internet snelheid
testen

De speedtest berekent in enkele seconden de down- en uploadsnelheid van jouw internetverbinding. Je kunt alle internetverbindingen testen en hoeft dus niet per se een Tele2 klant te zijn.

Internet snelheid testen: Waar moet ik op letten?

Als je jouw internet snelheid test is het belangrijk om op een aantal dingen te letten.

1. Sluit alle programma’s

Zorg er als eerste voor dat je alle programma’s op je computer hebt afgesloten. Programma’s die open staan verbruiken namelijk bandbreedte. Dit kan de uitslag van de speedtest negatief beïnvloeden.

2. Sluit alle internet pagina’s

Zorg er ook voor dat je alle andere internet pagina’s hebt gesloten. Alleen je internet browser met deze pagina mag dan open staan. Als andere pagina’s open staan wordt de uitkomst van de test negatief beïnvloed. Dit komt omdat ook deze pagina’s bandbreedte gebruiken.

3. Alleen jij gebruikt internet tijdens de test

Zorg er verder voor dat niemand anders in huis gebruik maakt van jouw internetverbinding tijdens de test. Ook hiermee wordt er bandbreedte verbruikt.

Wat bepaalt jouw internet snelheid

Hoe snel jouw internetverbinding daadwerkelijk is, hangt af van 3 factoren: je thuissituatie, de websites die je bezoekt (het internet) en je provider (Tele2). Meer weten? Lees dan verder en ontdek meer over je internet snelheid.