MOBIEL IN HET
BUITENLAND

Werkt u vaak in het buitenland of wilt u tijdens uw vakantie bereikbaar zijn? Hieronder vindt u alle actuele info over internetten en bellen in het buitenland.

Op zakenreis met Tele2

Veel in het buitenland? U kunt met een gerust hart op pad. Bellen, sms’en en internetten in de hele EU, Noorwegen, Liechtenstein, IJsland en Zwitserland wordt gewoon verrekend met uw nationale bundel. Is uw bel en sms bundel op? Dan gelden nationale buitenbundeltarieven. Voor bellen vanuit Nederland naar het buitenland gelden nog steeds toeslagen.

Voor klanten met een databundel van 8GB of meer geldt een datalimiet EU van 8GB per maand. Wanneer u deze datalimiet EU bereikt en wilt blijven internetten, gaat u bijbetalen (€ 0,0077 per MB).

U ontvangt automatisch een notificatie bij 80% en 100% gebruik van uw bundel en kunt extra databundels bestellen. Uw telefoonrekening is bij Tele2 dus altijd voorspelbaar. Ook na verblijf in het buitenland. Werken zoals thuis, omdat het kan.

Gaat u op reis buiten de EU, dan kunt u gebruik maken van onze voordelige internetbundels, zie hieronder.

Een volledig overzicht van onze tarieven in het buitenland kunt u downloaden op onze tarievenpagina.

Voordelig mobiel internet in het buitenland

Pak uw voordeel met de internet buitenland bundels van Tele2! Zo weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan! En ze zijn ook nog zeer gemakkelijk in gebruik en beschikbaar voor al onze mobiele klanten.

  • Onbezorgd internetten in het buitenland
    Met de internet buitenland bundels kunt u voordelig internetten over de grens
  • Eenvoudig een extra bundel afsluiten
    Is uw bundel op? Dan kunt u gewoon opnieuw een bundel naar keuze via sms activeren. U hoeft dus nooit zonder internet te zitten, maar houdt wel altijd de kosten onder controle!
  • Geen verrassingen na uw zakenreis
    Wanneer uw bundel bijna is verlopen ontvangt u van ons een notificatie per sms, waarna u zelf besluit om een nieuwe bundel te activeren. Dus geen onverwachte kosten achteraf. Dat is nog eens fijn thuiskomen
Bekijk hier onze internet buitenland bundels

Toestelinstellingen in het buitenland

Om ook in het buitenland optimaal gebruik te kunnen maken van mobiel internet dienen de netwerkinstellingen van uw mobiele telefoon goed te staan.
Via onze handige toestelhulp applicatie kunt u, ongeacht het type telefoon dat u heeft, gemakkelijk vinden hoe u stapsgewijs uw internetinstellingen aanpast.
Ga direct naar toestelhulp

Heeft u nog vragen?

Wat zijn de beste manieren om hoog dataverbruik in het buitenland te voorkomen?

We willen voorkomen dat uw dataverbruik hoger is dan u verwacht. Daarom hebben we een aantal tips voor u opgesteld.

Hou rekening met het volgende om hoog dataverbruik te beperken:

– Sluit apps na gebruik goed af en zet automatische updates hiervan uit;
– Download nieuwe apps vóór vertrek of via wifi;
– Controleer of u de laatste software-update van uw telefoon geïnstalleerd hebt;
– Wees voorzichtig met het streamen van muziek en video’s. Synchroniseer bijvoorbeeld uw afspeellijsten in Spotify om deze ook offline te kunnen beluisteren;
– Maak waar mogelijk gebruik van gratis wifi, maar let op: wees hierbij wel altijd voorzichtig met het delen van vertrouwlijke informatie.

Als ik mijn Buitenland Bundel in bijvoorbeeld België heb gekocht maar vervolgens naar Frankrijk rijd, kan ik deze daar dan ook gebruiken? En hoe werkt dit wanneer ik buiten de EU reis?

Vanaf 8 juni 2017 belt, smst en internet u in de EU zoals in Nederland. Uw verbruik over de grens wordt dan verrekend met uw nationale bundel. Of u nu in België of in Frankrijk bent. Buitenlandbundels buiten de EU zijn landbundels. Dus een Australië bundel is bijvoorbeeld niet in Nieuw-Zeeland te gebruiken.

Kan ik in het buitenland ook altijd gebruik maken van 4G?

Voor mobiel internetten in het buitenland geldt dat Tele2 afhankelijk is van netwerken van buitenlandse mobiele operators. Dit betekent dat de snelheid lager kan zijn dan dat u in Nederland gewend bent of dat u mogelijk geen gebruik kunt maken van 4G data in het buitenland, maar terugvalt op 2G of 3G.

Wat gebeurt er als mijn bundel op is?

Is uw databundel op, dan ontvangt u een sms met het aanbod om een Extra Internetbundel te kopen. Voor databundels van 8GB of groter geldt een Fair Use Policy van 6GB per maand. Daarna moet u een toeslag betalen van € 0,0077 per MB

Als u uw bel/smsbundel hebt verbruikt, gelden deze buiten de bundel tarieven:

Bellen: € 0,21 per minuut.
Sms’en € 0,21 per bericht

Wil je weten wat de huidige tarieven in het buitenland zijn? Kijk dan op onze tarievenpagina.

Hoe beluister ik mijn voicemail in het buitenland en wat zijn de kosten hiervoor?

Uw voicemail is te bereiken via het nummer +31-640192939. Wanneer u in het buitenland uw voicemail wilt afluisteren, moet u de voicemailcode weten. Deze code heeft u ingesteld bij het eerste contact met uw voicemail. Als u de code niet meer weet, dan kunt u deze alleen opnieuw instellen of wijzigen vanaf uw mobiele telefoon in Nederland. Bel hiervoor naar 1233 en volg de aanwijzingen in het voicemailmenu (optie 3).

De kosten voor het beluisteren van uw voicemail zijn gelijk aan de kosten voor een uitgaand gesprek. Bekijk hiervoor dus de tarieven die gelden in het land van bestemming.

Wat zijn nog meer handige nummers om bij me te hebben wanneer ik op reis ben?

Als u op reis bent, kan er altijd iets gebeuren met uw telefoon en moet u ons dus ook gewoon kunnen bereiken. Het is daarom aan te raden het nummer om onze klantenservice vanuit het buitenland te bellen bij de hand te houden: +31 (0)20 – 750 1611.

Wat zijn de juiste toestelinstellingen in het buitenland voor bellen, sms’en en internetten?

Het vinden van de juiste toestelinstellingen voor het buitenland kan per merk en type telefoon verschillen. Bekijk daarom onze Toestelhulp en stel stapsgewijs uw mobiel in om ook in het buitenland optimaal gebruik te kunnen maken van de diensten van Tele2.

Voor welke landen geldt dit?

In deze landen kunt u onbezorgd internetten, bellen en sms’en: België, Griekenland, Litouwen, Slovenië, Bulgarije, Hongarije, Luxemburg,   Slowakije, Cyprus, Ierland, Malta, Spanje, Denemarken, IJsland, Noorwegen, Tsjechië, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Vaticaanstad, Estland, Kroatië, Polen,   Verenigd Koninkrijk, Finland, Letland, Portugal, Zweden, Frankrijk, Liechtenstein, Roemenië, Zwitserland