen zijn uitgevoerd wordt er een rapport (Mobile Benchmark) ontwikkeld.

 • Ga je voor een telefoonabonnement bij Tele2? Dan kies je zelf welk telefoonabonnement je neemt: een abonnement met smartphone of Sim Only. Betaal bij een gewoon abonnement de telefoon af tijdens je abonnementsperiode. Kies je voor Sim Only? Dan kies je voor een goedkoop abonnement en betaal je de telefoon in een keer af.