4G bundels
Wat is 4G?

Tele2 heeft een splinternieuw en schandalig snel eigen 4G-only netwerk. Zonder al te technisch te worden, betekent dit voor jou: beter bereik en lagere kosten. Ga maar los, omdat het kan!

Daar horen natuurlijk enorme databundels bij, omdat we vinden dat je ongeremd en op volle snelheid alles op internet moet kunnen doen wat je wilt.

Wat heb je nodig voor 4G?

Landelijke dekking
Landelijke dekking

Tele2 geeft je dekking tot in het diepste kelderkastje. Recent onderzoek beoordeelt ons netwerk zelfs met een 9 en concludeert dat de netwerken in ons land tot de beste netwerken ter wereld horen. Zo krijg jij dus een fonkelnieuw, schandalig snel netwerk om helemaal los op te gaan.

Op de plekken waar we nog geen 4G kunnen bieden, val je automatisch terug op een iets ouder en langzamer 3G of 2G-netwerk. Kijk voor de actuele dekking op onze dekkingskaart.

4G mogelijkheden
Wat kan ik met 4G?

Met 4G-internet van Tele2 kun je overal onbeperkt, ongeremd, ongehoord veel Youtuben, Spotifyen, Snapchatten, noem maar op…

Ook kun je ouderwets mobiel bellen, maar dan via 4G. Welkom in de toekomst! Wil je meer weten over wat 4G-bellen precies is? Klik dan hier voor meer informatie.

Kijk snel in onze shop

4G Topdeals

Dit zijn de populairste 4G-ready phones van dit moment. Of check hier om te zien of jouw telefoon 4G-ready is.

Veelgestelde vragen

Heb ik altijd 4G?

Dat is wel de bedoeling, maar dat lukt niet altijd. Bijvoorbeeld doordat je in een gebouw bent met heel dikke muren. Of doordat je op een afgelegen plek bent waar we nog geen antenne hebben. Als je geen 4G hebt, ga je automatisch terug naar 3G.

Welk toestel is geschikt voor het 4G-netwerk?

Om op het 4G-netwerk te kunnen heb je een 4G-geschikt toestel nodig. Klik hier als je wilt weten of jouw telefoon 4G-ready is.

Wat moet ik doen om met mijn telefoon op 4G te kunnen?

Het belangrijkste is dat je 100% zeker weet dat je telefoon geschikt is voor internet en bellen over 4G. Klik hier als je wilt weten of jouw telefoon 4G-ready is. Ook dien je je toestel correct in the stellen. Wil je weten hoe je jouw instellingen voor 4G goed zet? Kijk dan hier. Verder moet je binnen het bereik van ons 4G-netwerk zijn.

Ik heb een 4G-telefoon. Krijg ik automatisch en kosteloos 4G?

Ja, als je tenminste ook een 4G-simkaart hebt, als je je telefoon op 4G (LTE) hebt ingesteld én als je binnen het bereik van een van onze 4G-masten bevindt. Bij Tele2 is 4G standaard, daar hoef je dus niets extra’s voor te betalen.

Kan ik ook klant worden met een 3G-telefoon?

Helaas, om klant te worden van Tele2 moet je over een 4G-toestel beschikken dat geschikt is voor internet en bellen over het 4G-netwerk van Tele2. Aangezien Tele2 alleen een 4G-netwerk heeft, moet je over een dergelijk toestel beschikken om van onze diensten gebruik te maken.

Wat is 4G-only?

Ons netwerk is het eerste 4G-only-netwerk ter wereld. Er zitten dus geen klanten op met 2G of 3G en dat merk je. Dat betekent dat we een nieuw netwerk hebben dat alleen voor internet en bellen over 4G is gebouwd. Het is dus geen bestaand 2G- of 3G-netwerk waar we op verder hebben gebouwd. Ben je buiten het bereik van ons netwerk, dan val je terug op het netwerk van T-Mobile en ga je automatisch terug naar 3G.

Wat is VoLTE/4G-bellen?

VoLTE staat voor Voice over LTE. Dit is een speciale techniek die ervoor zorgt dat je kunt bellen via het supersnelle 4G-netwerk. Wil je hier meer over weten? Ga naar onze speciale VoLTE-pagina.

Kan ik in het buitenland op 4G?

Als de buitenlandse provider ook een 4G-netwerk heeft en als wij met die provider afspraken hebben over 4G-roaming, dan kun je hier ook gebruik van maken. Als er geen 4G-netwerk is, maak je in het buitenland voor internet en bellen gebruik van 2G en 3G.

Andere vragen over 4G? Dan verwijzen we je graag door naar onze klantenservice-pagina. Deze vind je hier.