IT-infrastructuur
van
Van Gansewinkel

is de spil
in afvalverwerking
en productiviteit

ICT-directeur Fred Peters van Van Gansewinkel vertrouwt op beschikbaarheid van IT-infrastructuur

Van Gansewinkel is met ruim zesduizend medewerkers actief in negen landen in Europa. Het bedrijf werkt onafgebroken aan de verwerking van afval en het omzetten daarvan in grondstoffen. De IT-infrastructuur speelt een centrale rol in alle verwerkingsprocessen en de productiviteit van de hele organisatie.

Behoefte aan flexibiliteit
Dagelijks zetten ICT-directeur Fred Peters en zijn honderdkoppige team zich in om aan alle IT-eisen van de verschillende afdelingen te voldoen. Om beheersbaar en kosteneffectief te kunnen werken, heeft Van Gansewinkel leveranciers nodig die kunnen inspelen op hun behoefte aan flexibiliteit. De IT-infrastructuur en de onderliggende netwerken spelen een cruciale rol. Continuïteit is dus een absolute must.

Kwalitatieve oplossingen
“Als er geen netwerkverbindingen zijn, kunnen 2.450 mensen niet werken, met alle gevolgen van dien”, stelt Peters. Van Gansewinkel heeft in Tele2 de juiste partner gevonden die aan alle voorwaarden kan voldoen. Het bedrijf heeft gekozen voor IP-telefonie, internet, VPN-verbindingen en beheerde netwerk- en firewall-diensten van Tele2. Met deze kwalitatieve oplossingen kunnen alle afdelingen betrouwbaar communiceren. Om optimale beschikbaarheid te garanderen, beheert Tele2 ook het netwerk – waar alle werkplekken en locaties op zijn aangesloten. Peters en zijn team kunnen zich daardoor richten op de innovatie van oplossingen.

Kosten beheersbaar en voorspelbaar
Van Gansewinkel bespaart fors op de kosten door de communicatiediensten bij Tele2 onder te brengen en heldere afspraken te maken. De afvalverwerker werkt nu al enige tijd met Tele2. Peters legt uit waarom: “Ze kennen onze organisatie goed en projecten verlopen prettig.

“Dankzij de goede ervaringen uit het verleden en een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, was het een makkelijke keuze”

Bij Tele2 zetten ze de klant centraal en kunnen er maatwerkafspraken worden gemaakt. Daardoor zijn ook voor onze interne klanten de kosten transparant en betalen ze alleen wat ze daadwerkelijk gebruiken. Verder kunnen we per maand diensten omhoog en naar beneden bijstellen. Door deze flexibiliteit zijn de kosten beheersbaar en voorspelbaar. En dat is prettig voor ons als IT-afdeling en zeker voor alle andere afdelingen die deze diensten bij ons inkopen. De totale kostenbesparingen lopen in de tonnen, zo’n 12% per jaar.“

Peters is tevreden met de keuze voor Tele2: “Of dat nu gaat om het vernieuwen van onze IT-infrastructuur, het aansluiten van een nieuwe locatie of het terugbrengen van totale kosten, ze kijken altijd kritisch mee hoe we het beste onze doelen kunnen behalen. Tele2 is voor ons een betrouwbare en klantgerichte business partner.”

Optimaal bereikbaar zijn
zoals van Gansewinkel?

Dit-wik-ik iPhone X

IP-VPN

Veilig, snel en makkelijk remote access tot alle beschikbare toepassingen en gegevens binnen uw bedrijfsnetwerk.

Dit-wik-ik iPhone X

Zakelijk internet
voor grootzakelijk

Hoe snel wilt u zakelijk internet hebben? Kies uit snelheden tot 100 Mpbs (DSL) of 1 Gbps (glasvezel).

Advies nodig?
We bellen u in
no time terug

Marcel Dijkstra, Account Manager