4G-internet van Tele2

Tele2 heeft een splinternieuw en schandalig snel eigen 4G-only netwerk. Over dit netwerk kun je veiliger internetten dan over wifi en sneller bellen, met betere geluidskwaliteit. Dit betekent voor jou: beter bereik en lagere kosten. Ga maar los, omdat het kan!

Daar horen natuurlijk enorme databundels bij, omdat we vinden dat je ongeremd en op volle snelheid alles met je telefoon moet kunnen doen wat je wilt.

Landelijke netwerkdekking

Tele2 geeft je dekking tot in het diepste kelderkastje. Recent onderzoek beoordeelt ons netwerk zelfs met een 9 en concludeert dat de netwerken in ons land tot de beste netwerken ter wereld horen. Zo krijg jij dus een schandalig snel mobiel netwerk om helemaal los op te gaan.

Op de plekken waar we nog geen 4G kunnen bieden, val je automatisch terug op een iets ouder en langzamer 3G of 2G-netwerk. Kijk voor de actuele dekking op onze dekkingskaart.

Hoe kom je op ons 4G-netwerk?

Supersnel mobiel internet

Tele2 heeft sinds 2016 een eigen netwerk. Je kunt daarmee gebruik maken van 4G-internet. En dat is supersnel! Het maakt ons niet uit welk abonnement je hebt, je krijgt altijd de maximaal haalbare snelheid die wij kunnen bieden.

De daadwerkelijke snelheid hangt af van een aantal factoren: de plek waar je bent, de telefoon die je gebruikt of bijvoorbeeld hoe druk het op dat moment is op het netwerk. In testomgevingen hebben wij al snelheden gehaald van 225Mb/s! Dat houdt in: binnen 1 seconde een nummertje van Spotify streamen of een foto uploaden naar Facebook. Een video in topkwaliteit streamen kost maar 30 seconden.

Kijk snel in onze shop
4G-bellen: supersnel in topkwaliteit

Mobiel bellen, maar dan via 4G. Dit noemen we ook wel 4G-bellen of Voice over LTE (VoLTE). Wat heb jij eraan? Beter bereik, snellere verbinding, en de geluidskwaliteit van je gesprekken is helemaal top!

Bij het ‘klassieke’ mobiele bellen duurt het tussen de 4 en 10 seconden voordat de verbinding is gemaakt. Met 4G-bellen duurt dat nog maar 1 of 2 seconden. Tot wel 9 seconden pure tijdwinst dus. Zo heb je meer tijd om te kletsen en het kost je niks extra’s.

Kijk snel in onze shop
Veiligheid

Ons 4G-internet is sneller dan welke wifi-verbinding dan ook. En bovendien een stuk veiliger! Niet elk wifi-netwerk is namelijk even goed beveiligd.

Voor verbindingen over ons 4G-netwerk zijn strenge veiligheidsstandaarden ontwikkeld die door alle providers worden toegepast. We blijven natuurlijk continu werken aan verbetering en optimalisatie van ons netwerk.

Zo krijg jij een steeds stabieler netwerk waarmee je steeds sneller in het hele land het internet leeg kunt trekken! Gewoon, omdat het kan.

Toptoestellen 4G

Dit zijn de populairste smartphones van dit moment, ze zijn allemaal geschikt voor ons 4G-netwerk.

Veelgestelde vragen

Heb ik altijd 4G?

Dat is wel de bedoeling, maar dat lukt niet altijd. Bijvoorbeeld doordat je in een gebouw bent met heel dikke muren. Of doordat je op een afgelegen plek bent waar we nog geen antenne hebben. Als je geen 4G hebt, ga je automatisch terug naar 3G.

Welk toestel is geschikt voor het 4G-netwerk?

Om op het 4G-netwerk te kunnen heb je een 4G-geschikt toestel nodig. Klik hier als je wilt weten of jouw telefoon 4G-ready is.

Wat moet ik doen om met mijn telefoon op 4G te kunnen?

Het belangrijkste is dat je 100% zeker weet dat je telefoon geschikt is voor internet en bellen over 4G. Klik hier als je wilt weten of jouw telefoon 4G-ready is. Ook dien je je toestel correct in the stellen. Wil je weten hoe je jouw instellingen voor 4G goed zet? Kijk dan hier. Verder moet je binnen het bereik van ons 4G-netwerk zijn.

Ik heb een 4G-telefoon. Krijg ik automatisch en kosteloos 4G?

Ja, als je tenminste ook een 4G-simkaart hebt, als je je telefoon op 4G (LTE) hebt ingesteld én als je binnen het bereik van een van onze 4G-masten bevindt. Bij Tele2 is 4G standaard, daar hoef je dus niets extra’s voor te betalen.

Kan ik ook klant worden met een 3G-telefoon?

Helaas, om klant te worden van Tele2 moet je over een 4G-toestel beschikken dat geschikt is voor internet en bellen over het 4G-netwerk van Tele2. Aangezien Tele2 alleen een 4G-netwerk heeft, moet je over een dergelijk toestel beschikken om van onze diensten gebruik te maken.

Wat is 4G-only?

Ons netwerk is het eerste 4G-only-netwerk ter wereld. Er zitten dus geen klanten op met 2G of 3G en dat merk je. Dat betekent dat we een nieuw netwerk hebben dat alleen voor internet en bellen over 4G is gebouwd. Het is dus geen bestaand 2G- of 3G-netwerk waar we op verder hebben gebouwd. Ben je buiten het bereik van ons netwerk, dan val je terug op het netwerk van T-Mobile en ga je automatisch terug naar 3G.

Wat is VoLTE/4G-bellen?

VoLTE staat voor Voice over LTE. Dit is een speciale techniek die ervoor zorgt dat je kunt bellen via het supersnelle 4G-netwerk. Wil je hier meer over weten? Ga naar onze speciale VoLTE-pagina.

Kan ik in het buitenland op 4G?

Tele2 heeft afspraken met buitenlandse providers zodat je in het buitenland gebruik kunt maken van je mobiele telefonie diensten en mobiele data. We bieden alleen 4G ondersteuning op de Tele2 netwerken van Zweden, Kroatië, Estland, Letland en Litouwen. In de overige landen maak je gebruik van mobiele data via een 3G-netwerk.

Andere vragen over 4G? Dan verwijzen we je graag door naar onze klantenservice-pagina. Deze vind je hier.