Klantenservice Diensten

Wat is Hosted Voice Light?


Kleine onderneming met grootse plannen? Dan moet uw vaste en mobiele telefonie goed geregeld zijn. Kies Hosted Voice Light. Omdat telefonie helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Of duur.
De telefoniedienst die zorgt dat u voortaan nog beter bereikbaar bent. Het is vaste telefonie, mobiele telefonie en beide in één. Heeft u nog ISDN2? Zonde. Wist u dat u onbeperkt vast kan bellen zonder dat u er een dure telefooncentrale voor nodig heeft. Tele2 regelt alles, vanuit de cloud. U houdt uw eigen nummers en het kan al vanaf één toestel.
Voor wie is het?
 • Voor bedrijven tot 20 medewerkers.
 • Voor ondernemers die zorgeloos overal en altijd bereikbaar willen zijn.
 • Voor ondernemers die begrijpen dat een dure telefooncentrale echt niet meer nodig is.
 • Voor bedrijven waar 1 tot 8 vaste toestellen volstaat, maar zonder limiet op mobiel.
Welke profielen zijn er voor onze klanten:

1. Op de zaak (Vaste werkplek)

Voor medewerkers die alleen bereikbaar willen zijn op het vaste toestel:

 • Een splinternieuw vast toestel.
 • Nieuw of bestaand geografisch nummer.
 • Inclusief onbeperkt bellen naar NL, EU & Amerika.

2. Altijd bereikbaar (Mobiele werkplek)

Voor medewerkers die bereikbaar willen zijn op hun mobiel met een vast en mobiel nummer:

 • Sim Only abonnement*.
 • Nieuw of bestaand 06-nummer.
 • Nieuw of bestaand geografische nummer.
 • Inclusief onbeperkt bellen naar NL, EU & Amerika.
 • Switchen tussen zakelijk en privé.

3. Bereikbaar hoe je wilt (Combi werkplek)

Voor medewerkers die werken met een vast toestel en daarnaast een mobiel nummer gebruiken. Switchen tussen privé en zakelijk is mogelijk:

 • Een splinternieuw vast toestel.
 • Nieuw of bestaand geografische nummer.
 • Zakelijk Mobiel abonnement*.
 • Nieuw of bestaand 06-nummer.
 • Inclusief onbeperkt bellen naar NL, EU & Amerika.
 • Switchen tussen zakelijk en privé.
Installatie:

De installatie is zo simpel. Iedereen kan het. Mobiel is natuurlijk supereenvoudig. Bij vaste toestellen sluit u het basisstation aan op de router en de toestellen aan op stroom.

Toch nog te lastig? Dan kunnen we het ook voor u regelen. We komen dan bij u langs om alles te installeren.

Sterker nog, neemt u twee of meer toestellen icm een contract van 36 maanden? Dan krijgt
u de monteur er gratis bij.

Activatiekosten (€ 49,95) worden alleen in rekening gebracht als u een contract van 24 maanden combineert met 1 toestel.

Veelgestelde vragen
Is Hosted Voice Light gelimiteerd tot een aantal medewerkers?

Hosted Voice Light is gelimiteerd tot een maximum van 8 vaste werkplekken met vaste toestellen, maar we kunnen onbeperkt mobiele werkplekken met een mobiel toestel toevoegen.

Wat gebeurt er als ik aan het limiet van aantal medewerkers zit?

Tele2 groeit met u mee. Dus zit u aan het maximum van 8 vaste werkplekken, dan zorgen wij ervoor dat u naar Business Hosted Voice doorgroeit zonder offline te zijn. Binnen Business Hosted Voice zijn er geen limiteringen meer in aantal werkplekken.

Waarom heb ik internet nodig als ik Hosted Voice Light gebruik?

Hosted Voice, ook wel bellen via de cloud genoemd, maakt gebruik van internet om de spraak te transporteren naar buiten. Zonder internet kan er dus geen verbinding gemaakt worden, en kunt u niet bellen of gebeld worden.

Waar moet mijn internet verbinding aan voldoen?

Om met 8 personen tegelijk te kunnen bellen adviseren wij om een internet verbinding te hebben minimaal van 1MB upload/1MB download snelheid. Deze snelheid is geadviseerd voor de hosted Voice Light dienst, en hiermee is geen rekening gehouden met het internet gebruik voor andere toepassingen.

Wat moet ik nog doen als ik het “do-it-yourself” installatie pakket afneem?

Do it yourself installatiepakket vergt niet dat u een telecom expert bent. De toestellen en het basisstation zijn al voorgeconfigureerd en de nummers zitten al in de toestellen. Het enige dat u moet doen is het basisstation aan te sluiten op uw internet router en de toestellen te voorzien van stroom. Uiteraard wordt er een duidelijk handleiding meegestuurd met de toestellen.

Hoe lang duurt de oplevering van Hosted Voice Light gemiddeld?

Vanaf het moment dat wij uw bestelling hebben ontvangen duurt het gemiddeld 25 werkdagen om de dienst bij u werkend op te leveren. Uiteraard zitten er in het opleverproces een aantal vertragende of versnellende factoren.

Vertragend is voornamelijk bij het opstellen van het nummerplan; welke medewerker moet welk nummer krijgen, zit deze in een belgroep of moet die het algemene nummer kunnen opnemen?

Versnellend is vooral als u nieuwe nummers aanvraagt, hierdoor hoeven wij geen porteer verzoek te doen bij uw huidige provider en kunnen we tijd besparen in de oplevering.

Zijn er nog elementen waar ik rekening mee moet houden als ik nu ISDN/WLR gebruik?

In veel van de gevallen wordt de ISDN/WLR lijn naast telefonie ook gebruikt voor andere diensten zoals de fax, alarm, pin en/of lift. Als u overstapt naar Hosted Voice Light dan zult u voor deze diensten een alternatief verbinding moeten vinden. Voor de fax zijn er software applicatie, voor alarm zijn alternatief als Alarm over IP, en hetzelfde geldt voor de lift en pin.

Als er internet storing is, ben ik dan wel bereikbaar?

Nee als er geen internet verbinding is, dan kan Hosted Voice Light geen verbinding maken en kunt u niet bellen of gebeld worden. Dit zou u eenvoudig kunnen ondervangen door de “Bereikbaar hoe je wilt” profiel te bestellen. Hierbij gaat uw mobiele telefoon ook over als u op het vaste nummer wordt gebeld, eigenlijk bent u dus redundant bereikbaar.

Als er een stroomstoring is, ben ik dan wel bereikbaar?

Nee als er stroomstoring is, dan kan Hosted Voice Light geen verbinding maken en kunt u niet bellen of gebeld worden. Dit zou u eenvoudig kunnen ondervangen door de “Bereikbaar hoe je wilt” profiel te bestellen. Hierbij gaat uw mobiele telefoon ook over als u op het vaste nummer wordt gebeld, eigenlijk bent u dus redundant bereikbaar.