Overstappen met nummerbehoud

Stapt u naar Tele2 over? Dan kunt u uw telefoonnummer(s) behouden. Check met uw huidige telecom provider wat er mogelijk is.

Overstappen naar ISDN

Tele2 zal eerst de technische dienst en apparatuur leveren. Binnen 3 werkdagen na succesvolle installatie van het modem bellen wij u. Dan nemen wij nogmaals de omzetting naar Tele2 met u door. In overleg met u besluiten we op welke datum wij de telefoonnummer(s) omzetten van uw huidige aanbieder naar ons. Dit noemen we porteren.

Op het afgesproken moment van de portering bellen wij u om akkoord te krijgen. Dit is altijd op een werkdag tussen 9.00 en 16.00 uur.

Duur van de portering

De werkelijke portering van een nummerblok duurt enkele minuten. De totale tijd hangt af van het aantal te porteren nummers en nummerblokken. We testen dan ook meteen of ze goed werken met uw telefooncentrale. Wij doen ons best om ervoor te zorgen dat u tijdens deze test niet langer dan 10 minuten onbereikbaar bent op deze telefoonnummers. In uitzonderlijke gevallen kan dit uitlopen tot 2 uur.

Om de tijd dat u onbereikbaar bent te beperken, is het belangrijk dat u uw telefooncentrale al goed instelt vóór het overschakelen naar Tele2 (de technische gegevens die u hiervoor nodig heeft, sturen wij u in een zogenaamde technische bijsluiter). Het inplannen en uitvoeren van de nummerportering van 100 nummers duurt minimaal 10 werkdagen. Een blok van 1000 telefoonnummers kost minimaal 15 werkdagen.

Meer hulp nodig?

Heeft u een andere vraag? Bel dan naar onze klantenservice op 020-7501611.