ADECCO GROUP SUCCESVOL
OP IP-VPN

Jeroen Verhaar, branche office en netwerkmanager bij Adecco, vertelt over het belang van een betrouwbaar netwerk

Adecco Group Nederland is ‘s werelds grootste leverancier van HR-diensten. Het bedrijf dankt het succes aan gepassioneerde medewerkers, diverse HR-services én… geavanceerde ICT.

Jeroen Verhaar, Adecco

Geavanceerd bedrijfsnetwerk
Meer dan duizend Adecco-medewerkers brengen iedere dag duizenden werknemers en opdrachtgevers bij elkaar. Dat doen ze vanuit ruim 150 locaties in Nederland. Daarnaast ondersteunt en optimaliseert Adecco Group Nederland ook bedrijfsprocessen van buitenlandse vestigingen met geavanceerde ICT-systemen.

Alle Nederlandse Adecco-locaties zijn verbonden met het IP-VPN netwerk van Tele2. Ditzelfde geldt voor de datacenters in Zaltbommel en Breda, waar onder andere de IP-telefooncentrale draait. Via verbindingen tussen de datacenters in Nederland en in Frankrijk krijgen alle medewerkers toegang tot belangrijke bedrijfsapplicaties die zij nodig hebben in hun dagelijkse werk.

Bedrijfskritische applicaties
Jeroen Verhaar, branche office en netwerk manager bij Adecco, legt uit: “Op het moment dat locaties geen toegang hebben tot de lokale datacenters of de verbinding met het Franse datacenter uitvalt, kunnen de Nederlandse collega’s geen gebruik maken van de bedrijfskritische applicaties die zij nodig hebben om optimaal te kunnen werken. Daarom is het uitermate belangrijk dat we een betrouwbaar netwerk hebben waarbij uitval tot een minimum beperkt wordt.”

Modern IP-VPN-netwerk
Toen het tijd was om de contracten van de netwerkdiensten te verlengen, kreeg Verhaar de taak om te kijken of de dienstverlening van Tele2 ook voor de toekomst aan de specifieke eisen van Adecco kon voldoen. “Het hoofdkantoor in Zürich had heldere instructies meegegeven: er moesten kostenbesparingen worden gerealiseerd en kwalitatieve diensten dienden te worden geleverd over een netwerk met moderne netwerkapparatuur.” Tele2 bleek aan de nieuwe eisen van Adecco te voldoen.

Adecco heeft gekozen voor IP-VPN-verbindingen tussen het hoofdkantoor en de 150 vestigingen.

 

“Tele2 is een toegankelijke organisatie waar wij als klant snel en effectief mee kunnen communiceren”

 

Verder neemt de HR-dienstverlener co-locatie diensten af. Zo kan het bedrijf de eigen apparatuur, zoals de IP-telefooncentrale, binnen het veilige datacenter van Tele2 beheren.

Hoge beschikbaarheid, scherpe prijs
Om hoge beschikbaarheid van de verbinding tussen de datacenters in Nederland en Frankrijk te garanderen, beschikt Adecco over een directe en redundant uitgevoerde netwerkverbinding via het MPLS-netwerk van Tele2. “Het netwerk heeft een hoge beschikbaarheid. In het enkele geval dat er een storing is, dan lost Tele2 dat snel en adequaat op en worden we goed op de hoogte gehouden van de status. Bovendien heeft Tele2 bij de contractverlenging een zeer scherpe prijs neergelegd, waardoor we kosten kunnen besparen.”

Oplossingsgericht
Adecco was onlangs bezig met de opening van een nieuwe locatie. Gezien de standaard levertijd van datalijnen leek het vrijwel onmogelijk om de nieuwe vestiging op tijd aan te sluiten. Verhaar heeft toen contact gezocht met Tele2 en samen gekeken naar een oplossing.

“We waren blij verrast dat Tele2 het uiteindelijk voor elkaar heeft gekregen om binnen twee weken, en precies op tijd voor de opening, de aansluiting te realiseren. Alles wat onze mensen doen, gaat over het datanetwerk. Tele2 begrijpt dat als geen ander. Ze kennen onze organisatie, luisteren goed naar onze behoeften en handelen oplossingsgericht. En dat is zeer waardevol in een snelle en concurrerende markt als die van ons. We hopen nog jaren op deze manier zaken te doen met Tele2,” sluit Verhaar af.

BETROUWBAAR NETWERK
ZOALS ADDECO GROEP?

wolkje met punaises

IP-VPN NETWERK

Veilig, snel en makkelijk remote access tot alle beschikbare toepassingen en gegevens binnen uw bedrijfsnetwerk.

ADVIES NODIG?
WE BELLEN U IN NO TIME TERUG

Nu meer weten? Bel dan met T-Mobile. 

0800-8102.