Levering DSL

Overweegt u internet via DSL te bestellen? Het leveren hiervan gaat als volgt.

Eerst bellen wij uw contactpersoon om de technische gegevens van uw opdracht vast te stellen. Wij bepalen met een postcodecheck welke bandbreedtes we bij u kunnen leveren.

Vervolgens belt een monteur van KPN voor de aansluiting van de koperen DSL-lijnen. De KPN monteur zal op locatie de lijn fysiek testen en opleveren. Daarna maakt een van onze eigen monteurs een afspraak met u voor het installeren van de apparatuur.

De monteurs van KPN en Tele2 hebben van uw contactpersoon toegang nodig tot uw locatie en de technische ruimtes. Het is in ieders belang dat uw contactpersoon zowel telefonisch als op locatie goed bereikbaar is.

Actieve of nieuwe lijnen gebruiken

Het aantal koperlijnen dat wij inzetten is afhankelijk van het aantal verbindingen dat u bij ons aanvraagt. Er zijn 2 manieren waarop u de koperlijnen kunt activeren:

Actieve koperlijnen
Kiest u voor al actieve telefoonlijnen? Dan kunt u die lijnen niet meer gebruiken voor andere diensten, zoals uw fax of alarminstallatie. De telefoonnummers van de lijnen vervallen. Let op: deze koperlijnen moeten op één ISRA-punt uitkomen.

Nieuwe koperlijnen
U kunt ons ook vrije koperlijn(en) aanbieden om te gebruiken voor de nieuwe internetaansluiting. Dat is een analoge of ISDN-verbinding via een koperlijn waarop u nu een abonnement heeft. Zijn er geen of niet genoeg vrije lijnen beschikbaar? Dan kunnen wij onderzoeken of er eventueel een uitbreiding van uw ISRA-punt mogelijk is. Hierdoor zal de levering van uw internetaansluiting wel iets langer duren.

ISRA-punt doorgeven

In beide situaties hebben wij de exacte locatie nodig waar u internet wilt laten aansluiten. Dit is voor DSL altijd bij het zogenaamde ISRA-punt. Geef het nummer van het ISRA-punt aan ons door. Kent u dit nummer niet? Dan is het doorgeven van een telefoonnummer dat op datzelfde ISRA-punt is aangesloten ook voldoende. Wij gebruiken dit telefoonnummer alleen als referentienummer om het ISRA-punt te bepalen. U kunt dit telefoonnummer dus gewoon blijven gebruiken.

Plaatsing van het modem
Nadat KPN aan ons meldt dat de lijn gereed is, neemt een van onze monteurs contact met u op. Afhankelijk per type dienst zal hij een afspraak met u maken. Het is van belang dat u duidelijk aangeeft waar u het modem wilt hebben.

Inbegrepen service
Bij de levering van het modem is 30 meter bekabeling binnen de ruimte van het ISRA-punt inbegrepen. Afhankelijk van de dienst die u afneemt, zullen wij nog de router installeren met een LAN-interface. Hier kunt u uw eigen apparatuur op aansluiten.

Overige acties, zoals boren, vallen niet onder onze dienstverlening.

Meer hulp nodig?

Heeft u een andere vraag? Bel dan naar onze klantenservice op 020-7501611.