BAKKERSLAND

De kwaliteit van een betrouwbare ICT-infrastructuur voor een scherpe prijs.

Dagverse kwaliteit, daar begint het mee. Dat is namelijk wat er van alle 200.000 orders wordt verwacht die dagelijks binnenkomen bij marktleider Bakkersland. Bij zestien bakkerijen produceren 2.200 medewerkers iedere dag twee miljoen broden, gebak en andere bakkersspecialiteiten. Een behoorlijke verantwoordelijkheid; zeker wanneer je bedenkt dat ruim 1.500 supermarkten hier afhankelijk van zijn. Voor Bakkersland is deze complexe operatie business as usual. Voorwaarde is wel, de ICT. Die moet goed geregeld zijn.

Naast eeuwenoud ambacht, speelt ICT een cruciale rol bij de productieprocessen en bedrijfsactiviteiten. Het zijn namelijk de ICT-systemen en netwerkverbindingen die ervoor zorgen dat alle bestellingen goed worden verwerkt en terechtkomen bij de juiste bakkerij. Borging van continuïteit van dienstverlening was dan ook een cruciale voorwaarde toen Bakkersland op zoek was naar een nieuwe betrouwbare ICT partner. Daarnaast waren kostenbesparing en modernisering van de ICT belangrijke randvoorwaarden in het selectieproces.

Kortweg: dienstverlening die geheel is afgestemd op hun specifieke behoeften en die aan de basis stond voor de levering van breedbandverbindingen en vaste telefonie van Bakkersland door Tele2. ‘’De bakkerij- en datecenter-locaties werden met elkaar verbonden met IP-VPN-verbindingen op basis van DSL en ISDN. Door de verhuizing van belangrijke bedrijfstoepassingen naar onze cloud omgeving nam de behoefte naar kwalitatieve dataverbindingen met meer bandbreedte toe.’’ vertelt Boersma. Tele2 verving de oude ISDN-lijnen door glasvezelverbindingen,

die nu fungeren als de primaire internetverbindingen. Resultaat: meer netwerkcapaciteit voor dezelfde vaste kosten. En meer dan alleen een stabiele basis voor de dagelijkse orders: “Door videoconferencing is een deel van de face-to-face vergaderingen overbodig geworden en besparen we reistijd en –kosten. Ook zien we dat vestigingen en afdelingen steeds meer successen en promotievideo’s met elkaar delen. Dankzij het glasvezelnetwerk van Tele2 kunnen we meer en makkelijker samenwerken,’’ zegt Boersma tevreden. Daarnaast is

het beheer van een deel van de IT-systemen en bedrijfsapplicaties bij een hostingprovider ondergebracht. Vanuit twee datacenters is de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van kritische toepassingen gegarandeerd.

“Samen met Tele2 hebben we onze communicatie vernieuwd en tegelijkertijd kosten bespaard, en dat is bijzonder prettig”

Heeft u ook interesse?

Neem contact op
Onze zakelijke referenten

Opscheppen over Tele2 mogen onze klanten doen. Bent u benieuwd naar de redenen waarom andere bedrijven voor de Tele2 oplossingen hebben gekozen en waarom die oplossing voor hen zo goed is?

Lees hier meer