internetsnelheid
testen

De speedtest berekent in enkele seconden de down- en uploadsnelheid van je internetverbinding. Je kunt alle internetverbindingen testen en hoeft dus niet een Odido klant te zijn.

Internet snelheid testen: Waar moet ik op letten?

Als je je snelheid test, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten.

1. Sluit alle programma’s

Zorg er als eerste voor dat je alle programma’s op je computer hebt afgesloten. Programma’s die open staan verbruiken namelijk bandbreedte. Dit kan de uitslag van de speedtest negatief beïnvloeden.

2. Sluit alle internetpagina’s

Zorg er ook voor dat je alle andere internetpagina's hebt gesloten. Alleen je internetbrowser met deze pagina mag open staan. Als andere pagina’s openstaan wordt de uitkomst van de test negatief beïnvloed. Dit komt omdat ook deze pagina’s bandbreedte gebruiken.

3. Alleen jij gebruikt internet tijdens de test

Zorg er verder voor dat niemand anders in huis gebruikmaakt van je internetverbinding tijdens de test. Ook hiermee wordt er bandbreedte verbruikt.

Wat bepaalt jouw internet snelheid

Hoe snel je internetverbinding daadwerkelijk is, hangt af van drie dingen: je thuissituatie, de websites die je bezoekt (het internet) en je provider (Odido). Meer weten? Lees dan verder en ontdek meer over je internetsnelheid.

Op zoek naar een nieuw internet-abonnement?

Ben je op zoek naar een nieuw internetabonnement? Nieuwe internetabonnementen van Tele2 zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Odido. Bij Odido maak je gebruik van supersnel internet voor thuis met snelheden tot 1 Gbit/s. 

Heb je al een internetabonnement van Tele2? Dan kun je die gewoon blijven gebruiken en verandert er voor jou niets.

Odido

Veelgestelde vragen

  • Dat kan bij Odido. Kijk voor alle mogelijkheden op odido .nl/internet

  • Helemaal niets. Je abonnement en de voorwaarden blijven precies hetzelfde. Tele2 Thuis blijft Tele2 Thuis.

  • Nee, er verandert niets aan je netwerk. Ook bij Odido profiteer je van dezelfde voordelen en ben je overal bereikbaar. Nieuwsgierig naar de dekking van het Odido netwerk? Dan kun je die nu bekijken op de Odido dekkingspagina.

  • De dekkingskaart kun je nu bekijken op de Odido dekkingspagina.

  • We laten je graag zien dat het anders kan, menselijker. Begrijpelijk en makkelijk, zodat iedereen kan meedoen en daar plezier aan beleeft. Ieder op een eigen manier. En daar past een nieuwe naam bij.

  • Odido biedt het beste van Mobiel, Glasvezel en TV, bereikbaar voor iedereen. Bij Odido profiteer je van dezelfde voordelen als bij Tele2. Alleen geeft Odido je ook toegang tot supersnel Glasvezel, in de stad en ver daarbuiten. En kunnen opa en oma gewoon in het familieabonnement. Bovendien heeft Odido niet 1, maar 4 Unlimited abonnementen. En 3 abonnementen met databundels. Zodat er altijd 1 bij je past. En dan kun je vanaf nu ook nog naar een van de Odido shops!

  • Alles wat te maken heeft met je abonnement, voorwaarden en tarieven blijft hetzelfde. Want we zijn nieuw, maar toch ook weer niet. Met miljoenen klanten zijn we al behoorlijk ervaren. Dus al het goede blijft, natuurlijk. En er komen steeds meer nieuwe mogelijkheden bij. Bijvoorbeeld dat je nu ook naar de Odido Shops kunt.

  • We heten dus vanaf nu Odido. Maar je abonnement verandert niet. Je belminuten, sms’jes en databundels blijven hetzelfde. De einddatum van je contract blijft ook gelijk. En wel zo belangrijk: de tarieven ook. Dat vinden we normaal. Fijn om te lezen, toch?     

  • Odido is de nieuwe provider van Mobiel, Glasvezel en TV in Nederland, voorheen bekend als Tele2. Wat is er veranderd? Je hebt bij Odido de keuze uit 4 unlimited abonnement en je kunt onze service 24/7 bereiken. Verder blijf je natuurlijk profiteren van dezelfde voordelen die je gewend bent van Tele2.