ROC Nijmegen
kan niet zonder
betrouwbare en flexibele
ICT-oplossing

Jos van de Hulsbeek (ROC Nijmegen) vindt partnership met Tele2 belangrijk voor goed functioneren ICT

Het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) Nijmegen heeft een partnership met Tele2 om de juiste techniek in hun vestigingen in Nijmegen en Boxmeer te waarborgen.

Betrouwbare en flexibele ICT-oplossingen zijn vandaag onmisbaar voor zowel studenten als medewerkers. “Boeken komen nog amper op tafel”, vertelt Jos van de Hulsbeek, sinds 2000 werkzaam bij ROC Nijmegen.

Betrouwbare leveranciers
Van Hulsbeek begon op het ROC als netwerkbeheerder. Inmiddels heeft hij er een functie als IT-contractmanager. Hij onderhoudt het contact met providers en leveranciers van hard- en software, sluit overeenkomsten en evalueert de samenwerking. Van de Hulsbeek: “Wij zoeken leveranciers waarmee we een goede band kunnen aangaan. Die ons betrouwbare middelen en mogelijkheden verschaffen, oplossingsgericht meedenken en die bovendien stageplekken kunnen bieden voor onze ICT-studenten. Het zijn onze studenten die in belangrijke mate bepalend zijn voor de techniek die we afnemen.”

Eigen devices
“Toen ik hier begon hadden we ruim 3.500 pc’s in huis, veelal in speciaal ingerichte computerlokalen. Nu zijn dat er nog maar 500 en dan nog vooral op de vaste werkplekken voor medewerkers. Voor onze studenten hanteren we het Bring Your Own Device-concept waarbij studenten gebruikmaken van hun eigen device; tablet, chromebook of laptop van thuis.” “Voor de beste aansluiting op ons netwerk en de beschikbare applicaties geven wij studenten adviezen. Voor ons is het belangrijk om de infrastructuur goed op orde te hebben en te houden. Binnen onze gebouwen hebben we enkele fysieke ICT-steunpunten die bemand worden door ICT-studenten.”

“Met toestellen op vaste plekken wordt gebeld via de Tele2 VoIP-oplossingen. Dat levert een enorme kostenbesparing op”

Voice over IP
“Medewerkers maken in principe gebruik van mobiele telefoons en van enkele losse toestellen op vaste plekken waarmee via Tele2 middels VoIP gebeld kan worden. Een enorme kostenbesparing. Je betaalt per toestel en maakt gebruik van een webbased platform, waarbij ook integratie van mobiel mogelijk is.”
“Je merkt hoe belangrijk ICT voor ons en onze studenten is”, besluit Jos zijn verhaal. “Omdat de ontwikkelingen snel gaan, kijken we voortdurend vooruit. Zo hebben we onlangs een visiedocument ICT voor de komende vijf jaar gepresenteerd. Belangrijk daarin is de verwachte transitie van ICT-leveranciers naar kennispartners, waarmee we samenwerken aan de beste oplossingen voor studenten en docenten.”

Betrouwbaar en flexibel WERKEN
ZOALS ROC Nijmegen?

hosted voice

Hosted
Voice

Hosted Voice is uw telefooncentrale – maar dan in de cloud! Combineer heel eenvoudig uw vaste en mobiele telefonie.

KLIK HIER

Mobile
Connect

Met Mobile Connect laat u vaste én mobiele telefonie via uw eigen telefooncentrale verlopen.

KLIK HIER
Luc van de Leijgraaf | Tele2

Advies nodig?
We bellen u in
no time terug

Luc van de Leijgraaf, Account Manager

BEL MIJ TERUG

Nu meer weten? Bel dan 0800-1242