NUON

NUON vertrouwt op Machine-to-Machine van Tele2

Met ruim 2,1 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties als klant en met ruim 4800 medewerkers behoort Nuon tot de grootste energieleveranciers van Nederland. Naast de productie en levering van energie, zoals elektriciteit en gas, levert Nuon ook een breed pakket aan energie gerelateerde diensten. Zoals het ontwikkelen en realiseren van laadoplossingen voor elektrisch vervoer.

Elektrisch rijden maakt al sinds 2009 onderdeel uit van het Nuon product portfolio, en dankzij de Machine to Machine (M2M) wireless service van Tele2 is Nuon in staat de dienstverlening van deze mobiliteitsoplossing te optimaliseren. Schoner, stiller en zuiniger rijden. Voor zowel consumenten als bedrijven wordt elektrisch rijden met de dag toegankelijker. Joris Hupperets is als Manager E-mobility binnen Nuon verantwoordelijk voor het ontwikkelen

en leveren van laadoplossingen voor elektrische auto’s bij mensen thuis, bij bedrijven en in steden. Hupperets legt uit: “De technologie achter elektrisch rijden ontwikkelt zich in een ongekend hoog tempo en we zien dat autofabrikanten steeds meer elektrische modellen op de markt brengen. Meer en meer Nederlanders pikken dit op en beginnen de voordelen van elektrisch rijden in te zien.

Om te zorgen dat deze elektrische auto’s duurzaam en veilig opladen, investeert Nuon sinds 2009 in de ontwikkeling van oplaadpunten en bijbehorende diensten.” Nuon plaatst niet alleen de oplaadpunten, ze zijn ook verantwoordelijk voor het leveren van de groene stroom en alle dienstverlening eromheen. Hiervoor is betrouwbare en betaalbare mobiele datacommunicatie met de oplaadpunten cruciaal.

“De communicatieoplossing die we hiervoor hadden, bood niet altijd de gewenste betrouwbaarheid en support. Daarnaast waren de kosten van deze oplossing vrij hoog. We waren daarom op zoek naar een partij die ons op alle drie punten kon helpen.’’

Heeft u ook interesse?

Neem contact op

Want de datacommunicatie stelt Nuon onder meer in staat om gebruikers op de hoogte te houden van de actuele beschikbaarheid van de oplaadpunten en om de gemaakte laadkosten te verrekenen met gebruikers en leasemaatschappijen. “De communicatieoplossing die we hiervoor hadden, bood niet altijd de gewenste betrouwbaarheid en support.

Daarnaast waren de kosten van deze oplossing vrij hoog. We waren daarom op zoek naar een partij die ons op alle drie punten kon helpen.” Nuon koos uiteindelijk voor de M2M oplossing van Tele2. Hierdoor wordt een betrouwbare datacommunicatie verbinding opgezet tussen de oplaadpunten en de backend-server van Nuon. Hupperets:

“Bij het evalueren van de markt, hadden we destijds de nadruk gelegd op drie punten: betrouwbare dienstverlening, goede support en een scherpe prijs. Op alle drie de punten scoorde Tele2 het beste. We zijn erg tevreden over de hoge kwaliteit en de betrouwbaarheid van de verbindingen.

Daarnaast is de ondersteuning van het professionele account management gewoon erg goed. Ze denken met ons mee en hebben een natuurlijke focus op resultaten. En niet te vergeten, Tele2 heeft ons weten te overtuigen met een lage prijs.”
Meer informatie over Nuon Laadoplossingen staat op nuon.nl/ev

Onze zakelijke referenten

Opscheppen over Tele2 mogen onze klanten doen. Bent u benieuwd naar de redenen waarom andere bedrijven voor de Tele2 oplossingen hebben gekozen en waarom die oplossing voor hen zo goed is?

Lees hier meer