TELE2 &
9292

9292 brengt de downtime door DDoS aanvallen terug van uren naar minuten

Sinds 1992 vertrouwen OV-reizigers op de reisinformatie van 9292. In de jaren negentig gaf het bedrijf per jaar 12 miljoen reisadviezen via de telefoon. Tegenwoordig worden de meeste reisadviezen digitaal gegeven via de website en mobiele apps,. Het totaal aantal reisadviezen is inmiddels gestegen naar ruim 580 miljoen per jaar. 9292 vindt toegankelijkheid, pro-activiteit, betrokkenheid en verbinding belangrijk. Op basis van deze kernwaarden blijft het bedrijf de dienstverlening vernieuwen en verbeteren. Zo helpt 9292 reizigers continu met hun informatiebehoeften in het openbaar vervoer.
9292 verzorgt dagelijks gemiddeld 1,8 miljoen reisadviezen

De meeste reisinformatie wordt beschikbaar gemaakt via 9292.nl, de eigen mobiele apps en via een API aan vervoerders en zakelijke klanten. Via deze API kunnen vervoerders hun reizigers van reisinformatie voorzien. Ook gebeurt dit bijvoorbeeld via schermen bij busstations in de provincies Zuid-Holland en SAN-Gelderland. Naast het bieden van reisadvies helpt 9292 dus ook OV-bedrijven en overheden bij de uitvoering van hun taken binnen het openbaar vervoer.

De complete bedrijfskritische infrastructuur uitbesteed

Bij 9292 vormen de IT-systemen het hart van de dienstverlening. Om de continuïteit van de bedrijfskritische systemen, die voor de real-time reisinformatie zorgen, te waarborgen, heeft 9292 de complete IT-infrastructuur ondergebracht bij Tele2. De servers, databases, firewalls, netwerkapparatuur en storage-systemen worden gehost in twee datacenterlocaties van Tele2 in Amsterdam en Zwolle. Ook de connecties met het internet – en dus de gebruikers – worden verzorgd door Tele2.

DDoS-aanvallen gevaar voor beschikbaarheid

Vandaag de dag is ieder bedrijf een mogelijk doelwit voor een DDoS-aanval. Ook 9292 bleef niet gespaard. In sommige gevallen betekende dit dat er 1 tot 2 uur geen reisinformatie beschikbaar was. De hoogste tijd voor Arts en zijn team om maatregelen te treffen om de impact van deze aanvallen te minimaliseren. Tijdens een dergelijke uitval van onze dienstverlening, konden tot 100.000 reisadviezen per uur niet gegeven worden. Met ontevreden reizigers als resultaat. “Reizigers uiten dan snel hun ongenoegen. En omdat ze dat veelal via social media doen is dat direct zichtbaar en neemt de kans op imagoschade toe,” vertelt Hans Arts, Manager ICT Beheer & Exploitatie bij 9292 “Omdat vervoerders via onze API gebruikmaken van onze reisdata, heeft uitval ook impact op de dienstverlening van OV-bedrijven richting reizigers. Bovendien zijn vervoerders wettelijk verplicht om informatie over hun dienstregeling en reistijden beschikbaar te stellen en doen ze dat in veel gevallen via 9292. Meer dan genoeg redenen om snel een DDoS-oplossing uit te rollen en de impact van DDoS-aanvallen te minimaliseren,” legt Arts uit.

‘Tele2 heeft goed naar onze eisen en behoeften geluisterd en versneld een sublieme dienst afgeleverd.”

Heeft u ook interesse?

Neem contact op
Samen een effectieve DDoS-oplossing ontwikkelen

Tele2 is al jaren bekend met de IT-behoeften en –infrastructuur van 9292. Logisch dat de reisadviseur voor het ontwikkelen van een geschikte DDoS-oplossing wederom de expertise inschakelde van Tele2. Na uitvoerige tests waren Arts en zijn team er van overtuigd dat de anti-DDoS oplossing van Tele2 het beste past bij de behoeften van 9292. Met deze oplossing worden DDoS aanvallen in een vroeg stadium geïdentificeerd en aangepakt, vaak nog voordat een aanval voor problemen kan zorgen. Ook kan 9292 aanvallen nu snel neutraliseren wat de

beschikbaarheid van de dienstverlening ten goede komt. Tenslotte houdt Tele2 een deel van het kwaadaardige verkeer al tegen op het eigen netwerk wat de effectiviteit van de beveiligingsoplossing aanzienlijk verbetert.

Voor de ontwikkeling van de dienst in Nederland, werkte Tele2 nauw samen met 9292, als een van de eerste klanten van deze beveiligingsoplossing. “Tele2 heeft goed naar onze eisen en behoeften geluisterd en versneld een sublieme dienst afgeleverd,” zegt Arts.

Uitval terugbrengen van uren naar minuten

De oplossing presteert goed, tot tevredenheid van Arts: “We hebben af en toe nog last van DDoS aanvallen, maar het merendeel van de aanvallen wordt vroegtijdig tegengehouden. Met de anti-DDoS oplossing van Tele2 hebben we de systeemonderbrekingen van enkele uren naar enkele minuten kunnen terugbrengen en dat is een enorme verbetering.”

9292 beschikt nu over een oplossing waarmee het bedrijf optimaal de beschikbaarheid van de dienstverlening kan waarborgen. En zo zorgt het bedrijf dat reizigers en aangesloten vervoerders altijd en overal de meest complete, accurate en actuele informatie kunnen krijgen.

Onze zakelijke referenten

Opscheppen over Tele2 mogen onze klanten doen. Bent u benieuwd naar de redenen waarom andere bedrijven voor de Tele2 oplossingen hebben gekozen en waarom die oplossing voor hen zo goed is?

Lees hier meer