WHITEPAPER
BEPERK HET
RISICO VAN EEN
DDOS-AANVAL

Loopt uw organisatie meer risico om getroffen te worden door een DDoS-aanval?

DDoS-aanvallen zijn een serieuze bedreiging voor de continuïteit van organisaties. Toch zijn veel bedrijven en scholen onvoldoende beveiligd. Ze nemen daarmee een onnodig risico, stelt Bas Piek, Marketing Manager Zakelijk bij Tele2. Hij legt uit dat er zijn uitstekende, snelle én betaalbare oplossingen zijn.

Persoon met capuchon op achter een laptop

Grootschalige DDoS-aanvallen kunnen kinderlijk eenvoudig en tegen schappelijke prijs worden ingekocht door iedereen die een organisatie flink wil dwarszitten. Websites, webapplicaties of netwerken worden onbereikbaar. De schade kan enorm zijn. Bas Piek, Marketing Manager Zakelijk bij Tele2, legt uit welke organisaties extra risico lopen en hoe ze hier het beste mee om kunnen gaan.

“Bij een DDoS-aanval wordt een systeem bestookt met grootschalig internetverkeer. De aanvaller genereert deze aanvallen door een groot aantal computers te kapen via malware. Zonder dat de eigenaren het weten, worden hun computers op afstand bestuurd. Deze botnets kunnen uit miljoenen pc’s bestaan. Het gegenereerde verkeer is zo groot dat de internetverbinding van de organisatie dit onmogelijk kan verwerken. Daardoor kunnen websites, webapplicaties en netwerken onbereikbaar worden. Het gevolg is dat gebruikers en klanten niet meer bij de dienstverlening kunnen – wat precies het doel is van de aanvallers.”

Staat uw organisatie in de spotlights?

Hacktivisten en cybervandalen vinden altijd wel een excuus om een bepaalde organisatie aan te vallen. Bij sommige organisaties is het echter makkelijker om een aanleiding of reden te vinden. Daarnaast zullen criminelen sneller een organisatie aanvallen als deze hierdoor voelbare schade oploopt. Organisaties die extra risico lopen zijn bijvoorbeeld (semi-) publieke instellingen en religieuze instellingen. Ook bedrijven waarbij online verkoopkanalen een belangrijke bron van inkomsten vormen, moeten op hun hoede zijn. Vormen websites of webapplicaties een integraal onderdeel van de dienstverlening of zijn de systemen al eerder doelwit geweest van aanvallen? Zorg dat u op de hoogte bent van de risico’s en neem maatregelen om uw organisatie te beschermen.

Wat valt er tegen te doen?

Met de aankoop van extra bandbreedte hopen veel organisatie te voorkomen dat ze worden lamgelegd door een volume-aanval. Volgens Bas Piek levert dat kostbare belangrijk tijdwinst op, maar is het niet genoeg om cyberaanvallen te weerstaan. Het is belangrijk om ze vroegtijdig te ontdekken. Dat kan door het internetverkeer nauwgezet te monitoren. Bas Piek: “Die gewonnen tijd is slechts kort, doordat het verkeer tijdens een aanval explosief toeneemt, waardoor de internetverbinding alsnog volloopt. Voor de meeste organisaties is het dan ook niet te doen om effectieve beveiliging tegen dit soort cyberaanvallen in eigen beheer te houden.”

Door de wasstraat

“Een effectieve DDoS-verdediging bestaat uit filtertechnologie die zo vroeg mogelijk in de netwerk keten is geplaatst, namelijk in het netwerk van de provider, gecombineerd met gespecialiseerde apparatuur op klantlocatie voor meer sophisticated aanvallen. Gedegen analyse zorgt na een aanval voor een betere bescherming in de toekomst. Niet onbelangrijk, omdat criminelen hun methodes steeds verder verfijnen. Dit zorgt niet alleen voor bescherming tijdens een aanval, maar verkleint ook de kans dat een organisatie door cyber vandalen als doelwit wordt gekozen.”

In de whitepaper leest u meer over:

  • Verschillende soorten DDoS-aanvallen
  • Kosten en consequenties
  • Mogelijke oplossingen
ADVIES NODIG?
WE BELLEN U IN NO TIME TERUG

Nu meer weten? Bel dan met T-Mobile.

0800-8102.