Klantenservice Mobiel

Alles over 4G


Met het nieuwste Tele2 4G-netwerk van Nederland kunt u razendsnel internetten, whatsappen en bellen via 4G (VoLTE). Lees hier hoe u het eenvoudig kunt gebruiken.

Wat heeft u nodig voor 4G?

Een 4G-ready toestel:
 • Dit betekent dat uw telefoon geschikt is voor de frequenties van ons 4G-netwerk.
 • Bekijk hier of uw telefoon 4G-ready is.
Netwerkdekking:
 • We hebben hard gewerkt aan ons 4G netwerk waardoor we buitenshuis landelijk 4G-dekking hebben. Ondertussen blijven we verder bouwen aan ons netwerk.
 • Kijk voor de actuele dekking op onze dekkingskaart.
De juiste instellingen:
 • Om ons netwerk te gebruiken heeft u de juiste instellingen nodig op uw toestel. Ook is het verstandig om een update te doen van de software op uw toestel.
 • Gebruik ons stappenplan om dit eenvoudig in te stellen.
Veelgestelde vragen
Heb ik altijd 4G?

We hebben een landelijke 4G-dekking. Het is dus de bedoeling dat u altijd 4G heeft. Maar het lukt niet altijd, bijvoorbeeld doordat u in een gebouw bent met dikke muren. Of u bevindt zich op een afgelegen plek waar wij nog geen antenne hebben staan.

Zitten er extra kosten aan 4G?

Nee, bij Tele2 is 4G de standaard. Daar hoeft u dus niet extra voor te betalen.

Hoe weet ik of ik een 4G-simkaart heb?

Dat kunt u zien in MijnTele2 Zakelijk, onder Diensten. Vóór uw telefoonnummer staat in dat geval Zakelijk Mobiel 4G. Is dat niet zo? Neem dan even contact met ons op.

Hoe activeer ik mijn simkaart?

Kijk op deze pagina voor meer informatie over het activeren van uw simkaart.

Als uw simkaart al geactiveerd is, hoeft u dit niet nogmaals te doen om 4G te gebruiken. Het is wel belangrijk dat u voldoet aan bovenstaande 4G-ready check, om het 4G-netwerk van Tele2 te gebruiken. Als u nog geen 4G kunt gebruiken, schakelt uw toestel automatisch over naar het 3G-netwerk.

Wat is VoLTE?

VoLTE staat voor Voice over LTE. Dit is een speciale techniek die ervoor zorgt dat u kunt bellen via het supersnelle 4G-netwerk. Wilt u hier meer over weten? Ga dan naar onze speciale VoLTE-pagina.

Wat is het bereik en de snelheid van het 4G-netwerk van Tele2?

We hebben maar liefst 97% landelijke 4G-dekking! Maar als je in een gebouw bent met heel dikke muren of doordat je op een afgelegen plek bent waar we nog geen antenne hebben kan het zijn dat er geen 4G-dekking is. Als je een toestel hebt dat geschikt is voor ons 4G-netwerk en geen 4G-dekking hebt, ga je automatisch terug naar 3G. Je vindt hier de dekkingskaart.

We streven ernaar om je altijd de gecommuniceerde maximaal haalbare snelheid te bieden, maar in de praktijk haalbare snelheden zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals onder meer indoor/outdoor, locatie en drukte op het netwerk. De onderstaande snelheden zijn maximale snelheden gehaald in testomgevingen en gemiddelde snelheden.

 • Gemiddelde downloadsnelheid +/- 40 Mb/s
 • Maximaal te halen downloadsnelheid = 225 Mb/s
 • Gemiddelde upload tussen de +/- 20 Mb/s
 • Maximaal te halen upload = 50 Mb/s
 • De maximale down- en upload snelheden op 3G zijn 2 Mb/s voor downloaden en 2 Mb/s voor uploaden