GEMEENTE
NOORDWIJKERHOUT

Naast de prachtige fleurige omgeving met talrijke bollenvelden, staat gemeente Noordwijkerhout ook bekend om de vele kleurrijke activiteiten zoals het carnaval, het bloemencorso en de kermis. De betrokkenheid onder de inwoners is groot en dat wil de gemeente graag zo houden. Vandaar dat Gemeente Noordwijkerhout continu werkt aan optimale bereikbaarheid om burgers snel en adequaat verder te helpen.

De gemeente Noordwijkerhout ligt in het hart van de Bollenstreek en bestaat uit twee dorpskernen: De Zilk en Noordwijkerhout. Iedere dag zetten alle medewerkers van de gemeente zich in om het wonen en werken van de ruim 15 duizend inwoners zo plezierig mogelijk te laten verlopen. De bereikbaarheid voor burgers is een belangrijk speerpunt en telefonie speelt daarbij een belangrijke rol. Ruim 18 jaar vertrouwde de gemeente voor vaste telefonie op een fysieke

telefooncentrale en ISDN30-diensten van Tele2. De telefooncentrale was dusdanig verouderd, dat er geen onderhoudscontracten meer konden worden afgesloten. “Door de onzekerheid dat de centrale het op korte termijn zou kunnen begeven, moesten we op zoek naar een oplossing die optimale continuïteit voor onze vaste telefonie kon bieden,” zegt Hanno Everaars, Facilitair Manager bij de Gemeente Noordwijkerhout.

Het nieuwe telefoniesysteem moest voldoen aan een aantal wensen. Allereerst wilde men snel de juiste persoon kunnen bereiken, ongeacht of de medewerker achter zijn of haar bureau zit en dus de mogelijkheid hebben om vaste nummers door te schakelen naar mobiele telefoons. Ook was het belangrijk voor Everaars dat de gemeente zelf aanpassingen in het systeem zou kunnen doen, zoals het toevoegen van nieuwe gebruikers

en nummers, of het aanpassen van doorschakelingen. Met deze eisen klopte Gemeente Noordwijkerhout bij Tele2 aan.

“Hosted Voice van Tele2 biedt veel nieuwe functies die we eerder niet hadden: effectieve functionaliteiten waardoor we burgers nog sneller van dienst kunnen zijn.”

Heeft u ook interesse?

Neem contact op

Hosted Voice van Tele2 kwam als meest geschikte oplossing uit de bus. Geen investeringen in een nieuwe fysieke telefooncentrale, maar telefonie uit de cloud met uitgebreide functionaliteiten. Gemeente Noordwijkerhout heeft gekozen voor een driejarig abonnement op Hosted Voice. Binnen Hosted Voice het mogelijk om het aantal gebruikers naar boven en naar beneden aan te passen gedurende de looptijd van het contract. Zo betaalt de gemeente alleen voor wat er wordt verbruikt.

En met de ontwikkelingen op het gebied van decentralisatie binnen de overheid past dit perfect in de toekomst van Gemeente Noordwijkerhout.
Everaars legt uit hoe Gemeente Noordwijkerhout met de nieuwe telefonie-oplossing de bereikbaarheid van de volledige organisatie heeft geoptimaliseerd. “Hosted Voice van Tele2 biedt veel nieuwe functies die we eerder niet hadden. Zo kunnen de telefonisten en secretaresses nu de beschikbaarheid van collega’s checken

nog voordat ze een gesprek doorverbinden. Op die manier kunnen ze sneller en effectiever gesprekken afhandelen. Verder kunnen telefoonnummers eenvoudig worden doorgeschakeld naar mobiele telefoons, wat de bereikbaarheid van medewerkers verbetert. Ook kunnen we op basis van gebruikersprofielen instellen dat zowel het vaste als mobiele toestel afgaat. Kortom, effectieve functionaliteiten waardoor we burgers nog sneller van dienst kunnen zijn.”

Hosted Voice is vaste en mobiele telefonie uit de cloud. Ook het beheer kan online worden gedaan. Bij de gemeente zijn er supervisors aangewezen die van alles kunnen regelen en aanpassen vanuit de portal. Denk daarbij aan het instellen van hunt-groepen, het toekennen van nummers en het aanpassen van wachtrij-functies en mededelingen. “Het feit dat we dit nu zelf kunnen regelen en we daar geen specifieke technische kennis voor nodig hebben, is bijzonder prettig,” besluit Everaars.

Onze zakelijke referenten

Opscheppen over Tele2 mogen onze klanten doen. Bent u benieuwd naar de redenen waarom andere bedrijven voor de Tele2 oplossingen hebben gekozen en waarom die oplossing voor hen zo goed is?

Lees hier meer