MOBIEL IN HET
BUITENLAND

Werkt u vaak in het buitenland of wilt u tijdens uw vakantie bereikbaar zijn? Hieronder vindt u alle actuele info over internetten en bellen in het buitenland.
Zakenreis met Tele2: Geen verrassingen

Wanneer u in het buitenland belt, sms’t of van mobiel internet gebruik maakt, gelden andere regels en voorwaarden dan in Nederland. Houd uw kosten zelf in de hand en lees op deze pagina alle tips en informatie die u nodig heeft om ongestoord en zonder verrassingen in het buitenland zaken te doen.

Een volledig overzicht van onze tarieven in het buitenland kunt u downloaden op onze tarievenpagina.

Voordelig internetten met de internet buitenland bundels

Pak uw voordeel met de internet buitenland bundels van Tele2! Zo weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan! En ze zijn ook nog zeer gemakkelijk in gebruik en beschikbaar voor al onze mobiele klanten.
 • Onbezorgd internetten in alle EU landen
  Met de Internet Buitenland Bundels van Tele2 kunt u voordelig internetten in het buitenland.
 • Eenvoudig betalen via uw factuur of beltegoed
  Is uw bundel op? Dan kunt u gewoon opnieuw een bundel naar keuze activeren. U hoeft dus nooit zonder internet te zitten, maar houdt wel altijd de kosten onder controle!
 • Geen verrassingen na uw zakenreis
  De Buitenland Bundel is een voordelige internetbundel voor in het buitenland die u met één sms’je gemakkelijk activeert. Wanneer uw bundel bijna is verlopen ontvangt u hier tijdig een notificatie van, dus geen onverwachte kosten achteraf. Dat is nog eens fijn thuiskomen!
Bekijk hier onze internet buitenland bundels

TOESTELINSTELLINGEN IN HET BUITENLAND

Om ook in het buitenland optimaal gebruik te kunnen maken van mobiel internet dienen de netwerkinstellingen van uw mobiele telefoon goed te staan.

Via onze handige toestelhulp applicatie kunt u, ongeacht het type telefoon dat u heeft, gemakkelijk vinden hoe u stapsgewijs uw internetinstellingen aanpast.

Ga direct naar toestelhulp

ZAKELIJKE SUPERDEAL
Iphone 7 32GB
VOOR €28,10/Mnd
(Excl. BTW)

 • 1GB internetbundel
 • 100 Bel/SMS
 • Het nieuwste 4G netwerk
Bestel hier de iPhone 7

Veelgestelde vragen

Hoe beluister ik mijn voicemail in het buitenland en wat zijn de kosten hiervoor?

Uw voicemail is te bereiken via het nummer +31-640192939. Wanneer u in het buitenland uw voicemail wilt afluisteren, moet u de voicemailcode weten. Deze code heeft u ingesteld bij het eerste contact met uw voicemail. Als u de code niet meer weet, dan kunt u deze alleen opnieuw instellen of wijzigen vanaf uw mobiele telefoon in Nederland. Bel hiervoor naar 1233 en volg de aanwijzingen in het voicemailmenu (optie 3).

De kosten voor het beluisteren van uw voicemail zijn gelijk aan de kosten voor een uitgaand gesprek. Bekijk hiervoor dus de tarieven die gelden in het land van bestemming.

Wat zijn nog meer handige nummers om bij me te hebben wanneer ik op reis ben?

Als u op reis bent, kan er altijd iets gebeuren met uw telefoon en moet u ons dus ook gewoon kunnen bereiken. Het is daarom aan te raden het nummer om onze klantenservice vanuit het buitenland te bellen bij de hand te houden: +31 (0)20 – 750 1611.

Wat zijn de juiste toestelinstellingen in het buitenland voor bellen, sms’en en internetten?

Het vinden van de juiste toestelinstellingen voor het buitenland kan per merk en type telefoon verschillen. Bekijk daarom onze Toestelhulp en stel stapsgewijs uw mobiel in om ook in het buitenland optimaal gebruik te kunnen maken van de diensten van Tele2.

Wat zijn de beste manieren om hoog dataverbruik in het buitenland te voorkomen?

We willen voorkomen dat uw dataverbruik hoger is dan u verwacht. Daarom hebben we een aantal tips voor u opgesteld.

Hou rekening met het volgende om hoog dataverbruik te beperken:

– Sluit apps na gebruik goed af en zet automatische updates hiervan uit;
0 Download nieuwe apps vóór vertrek of via wifi;
– Controleer of u de laatste software-update van uw telefoon geïnstalleerd hebt;
– Wees voorzichtig met het streamen van muziek en video’s. Synchroniseer bijvoorbeeld uw afspeellijsten in Spotify om deze ook offline te kunnen beluisteren;
– Maak waar mogelijk gebruik van gratis wifi, maar let op: wees hierbij wel altijd voorzichtig met het delen van vertrouwlijke informatie.

Wanneer ik een tweede Buitenland Bundel koop voordat de eerste op is, maak ik dan wel eerst automatisch de eerste bundel op?

Jazeker. Uw tegoed blijft uw tegoed, dus u zult altijd eerst uw eerder aangeschafte bundel volledig opmaken alvorens de tweede wordt aangeboord.

Als ik mijn Buitenland Bundel in bijvoorbeeld België heb gekocht maar vervolgens naar Frankrijk rijd, kan ik deze daar dan ook gebruiken? En hoe werkt dit wanneer ik buiten de EU reis?

De ‘EU bundel’ is uiteraard geldig in alle EU landen. Dus wanneer u in België uw bundel hebt aangeschaft, kunt u deze ook in Frankrijk gebruiken. Alle andere bundels zijn landbundels. Dus een Australië bundel is bijvoorbeeld niet in Nieuw-Zeeland te gebruiken.