Klantenservice Mobiel

Bellen en sms’en in het buitenland


Ga je binnenkort naar het buitenland? Tele2 helpt je voorbereiden! Op deze pagina vind je alles over mobiel bellen in het buitenland. Staat je vraag er toch niet tussen? Neem dan een kijkje op onze mobiel in het buitenland pagina.
Let op: Per 7 juni 2017 kun je ook bij Tele2 profiteren van voordelig internetten, bellen en sms’en in de EU. Vanaf deze datum bel en sms je binnen de EU vanuit je gebruikelijke bundel (m.u.v. betaalde informatie- en servicenummers). Dit geldt voor alle abonnementen die nu afgesloten worden of al afgesloten zijn.
Netwerk selecteren in het buitenland

Je toestel kiest automatisch het netwerk met de beste verbinding. Om te zien hoe je automatische sim selectie kan kiezen gebruik dan de Toestelhulp. Selecteer je telefoon en kies in het menu voor Bellen -> in het buitenland.

Ben je opzoek naar informatie over dataverbruik of je databundel in het buitenland? Kijk dan hier.

Bellen naar of vanuit het buitenland

Naar Nederland bellen
Toets “+31″ of “0031″ voor het telefoonnummer als je wilt bellen vanuit het buitenland naar een Nederlands telefoonnummer. Let op: de eerste 0 van het telefoonnummer laat je weg (06-12 345 678 wordt dan 0031 6 12 345 678).

Wat kost bellen vanuit het buitenland?
De tarieven in het buitenland hangen af van de zone waarin een land zich bevindt. De tarieven voor je abonnement vind je op tarieven voor abonnementen en voor je Prepaid op tarieven voor prepaid.

Welke kosten betaal ik in het buitenland?

  • Bellen: Als je vanuit het buitenland belt, zijn de kosten voor jou.
  • Gebeld worden: Als je wordt gebeld vanuit Nederland, dan betaalt de beller de normale kosten voor bellen naar een mobiel nummer. En jij betaalt de kosten voor gebeld worden in het buitenland.
  • Voicemail: De kosten voor het beluisteren van je voicemail zijn gelijk aan de kosten voor een uitgaand gesprek. Bekijk hiervoor dus de tarieven die gelden in het land van bestemming.
Sms-bericht versturen en ontvangen

Toets “+31″ of “0031″ voor het telefoonnummer als je in het buitenland wilt sms’en naar een Nederlands telefoonnummer. Let op: de eerste 0 van het telefoonnummer laat je weg (06-12 345 678 wordt dan 0031 6 12 345 678).

Kun je geen sms-berichten versturen of ontvangen?
Controleer dan de sms berichtencentrale in de instellingen van je telefoon. Dit moet staan op +31 640 19 19 19.

Voicemail afluisteren

Je voicemail is te bereiken via het nummer +31-640192939. Wanneer je in het buitenland je voicemail wilt afluisteren, moet je je voicemailcode weten. Deze code heb je ingesteld bij het eerste contact met je voicemail.

Wat als je de code niet meer weet?
Als je de code niet meer weet, dan kun je deze alleen opnieuw instellen of wijzigen vanaf je mobiele telefoon in Nederland. Bel hiervoor naar 1233 en volg de aanwijzingen in het voicemailmenu (optie 3).

Kosten voor het afluisteren van je voicemail in het buitenland
De kosten voor het beluisteren van je voicemail zijn gelijk aan de kosten voor een uitgaand gesprek. Bekijk hiervoor dus de tarieven die gelden in het land van bestemming. Voor het ontvangen van voicemail in het buitenland worden geen kosten in rekening gebracht.

Heb je een nieuw abonnement met een nieuw nummer?

Als je niet kiest voor nummerbehoud, kun je vanwege het voorkomen van misbruik in de eerste twee maanden na de start van je nieuwe abonnement:

  • In Nederland geen internationale nummers bellen
  • In het buitenland geen internationale nummers bellen behalve naar Nederland
  • Pas gebruik maken van premium sms en 0906/0909-nummers als er 2 facturen zijn betaald

Daarentegen kan je wel:

  • In Nederland internationale nummers sms’en
  • In het buitenland lokaal bellen (bijvoorbeeld in België een Belgisch nummer bellen)
  • In het buitenland naar alle landen sms’en
  • In Nederland en in het buitenland data gebruiken en ook een bundel bestellen

Na twee betaalde (niet gestorneerde) facturen vervalt deze blokkade

Kijk hier voor de tarieven.