Refurbished
iPhones bij Tele2

  • Toptoestellen tegen een scherpe prijs
  • Compleet gecontroleerd en opgeknapt
  • 2 jaar fabrieksgarantie
Bekijk telefoons

Wat zijn refurbished toestellen?

Refurbished toestellen zijn gebruikte smartphones maar met een kwaliteit die zo goed als nieuw is! De toestellen zijn technisch en cosmetisch gecontroleerd en opgeknapt. Defecte onderdelen worden vervangen, het geheugen wordt gewist en de toestellen worden voorzien van de laatste software.
Kwaliteitscontrole refurbished toestellen

Tele2 koopt refurbished toestellen in bij Forza Refurbished. Forza is de enige leverancier in de Benelux die de kwaliteit van toestellen test met robots op meer dan 50 punten. Hierdoor kan Forza de beste kwaliteit garanderen en 2 jaar fabrieksgarantie bieden.

Kwaliteitscontrole
  • Prijs: Tot wel 60% goedkoper dan nieuw toestel
  • Kwaliteit: gegarandeerd technisch perfecte conditie
  • Duurzaamheid: hergebruik is beter voor het milieu
  • 2 jaar garantie
Apple iPhone 6 16GB
refurbished

A-klasse – als nieuw
Kleuren: Space Grey en Silver

Shop nu
Apple iPhone 6 64GB
refurbished

A-klasse – als nieuw
Kleuren: Space Grey

Shop nu
Apple iPhone 6S 16GB
refurbished

A-klasse – als nieuw
Kleur: Space Grey

Shop nu
Apple iPhone 6S 64GB
refurbished

A-klasse – als nieuw
Kleur: Space Grey

Shop nu

Kwaliteitsklassificaties

Alle refurbished toestellen zijn van binnen in perfecte technische conditie: eventuele defecte onderdelen zijn vervangen. De A/B-klassificatie geeft de cosmetische staat van de behuizing weer:

A-klasse:  zo goed als nieuw

Specificatie
A-klasse: als nieuw
Scherm / behuizing
Geen tot zeer lichte gebruikssporen
Technische conditie 100%
Batterijcapaciteit minimaal 85%
Fabrieksgarantie 2 jaar
Simlockvrij
Antibacteriële behandeling
Schoon geheugen
Meest recente besturingssysteem
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Koopt u een refurbished smartphone, dan draagt u bij aan een duurzamere wereld. Hiermee bespaart u dus geld én spaart het miliieu
Waarom zijn refurbished smartphones duurzaam?

Veel mensen gooien hun gebruikte telefoon weg terwijl deze het nog prima doet. Dit is schadelijk voor het milieu. Refurbished telefoons zijn duurzamer: ze besparen op energie, materiaal en kosten. De uitstoot van broeikasgassen en ander gevaarlijk afval wordt minder.

Investeer mee!

Met een refurbished toestel levert u actief een bijdrage aan een duurzamere wereld. U krijgt een toptelefoon zonder hier de hoofdprijs voor te betalen. Zo bespaart u geld terwijl je bijdraagt aan een betere wereld: twee vliegen in één klap!

Veelgestelde vragen

Wat zijn refurbished toestellen?

Refurbished toestellen zijn gebruikte smartphones met een gegarandeerde “zo goed als nieuw” kwaliteit. Alle toestellen zijn technisch en cosmetisch is gecontroleerd en opgeknapt. Defecte onderdelen worden vervangen, het geheugen wordt gewist en de laatste software wordt erop gezet.

Wat is het verschil tussen tweedehands en refurbished toestellen?

Bij een tweedehands toestel is het maar de vraag of een technische controle wordt verricht. Hetzelfde geldt voor het vervangen van defecte onderdelen. Daar moet u dan maar op vertrouwen. Bij een tweedehands toestel is er dus geen inzicht in de kwaliteit ervan.

Waarom zijn refurbished toestellen duurzaam?

Het jaarlijks wereldwijd produceren van bijna 1,5 miljard nieuwe smartphones, vormt milieutechnisch een zware aanslag op onze wereld. We hebben het dan onder meer over de uitstoot van broeikasgassen, het ontstaan van gevaarlijk afval en mijnbouw naar schaarse delfstoffen die noodzakelijk zijn voor de productie van deze toestellen. Dankzij het investeren in refurbished toestellen, lever jij actief een bijdrage aan duurzaamheid door het hergebruik van een toestel.

Waarom gaat Tele 2 refurbished toestellen verkopen?

Er is een groeiende vraag naar refurbished toestellen. Dit heeft enerzijds te maken met de goede prijs-kwaliteit verhouding en het duurzame aspect van refurbished toestellen.

Verkoopt Tele2 ook refurbished Samsung toestellen of andere merken?

Onze leverancier Forza levert op dit moment nog geen refurbished Samsung toestellen of andere merken, omdat de grootste vraag naar refurbished Apple toestellen is.

Waar worden de refurbished toestellen ingekocht?

Bij Forza Refurbished. Dit is een Nederlandse leverancier, die als enige leverancier in de Benelux gebruik maakt van robots voor kwaliteitstesten. Forza importeert refurbished toestellen vanuit de VS, waar Amerikaanse refurbishers toestellen opkopen van providers en verzekeraars.

Wat is het verschil tussen kwaliteitstests met robots versus manuele tests?

Waar bij andere leveranciers toestellen getest worden door mensen, wordt dit bij Forza gedaan door robots. Een groot voordeel hiervan is dat een robot veel meer onderdelen accurater kan controleren dan mensen. Neem bijvoorbeeld de accu van een refurbished iPhone. Het is onmogelijk een accu volledig te laten testen op functionaliteit en mankementen door mensen. Dankzij de robots worden de accu’s van iPhones wel accuraat gecontroleerd.

Zie video: https://www.youtube.com/watch?v=LezZ2ZjtA_w

Wordt de accu bij het refurbishen van een toestel altijd vervangen door een nieuwe?

Een accu wordt vervangen wanneer de capaciteit minder dan 85% is of wanneer deze meer dan 500 laadcycli heeft gehad. Een laadcyclus vindt plaats wanneer de voeding van de batterij volledig wordt gebruikt. Dit wordt gecontroleerd door robots.

Krijg ik garantie op refurbished toestellen?

Ja, je krijgt 2 jaar garantie. Alle refurbished toestellen krijgen voordat ze verkocht worden een uitgebreide kwaliteitscontrole door robots waarbij ze op meer dan 50 punten worden gecontroleerd. Eventuele defecte onderdelen worden vervangen door nieuwe onderdelen. Onze refurbished leverancier Forza staat vierkant achter de kwaliteit van haar refurbished toestellen en biedt dan ook 2 jaar garantie op je aankoop.

Wat kan ik doen als mijn refurbished toestel binnen twee jaar kapot gaat?

Als een toestel niet naar behoren functioneert binnen de garantietermijn, zal Forza met een passende oplossing komen. Je toestel zal dan gratis worden gerepareerd of worden geruild voor een vergelijkbaar exemplaar. Het reparatieproces verloopt op dezelfde manier als bij nieuwe toestellen. Je kunt je reparatie regelen via klantenservice of in de Tele2 business portal (mijn Tele2)

Waar kan ik mijn refurbished toestel laten repareren als het buiten de garantie valt?

Ook wanneer je geen garantie hebt, kun je je toestel laten repareren. Je kunt je toestel aanmelden voor reparatie via klantenservice of in de Tele2 business portal (mijn Tele2). Je krijgt een prijsopgave van de kosten van de reparatie voordat de reparatie plaatsvindt. Pas wanneer je hiermee akkoord bent gegaan, wordt de reparatie uitgevoerd.