SOLTE:
DE GEUR VAN SUCCES

Na VoLTE (Voice over LTE) en ViLTE (Video over LTE)
introduceren wij met gepaste trots de volgende stap in
mobiele technologische ontwikkeling: SoLTE
– Scent over LTE –
Wij kunnen nu met zekerheid zeggen:
De toekomst is roosgeurig…

Wat is solte

Wil jij ook alles weten over de Scent over LTE-technologie? In onderstaande introductiefilmpje zullen enkele direct betrokkenen, waaronder natuurlijk onze eigen CEO Jeff Dodds, tekst en uitleg geven.

Solte update 1 april 2015

Ok, aan het nieuws van gisteren zat een luchtje. Maar vandaag beginnen we wel echt met de verhuizing van al onze mobiele klanten naar ons nieuwe 4G-netwerk. Francois Mairey, managing director van ons 4G-netwerk, vertelt je hier meer over.
Nog meer weten? Klik hier
Geur, hoe werkt het?

Het ruiken van een geur gebeurt niet zo maar… hier gaat een complex proces aan vooraf. Het werkt in wezen als volgt: Een geur bereikt de neus. De zenuwcellen in onze neus, ook wel chemoreceptoren, versleutelen de geur in een specifiek patroon van elektrische impulsen. Dit patroon wordt doorgestuurd naar de hersenen, specifiek de bulbus olfactorius. Deze zal de elektrische lading interpreteren en de geur als het ware ‘identificeren’ op basis van onze emotie en herinneringen uit het verleden. Ons reukorgaan en elektriciteit zijn dus zeer nauw verbonden.

De Scentinal AER-15

Het versturen van een geur via de digitale snelweg lijkt schier onmogelijk, maar met de Scentinal AER-15 heeft Tele2 nu wel degelijk een technologie ontwikkeld die dit kan. Of beter: kan simuleren. De Scentinal biedt een zogenaamde electron-gateway-solution. Wanneer de chip is geinstalleerd in een smartphone of tablet, kan deze de unieke combinatie van elektrische impulsen waarmee de hersenen een specifieke geur identificeert, nabootsen. En dit door de simpele aanraking van het scherm met daarop een boodschap, versleuteld met een SoLTE code! Welkom in de toekomst….

scent-img
In de praktijk

De ontwikkeling van SoLTE zal een heuse aardverschuiving veroorzaken in de online ervaring van alle mobiele klanten. Denk aan de mogelijkheid een parfum te kunnen samplen voor een internetaankoop, of de maaltijd die je nu gewoon kunt ruiken voordat je hem online bestelt! SoLTE biedt bedrijven de mogelijkheid te experimenteren met de ware en totale 360-marketingcampagne die zij altijd al hebben willen inzetten. Met deze technologie en het Tele2 LTE Advanced 4G-netwerk dat nu al SoLTE-compatible is, vertel jij jouw verhaal vanaf nu dus altijd in geuren en kleuren…

ONZE
VERWACHTING 

De commerciële release van een technologie met dusdanige innovatieve impact is natuurlijk niet 1-2-3 gedaan. Want naast het Tele2 LTE Advanced 4G-netwerk met SoLTE-compatibility, zullen smartphones eerst standaard uitgerust moeten zijn met de Scentinal AER-15 chip.
Onze verwachting is dat dit proces eind 2015, begin 2016 van start zal gaan.
Wil jij tot die tijd op de hoogte blijven? Houd deze pagina dan nauwlettend in de gaten!

Praat mee over  #solte

En nu heb je alle bovenstaande verhalen gelezen over SoLTE, maar heb je toch geen antwoord op je specifieke vraag. Aarzel vooral niet, en stel je vraag aan ons met #SoLTE.
Tweet al je vragen
met #SoLTE

Op Twitter, Facebook en op ons forum staan onze Webcare medewerkers klaar om je vragen te beantwoorden.