NIEUWS VAN TELE2

Lees hier het allerlaatste Tele2 nieuws!

NL-Alert controlebericht 6 juni in heel Nederland uitgezonden

06/6

Maandag 6 juni rond 12.00 uur is het NL-Alert controlebericht in heel Nederland uitgezonden. Aan de hand van dit bericht kunnen mensen nagaan of zij hun mobiele telefoon juist hebben ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Alle providers hebben het controlebericht via hun 2G-, 3G- en 4G-netwerken uitgezonden. NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid. Als je telefoon is ingesteld voor NL-Alert, ontvang je bij een noodsituatie in de buurt een tekstbericht op je mobiel. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

Voor meer informatie over NL-alerts en het instellen van je telefoon klik hier of kijk op http://www.nl-alert.nl/.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws

Zorgeloos zakelijk internetten door heel Europa met 1GB mobiele databundel

01/4

Tele2 wil dat iedereen zorgeloos gebruik kan maken van zijn of haar mobiele telefoon, in Nederland maar ook als je onderweg bent door Europa. Vandaag maakt Tele2 haar nieuwe scherpe roamingtarieven bekend, die vanaf 30 april aanstaande in gaan. Tele2 introduceert 3 zakelijke roamingdatabundels, 100MB voor €1,65, 500MB voor €4,96 en 1GB voor €8,26 (prijzen excl. BTW). Alle bundels zijn 30 dagen geldig en kunnen binnen de hele Europese Unie, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen en Zwitserland gebruikt worden. Als klanten geen gebruik willen maken van de bundels, betalen zij in het buitenland een vast laag standaardtarief ex. BTW van €0,05 per MB of belminuut en €0,02 per SMS, Tele2 brengt geen nationaal tarief in rekening. Vanaf eind april hoeven klanten van Tele2 die zich in het buitenland bevinden ook niet langer te betalen voor inkomende gesprekken (binnen de EU).

Fedor Hoevenaars, managing director zakelijke markt Tele2:’We willen er voor zorgen dat onze klanten zich hun reizen alleen maar herinneren vanwege de zakelijke successen die zij in het buitenland behaald hebben. En niet vanwege een schokkende telefoonrekening op het moment dat zij weer thuis komen. Onze prioriteit is om onze klanten onderweg zorgeloos gebruik te laten maken van hun mobiel en deze niet langer te hoeven gebruiken met de handrem erop. Oude roamingtarieven hadden het tegenovergestelde effect. Veel zakelijke gebruikers zetten nog steeds hun dataverbruik uit op het moment dat zij Nederland uitgaan. Onze nieuwe databundels, het standaard roamingtarief en vooral de 30-dagen houdbaarheid van alle databundels zorgen ervoor dat zakelijke gebruikers niet meer na hoeven te denken over het gebruik van hun telefoon in het buitenland.”

Het nieuwe roaming aanbod van Tele2 richt zich met namen op zorgeloos internetten in het buitenland. Met grote databundels kunnen Tele2 klanten binnen de EU optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van hun mobiel. Als handige navigatie tijdens een afspraak bij een nieuwe buitenlandse klant of leverancier, voor het bijhouden van mail tijdens het wachten op vliegveld, een hotel boeken of taxi regelen, het simultaan vertalen van je vraag naar de lokale taal en natuurlijk contact houden met de eigen organisatie in Nederland. De roaming bundels zijn eenvoudig te bestellen per SMS. Buiten de eerdergenoemde landen worden de roaming tarieven per land vastgesteld, die zijn te vinden op de Tele2 website.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws

Tele2 start datarevolutie

11/11

151111 4G PropositiesDiemen, 11 november 2015 – Tele2 kondigt aan dat het morgen (12 november) zijn eerste mobiele 4G proposities zal lanceren. Met verschillende databundels, waarvan de grootste bundel 24GB is, wil Tele2 bereiken dat de Nederlandse consumenten het internet helemaal leeg kunnen trekken. Het kostenvoordeel van het eigen 4G netwerk geeft Tele2 de mogelijkheid om deze databundels tegen voor Nederland ongewoon lage prijzen aan te bieden. Tele2 wil de eerste ‘4G only’ operator van de wereld worden, door nu al data via 4G aan te bieden en vanaf volgend jaar ook bellen via 4G, waardoor de oude 2G/3G technologie uiteindelijk overbodig wordt. Binnen 24 maanden na de ingebruikname van de eerste antenne heeft het netwerk van Tele2 nu al ​​92% 4G outdoor populatie dekking. Landelijke dekking staat gepland voor het einde van het eerste kwartaal van volgend jaar.

Allison Kirkby, CEO en President Tele2 Group: “Tele2 gaat een revolutie ontketenen in de mobiele markt in Nederland. Dit wordt het zesde land waar wij onze eigen 4G-infrastructuur hebben aangelegd. Wij willen de vraag naar mobiele connectiviteit stimuleren, door klanten grotere maar beter betaalbare 4G databundels aan te bieden”.

Jeff Dodds, CEO Tele2 Nederland: “Het is tijd voor de Nederlandse consumenten om de handrem eraf te halen bij hun gebruik van mobiele data. In de laatste drie jaar is er in de prijzen weinig veranderd, waardoor die nog steeds tot de hoogste in Europa horen. Wij gaan hier verandering in brengen door de markt in Nederland eens goed op te schudden. We starten een datarevolutie met de lancering van ons nieuwe LTE-Advanced netwerk: supersnel mobiel internet met een geweldige dekking voor de laagste prijs”.

Ontregelende proposities

Tele2 wil voor een blijvende verandering zorgen in het mobiele datagebruik van de Nederlanders. Door de relatieve hoge prijzen en kleine databundels zijn Nederlandse consumenten nog erg gericht op openbare wifi- hotspots. Tele2 introduceert nu een enorme databundel van 24GB met onbeperkt bellen en smsen voor een maandbedrag van €35 (handsetkosten niet inbegrepen). Ook zijn er databundels van 8GB, 4GB en 1,5GB, allemaal gecombineerd met onbeperkt bellen en smsen. De kleinste databundel is 1GB, met 100 belminuten of smsjes. Tele2 heeft de ambitie een marktaandeel van 20 % te bereiken.

Love our customers

Voordat het netwerk wordt opengesteld aan alle nieuwe klanten, bedankt Tele2 eerst zijn huidige klanten. Zij hebben eraan bijgedragen dat het netwerk ontwikkeld is tot het netwerk dat het nu is. Als dank ontvangen alle 4G klanten een blijvende verdubbeling van hun databundel. 3G klanten ontvangen eenmalig een databundel van 1GB.

Het netwerk

Aan het begin van 2013 bemachtigde Tele2 de mobiele frequentie licentie om een eigen mobiel 4G netwerk te kunnen bouwen. Als eerste operator in de wereld kiest Tele2 voor de bouw van een 4G only netwerk. Tijdens de bouw ervan kon Tele2 vol profiteren van de expertise van de Tele2 Group in Zweden, waar het bedrijf een van ’s wereld best presterende LTE-netwerken heeft. De Nederlandse organisatie heeft het mobiele netwerk vanaf de grond af opgebouwd, waarbij maximaal gebruik werd gemaakt van Tele2’s eigen landelijke glasvezelnetwerk en de site sharing overeenkomst met T-Mobile. Binnen 24 maanden na de ingebruikname van de eerste antenne, heeft Tele2 nu al ​​92% 4G outdoor populatie dekking. Tele2 ligt op schema om tegen het einde van het eerste kwartaal van 2016 landelijke dekking te bereiken. Vanaf vandaag heeft Tele2 ‘carrier aggregation’ (LTE-Advanced) geactiveerd over het hele netwerk. De introductie van VoLTE (Voice over LTE) aan het einde van het eerste kwartaal van het nieuwe jaar zal de klanten in staat stellen om te bellen in HD-kwaliteit via het 4G netwerk.

Distributie

Om zijn ambitie te realiseren, opent Tele2 nog voor het einde van het jaar zijn eerste eigen winkel. Deze winkels zullen dienen als verkooppunten, maar ook als locaties waar klanten hun producten kunnen ophalen die ze online besteld hebben. Samen met de nieuwe marketingcampagne zal het retailconcept ook ondersteunend werken voor de brand awareness van Tele2. Tele2’s distributie bestaat uit een combinatie van directe verkoop in retail en online, partner retail en online partnerkanalen, met als doel de meest effectieve distributie van de hele sector te bewerkstelligen.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws

Jaarverslag en MVO-rapport 2014

30/6

In 2014 hebben we volop gewerkt de allerbeste telecomaanbieder van Nederland te worden en al onze klanten altijd te bieden wat zij nodig hebben. Nieuwsgierig hoe we dat gedaan hebben? Lees dan hier ons Jaarverslag 2014, in ons MVO rapport 2014  lees je alles over onze inspanningen om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld om ons heen.

We houden contact,

Jeff Dodds
CEO Tele2 Nederland

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws

Tele2 breidt 4G-netwerk flink uit

21/4

Tele2 heeft een groot aantal van de beschikbare antennes in haar mobiele netwerk geactiveerd. Hiermee heeft het LTE-Advanced 4G netwerk dekking buitenshuis in meer dan de helft van Nederland. 70% van de Nederlandse bevolking woont of werkt vanaf eind april binnen het 4G-dekkingsgebied van Tele2. Ondertussen gaat Tele2 verder met het optimaliseren van binnen- en buitenshuis dekking van het netwerk, eerst in de Randstad daarna de rest van het land. Tele2 verwacht aan het einde van het eerste kwartaal van 2016 in heel Nederland 4G-dekking aan te kunnen bieden.

Toen Tele2 haar frequentievergunning ontving in 2013, is direct gestart met de bouw van antennes door het hele land. In januari van dit jaar is het eerste gedeelte van het netwerk in de Randstad gelanceerd. Ongeveer vijfentwintigduizend bestaande klanten kunnen op dit moment al gebruik maken van het netwerk. Tele2 houdt de gebruikservaring van deze klanten scherp in de gaten. Fedor Hoevenaars, managing director consumentenmarkt: “De terugkoppeling van onze klanten via social media en aan de telefoon, is tot op heden erg positief. Het netwerk functioneert goed, ook op de plaatsten waar nog niet alle geplande antennes af zijn. Daarom hebben wij besloten om een groot aantal van de beschikbare antennes in de rest van het land te activeren. Onze bestaande klanten kunnen nu eerder dan verwacht ook buiten de Randstad profiteren van ons eigen 4G-netwerk.”

Ondertussen gaat Tele2 verder met de verhuizing van alle overige mobiele klanten naar het nieuwe LTE-Advanced 4G-netwerk. In de komende maanden zal dit tempo nog verder worden opgevoerd. Naar verwachting kunnen alle bestaande klanten met een 4G-toestel en een 4G ready simkaart begin juli gebruik maken van het uitgebreide 4G-netwerk.

150421 Coverage map

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws

HBO GO bij Tele2

13/4

Diemen, 13 april 2015- Klanten van Tele2 kunnen vanaf nu ook HBO GO gebruiken via Smart TV, smartphone, tablet en computer. Dat betekent dat zij op ieder moment kunnen kijken naar topfilms en de nieuwste afleveringen van hitseries zoals Game of Thrones, Silicon Valley en Outlander. Dus overal in huis, maar ook onderweg of op het strand. Deze uitbreiding is voor Tele2 een nieuwe stap om het aanbod op het gebied van internet, vaste telefonie en televisie nog beter te laten aansluiten op de behoefte van Nederlandse consumenten.

Met HBO GO kijk je overal in Nederland op maximaal drie (mobiele) apparaten tegelijkertijd naar het aanbod films, series en documentaires dat HBO Nederland te bieden heeft. De HBO GO app is gratis te downloaden en is onderdeel van het HBO-abonnement. Om toegang te krijgen tot de app dient de gebruiker zich eenmalig te registreren via de app of website. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Voor meer informatie: http://www.hbogo.nl of https://www.tele2.nl/thuis/tv-abonnement/hbo/

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws

Tele2 geeft fans FC Utrecht paasverrassing

04/4

Tele2 treedt zondag 5 april voor één keer op als sponsor van FC Utrecht. Het altijd spannende duel tussen FC Utrecht en Ajax is zonder twijfel dé wedstrijd van deze speelronde. Tele2 geeft op een bijzondere manier invulling aan de sponsoring van FC Utrecht met verschillende acties in het stadion. De fans in De Galgenwaard worden onder andere in de rust getrakteerd op een optreden van de succesvolle Utrechtse band Kensington.

De uitdaging aan
“Tele2 heeft de eer om voor één wedstrijd FC Utrecht te mogen steunen”, vertelt Cilesta van Doorn, Director Brand & Communication van Tele2. “Toen Utrecht ons benaderde met het voorstel om wedstrijdsponsor te zijn, hebben we deze kans met beide handen aangegrepen vanwege de mooie overeenkomsten tussen de strijdbare mentaliteit van FC Utrecht en Tele2. Maar als we iets doen, dan doen we het goed. We willen dan wel de wedstrijd sponsoren waar bij FC Utrecht het hele jaar naar wordt uitgekeken: thuis tegen Ajax.”

Arnaud Miltenburg, Head of Sales van FC Utrecht: “Dit is de eerste keer dat wij de mogelijkheid bieden om FC Utrecht gedurende één wedstrijd te sponsoren. We zijn zeer enthousiast over de samenwerking met Tele2 en de manier waarop wij onze supporters samen een unieke dag kunnen bezorgen op en om het veld.”

Met minder geen genoegen
De sponsoring van Tele2 gaat natuurlijk verderder dan alleen de naam op het FC Utrecht-shirt. Tele2 haalt alles uit de kast om alle fans in en buiten het stadion een onvergetelijke paaszondag te bezorgen, met als hoogtepunt de primeur van een concert in de Galgenwaard door de Utrechtse succesband Kensington. Normaal gesproken klinkt hun ‘War’ bij thuiswedstrijden door de speakers van het stadion, maar deze keer geven zij een live miniconcert op de middenstipom spelers en fansmet positieve energie op te laden voor de tweede helft.

Tele2 geeft fans FC Utrecht paasverrassing

Tele2 verrast fans FC Utrecht

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws

Nooit meer ruzie over de afstandsbediening

09/3

Een veelvoorkomend probleem in vrijwel elk huishouden; Wat kijken we vanavond? Interactieve klanten van Tele2 hoeven vanaf vandaag geen ruzie meer te maken over de afstandsbediening. Zij kunnen naast hun vaste tv tegelijkertijd overal in huis ook op drie tablets of smartphones ongestoord live tv kijken. De nieuwe online TV-app biedt de keuze uit 14 populaire zenders. Tele2 klanten kunnen de app gratis downloaden in de App store van iTunes en in de Playstore voor Android gebruikers.

Het Online TV-platform is ontwikkeld met de hulp van 200 klanten van Tele2. In de afgelopen maanden ontvingen deze testers regelmatig vragen over het gebruik van de betaversie van de app. De terugkoppeling werd verwerkt in de uiteindelijke versie. Er is veel aandacht besteed aan gebruiksgemak. Gebruikers kunnen nu eenvoudig door een tv-gids bladeren en afstemmen op hun favoriete programma. Of zij kiezen rechtstreeks een zender naar keuze. De testers hielpen ook met de samenstelling van het zenderaanbod. Uit de test bleek dat de app voornamelijk werd gebruikt om naar populaire Nederlandse zenders te kijken. Het aanbod bestaat vanaf vandaag uit NPO1, 2 en 3, RTL4, 5, 7 en 8, SBS6 en 9, Veronica, Net5, Fox, 24Kitchen en National Geographic Channel. De testpersonen gaven aan dat zij andere diensten zoals Uitzending Gemist vaak direct via een eigen app bekijken.

De app is beschikbaar voor alle DSL- en glasvezelklanten van Tele2 die gebruik maken van interactieve TV. De inloggegevens van hun MijnTele2-account geeft hen direct toegang tot de app.

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws