Nummerbehoud bij overstappen

Uiteraard kunt u uw nummers behouden als u overstapt naar Hosted Voice van Tele2. Bij mobiele nummers gaat dit op een andere manier dan bij vaste nummers. Hieronder leest u hoe.

Nummerbehoud vaste nummers

Voor vaste telefoonnummers zijn de stappen naar nummerbehoud als volgt:

  1. Bij uw bestelling van Hosted Voice geeft u aan welke vaste nummers en/of nummerblokken u wilt overnemen van uw huidige aanbieder.
  2. Vaste nummers moeten naar Tele2 zijn omgezet (‘geporteerd’) voordat uw huidige contract stilzwijgend met een jaar wordt verlengd. Let er hierbij op dat de levertijd van de benodigde verbinding voor de spraakkanalen 40 werkdagen is (op basis van DSL). Onze accountmanager of verkooppartner helpt u graag bij het uitzoeken van deze details.
  3. Wij controleren bij uw huidige aanbieder of we uw nummers mogen overnemen.
  4. Is de IP-verbinding geleverd en zijn de toestellen aangesloten? Dan kunt u eenvoudig uw omgeving gaan inrichten met MijnTele2 Zakelijk. U kunt dit ook door ons of door uw vaste ICT-leverancier laten doen.
  5. Bent u ervan overtuigd dat uw omgeving volledig is ingericht? Geef ons dan opdracht om uw nummers over te nemen van uw huidige aanbieder. Let er ook hier op dat u dit doet voordat het contract stilzwijgend wordt verlengd. Dan voorkomt u dubbele kosten.

Vanaf het moment dat uw nummers zijn overgenomen, gebruikt u Hosted Voice van Tele2.

Nummerbehoud mobiele nummers

De mobiele contracten van medewerkers van een bedrijf hebben vaak verschillende einddatums. Daarom hebben wij voor het overstappen met mobiele nummers een andere werkwijze dan bij het overstappen met vaste nummers.

  1. U kunt met uw mobiele nummers Hosted Voice gebruiken, nadat de volgende stappen zijn doorlopen:
  2. U bestelt bij ons een Zakelijk SIM Only abonnement
  3. Wij controleren of we de nummers van uw huidige aanbieder mogen overnemen.
  4. Wij zetten uw mobiele nummer(s) over naar Tele2. Deze verschijnen nu bij u in MijnTele2 Zakelijk.
  5. Koppel uw mobiele nummer(s) nu aan de medewerker(s) van uw keuze.

Vanaf dat moment maakt het mobiele nummer onderdeel uit van Tele2 Hosted Voice. Heeft u gekozen voor Onbeperkt? Dan krijgt u geen aparte facturen meer voor gesprekken vanaf dit nummer.

Meer hulp nodig?

Heeft u een andere vraag? Bel dan naar onze klantenservice op 020-7501611.