Bakkersland
bespaarde fors

dankzij nieuwe
ICT-infrastructuur

Hein Boersma, ICT Manager Bakkersland, vernieuwde de ICT-infrastructuur en bespaarde fors op de kosten

Zestien bakkerijen waar 2.200 medewerkers dagelijks twee miljoen broden, gebak en andere bakkersspecialiteiten maken. Voor marktleider Bakkersland business as usual. Voorwaarde is wel de ICT; die moet goed geregeld zijn.

Meer bandbreedte
Naast eeuwenoud ambacht, speelt ICT een prominente rol in de productieprocessen en bedrijfsactiviteiten van Bakkersland. Het zijn de ICT-systemen en netwerkverbindingen die ervoor zorgen dat alle bestellingen goed worden verwerkt en terechtkomen bij de juiste bakkerij. Om de continuïteit van deze dienstverlening te borgen ging Bakkersland op zoek naar een nieuwe ICT-partner. Maar ook kostenbesparing en modernisering van de ICT speelden een belangrijke rol in het selectieproces.

Boersma schetst de uitdaging: ‘’De bakkerij- en datacenter-locaties werden met elkaar verbonden met IP-VPN-verbindingen op basis van DSL en ISDN. Door de verhuizing van belangrijke bedrijfstoepassingen naar onze cloud omgeving nam de behoefte naar kwalitatieve dataverbindingen met meer bandbreedte toe.”

Aanleg glasvezel
Bakkersland vond een betrouwbare partner voor de levering van breedbandverbindingen en vaste telefonie: Tele2 verving de oude ISDN-lijnen door glasvezelverbindingen, die nu fungeren als de primaire internetverbindingen.

“Dankzij het glasvezelnetwerk van Tele2 kunnen we meer en makkelijker samenwerken”

Resultaat: meer netwerkcapaciteit voor dezelfde vaste kosten. Maar het nieuwe glasvezelnetwerk biedt meer dan alleen een stabiele basis voor de dagelijkse orders: “Door videoconferencing is een deel van de face-to-face vergaderingen overbodig geworden en besparen we reistijd en -kosten. Ook zien we dat vestigingen en afdelingen steeds meer successen en promotievideo’s met elkaar delen. Dankzij het glasvezelnetwerk van Tele2 kunnen we meer en makkelijker samenwerken,’’ zegt Boersma tevreden.

Hosting
Het beheer van een deel van de ICT-systemen en bedrijfsapplicaties is bij een hostingprovider ondergebracht. Daardoor kan vanuit twee datacenters de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van kritische toepassingen worden gegarandeerd. Boersma kijkt terug op een geslaagde operatie: “We hebben onze communicatie vernieuwd en tegelijkertijd kosten bespaard, en dat is bijzonder prettig”.

Fors op de kosten besparen
ZOALS BAkkersland?

ethernet

Ethernet
Connect

Ethernet Connect zorgt voor een zeer betrouwbaar, besloten netwerk tussen locaties, met schaalbare bandbreedtes tot 1 Gbps.

KLIK HIER
glasvezel

Glasvezel
netwerk

Ons landelijk dekkende glasvezelnetwerk garandeert dat we u altijd efficiënt kunnen aansluiten op glasvezel.

KLIK HIER

Zakelijke
Hosting

Domeinregistratie, webhosting, cloud, dedicated hosting en online security. Klanten geven onze service een 8.5!

KLIK HIER
Luc van de Leijgraaf | Tele2

Advies nodig?
We bellen u in
no time terug

Luc van de Leijgraaf, Account Manager

BEL MIJ TERUG

Nu meer weten? Bel dan 0800-1242