Stap in de 4G raket
Met de Galaxy S7
Nu 38
/Mnd

  • 8GB data & 100 Bel/SMS
  • Kies het abonnement dat bij je past
  • Het nieuwste 4G-netwerk
Shop jouw Galaxy S7

of de S7 Edge

rocket-s7

4G van Tele2

Ons splinternieuwe eigen netwerk. Speciaal voor jou gemaakt, zodat jij los kunt gaan op internet.

Wat houdt dat in, 4G?

Tele2 heeft een splinternieuw eigen 4G-only netwerk. Zonder al te technisch te worden, betekent dit voor jou heel simpel; lagere kosten. Ga maar los, omdat het kan! Daar horen natuurlijk enorme databundels bij, omdat we vinden dat je ongeremd en op volle snelheid alles op internet moet kunnen doen wat je wilt.

Snelheid

Het maakt ons niet uit welk abonnement je hebt, je krijgt altijd de maximaal haalbare snelheid die wij kunnen bieden. Natuurlijk hangt de daadwerkelijke snelheid af van een aantal factoren: de plek waar je bent, de telefoon die je gebruikt of bijvoorbeeld hoe druk het op dat moment is op het netwerk. In testomgevingen hebben wij al snelheden gehaald van 225Mb/s!

Dekking

In de afgelopen maanden hebben we de dekking van ons netwerk verder verbeterd. Hierdoor hebben we nu in grote delen van Nederland buitenshuis 4G-dekking. Maar we bouwen het netwerk verder uit. In 2016 willen we in heel Nederland 4G-dekking hebben. Tot die tijd kunnen onze klanten op de plekken waar we nog geen 4G kunnen bieden, blijven vertrouwen op het 2/3G-netwerk dat zij gewend zijn. Kijk voor de actuele dekking op onze dekkingskaart.

4G Topdeals

Dit zijn de populairste 4G-ready phones van dit moment. Of check hier om te zien of jouw telefoon 4G-ready is.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over 4G? Dan verwijzen we je graag door naar onze klantenservice-pagina. Deze vind je hier.
Heb ik altijd 4G?

Dat is wel de bedoeling, maar dat lukt niet altijd. Bijvoorbeeld doordat je in een gebouw bent met heel dikke muren. Of doordat je op een afgelegen plek bent waar we nog geen antenne hebben. Ken je zo’n plek? Laat het ons weten, dan zetten we daar zo snel mogelijk een antenne. Je kunt een contactformulier invullen op de volgende pagina: https://www.tele2.nl/mobiel/bereik-netwerk/. Als je geen 4G hebt, ga je automatisch terug naar 3G.

Ik heb nu alleen 3G. Krijg ik automatisch 4G als ik mijn contract verleng?

Als je 4G wilt, dan krijg je dat kosteloos van ons. Kies je een nieuw abonnement met telefoon, dan zit je automatisch op 4G. Want al onze toestellen zijn geschikt voor 4G. Heb je een 3G-telefoon, dan valt je verbinding automatisch terug op 3G.

Ik heb een 4G-telefoon. Krijg ik automatisch 4G?

Ja, als je tenminste ook een 4G-simkaart hebt, als je je telefoon op 4G (LTE) hebt ingesteld én als je binnen het bereik van een van onze 4G-masten bevindt.

Kan ik met mijn 3G-toestel ook gebruikmaken van het 4G-netwerk?

Nee, dat kan niet. Je kunt bij ons wel altijd een 4G-toestel kopen.

.

Hoe weet ik of ik een 4G-simkaart heb?

Dat kun je zien in MijnTele2. Is dat niet zo? Bel dan even met onze klantenservice: 020‑754 4444 (lokaal tarief). We zijn op maandag tot en met zaterdag bereikbaar van 9.00 tot 21.00 uur en op zondag van 12.00 tot 19.00 uur.

Hoe selecteer ik het 4G netwerk van Tele2 op mijn Android of iPhone?

Op Android-toestellen ga je naar Mobiel Netwerk en dan naar Voorkeursnetwerktype. Controleer of je toestel hier automatisch alle netwerken selecteert 4G/3G/2G/LTE/GSM.

Heb je een iPhone 5S of hoger ga dan naar Instellingen en vervolgens naar Mobiel netwerk. Kijk dan bij Gesprekken en Data of je 4G/LTE hebt geselecteerd.
De eerste keer dat je 4G/LTE activeert op een iPhone, ontvang je een extra vraag van Apple of je LTE wilt activeren, kies hier Schakel LTE in.

Ben je in ons dekkingsgebied dan verschijnt bovenin je scherm vanaf nu Tele2 LTE of Tele2 4G.

Zitten er extra kosten aan 4G?

Nee, bij Tele2 is 4G de standaard. Daar hoef je dus niets extra’s voor te betalen.

Zijn alle toestellen geschikt voor 4G?

Nee, maar in onze onze shop verkopen we alleen 4G-toestellen.