NIEUWS VAN TELE2

Lees hier het allerlaatste Tele2 nieuws!

Alle vaste nummers de deur uit?

15/12

Alle vaste nummers en vaste toestellen eruit. Dat was de wens van een bedrijf waar ik laatst op bezoek was. “We moeten toch altijd mobiel kunnen werken en dan zijn we meteen van die dure centrale af”, zo was de redenering van de directeur. Een misverstand. Voor efficiënt mobiel werken heeft uw organisatie namelijk wel vaste nummers nodig. De dure eigen telefooncentrale is niet meer nodig, want de functies van een telefooncentrale neemt u eenvoudig af als clouddienst. Of er vaste toestellen nodig zijn hangt af van de aard van de werkzaamheden binnen de organisatie. Ook in gesprekken met andere klanten merk ik dat er nog steeds veel onduidelijkheid is over de mogelijkheden en onmogelijkheden van vaste en mobiele telefonie. Daarom heb ik in dit blog de feiten op een rij gezet.

Werken zonder vaste nummers levert de volgende problemen op
- Uw organisatie heeft geen vast aanspreekpunt meer. Op uw website staan 50 verschillende telefoonnummers vermeld. Of uw helpdesk is via 4 verschillende telefoonnummers te bereiken.
- Medewerkers die uit dienst gaan nemen hun contacten (klanten) mee met hun mobiele telefoon.
- Klanten kunnen geen contact leggen met de organisatie als hun contactpersoon ziek is of op vakantie is.
- Een vast nummer wordt door (potentiele) klanten ervaren als betrouwbaar, een mobiel nummer als minder betrouwbaar.

Houd de vaste telefoonnummers om mobiele telefonie slimmer te maken
Werken zonder vaste nummers werkt niet. Maar hoe moet het dan wel? Met vast-mobielintegratie combineer je de mogelijkheden van de vaste lijn en mobiele telefonie. Enkele voordelen:
- Mobiel bereikbaar zijn via een vast nummer
- Met mobiele toestellen wachtrijen instellen voor bijvoorbeeld de helpdesk
- Klanten hebben een centraal nummer in de organisatie waar ze terecht kunnen

Vast-mobielintegratie in de cloud
De mogelijkheden van vaste nummers en de kansen van mobiel, maar zonder de hoge kosten van een eigen telefooncentrale. Dat is vast-mobielintegratie in de cloud.

Wilt u meer weten over vast-mobielintegratie en de beste oplossing voor uw organisatie, download dan hier het e-boek: De klantervaring in de houdgreep.

fmc

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws

Zorgeloos zakelijk internetten door heel Europa met 1GB mobiele databundel

01/4

Tele2 wil dat iedereen zorgeloos gebruik kan maken van zijn of haar mobiele telefoon, in Nederland maar ook als je onderweg bent door Europa. Vandaag maakt Tele2 haar nieuwe scherpe roamingtarieven bekend, die vanaf 30 april aanstaande in gaan. Tele2 introduceert 3 zakelijke roamingdatabundels, 100MB voor €1,65, 500MB voor €4,96 en 1GB voor €8,26 (prijzen excl. BTW). Alle bundels zijn 30 dagen geldig en kunnen binnen de hele Europese Unie, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen en Zwitserland gebruikt worden. Als klanten geen gebruik willen maken van de bundels, betalen zij in het buitenland een vast laag standaardtarief ex. BTW van €0,05 per MB of belminuut en €0,02 per SMS, Tele2 brengt geen nationaal tarief in rekening. Vanaf eind april hoeven klanten van Tele2 die zich in het buitenland bevinden ook niet langer te betalen voor inkomende gesprekken (binnen de EU).

Fedor Hoevenaars, managing director zakelijke markt Tele2:’We willen er voor zorgen dat onze klanten zich hun reizen alleen maar herinneren vanwege de zakelijke successen die zij in het buitenland behaald hebben. En niet vanwege een schokkende telefoonrekening op het moment dat zij weer thuis komen. Onze prioriteit is om onze klanten onderweg zorgeloos gebruik te laten maken van hun mobiel en deze niet langer te hoeven gebruiken met de handrem erop. Oude roamingtarieven hadden het tegenovergestelde effect. Veel zakelijke gebruikers zetten nog steeds hun dataverbruik uit op het moment dat zij Nederland uitgaan. Onze nieuwe databundels, het standaard roamingtarief en vooral de 30-dagen houdbaarheid van alle databundels zorgen ervoor dat zakelijke gebruikers niet meer na hoeven te denken over het gebruik van hun telefoon in het buitenland.”

Het nieuwe roaming aanbod van Tele2 richt zich met namen op zorgeloos internetten in het buitenland. Met grote databundels kunnen Tele2 klanten binnen de EU optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van hun mobiel. Als handige navigatie tijdens een afspraak bij een nieuwe buitenlandse klant of leverancier, voor het bijhouden van mail tijdens het wachten op vliegveld, een hotel boeken of taxi regelen, het simultaan vertalen van je vraag naar de lokale taal en natuurlijk contact houden met de eigen organisatie in Nederland. De roaming bundels zijn eenvoudig te bestellen per SMS. Buiten de eerdergenoemde landen worden de roaming tarieven per land vastgesteld, die zijn te vinden op de Tele2 website.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws

Tel je mee

18/3

Al mijn hele leven lang is dansen mijn grote passie, Ik werd nergens gelukkiger van dan als klein meisje door de kamer te dansen. En omdat ik er zo van genoot en heel veel danste, werd ik beter en beter. En naarmate ik ouder werd, kwam opeens het gekke moment dat je talent vergeleken gaat worden met anderen. Zonder dat je het zelf merkt word je competitief, je wilt meetellen. Dat betekende keihard trainen en verder gaan waar anderen stoppen. Deze instelling heeft me over de halve wereld gebracht en ik heb geweldige dingen meegemaakt. En tegenwoordig dans ik weer voornamelijk met heel veel plezier door de kamer van mijn huis, maar de wil om de beste te zijn is nooit meer weggegaan. En dat komt soms op de gekste momenten naar boven. Dat bleek deze week maar weer eens…

Maandag – Negen
Maandagavond voelde ik ouderwetse kriebels in mijn buik, om twaalf uur ’s avonds kreeg Tele2 namelijk haar rapport, ons splinternieuwe 4G-netwerk was grondig onder de loep genomen op het gebied van de kwaliteit en gebruikservaring. Het netwerk vormt de basis van alles wat we doen en het vertrouwen van zakelijke klanten en consumenten in ons netwerk is cruciaal voor ons succes. We wisten dat we vergeleken zouden worden met drie waanzinnig goede netwerken, hoe zouden we tegen ze afsteken? Ik opende het persbericht van het onderzoeksbureau en las: “De testresultaten tonen vier operators, die excellent presteren in een internationale vergelijking – T-Mobile voert het veld aan, op de voet gevolgd door KPN. Vodafone en Tele2 zijn derde en vierde, maar leveren eveneens een buitengewone prestatie.”
Wauw, we kregen een negen, een cijfer waar je zeker mee thuis kunt komen. De volgende dag leek het wel alsof iedereen in ons kantoor in Diemen negen centimeter gegroeid was, want ondanks het feit dat we nog volop aan het bouwen zijn, kunnen onze klanten nu al rekenen op een geweldig kwalitatief netwerk. Omdat het kan.

Woensdag – Vijfentwintig
En nu kunnen we echt aan de slag met dat fantastische netwerk. Drie jaar geleden gaf de Nederlandse overheid ons namelijk de verantwoordelijkheid om meer concurrentie te brengen in de Nederlandse telecommarkt. Dit resulteerde vorig jaar november in de start van onze data-oorlog, om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland zijn mobiel zorgeloos gaat gebruiken, zonder handrem vanwege buitenbundelvrees.
Zonder tegenstanders is het natuurlijk moeilijk om strijd te leveren, dus was het wachten op de reactie van onze concurrenten en belangrijker nog wat dit voor effect heeft voor jou als consument of ondernemer. Nou, ten eerste heb je er dus de vier beste 4G-netwerken van de wereld voor gekregen, maar daarnaast zien we ook dat onze concurrenten langzaam maar zeker met ons meegaan in het loslaten van de handrem. Mobiel internet wordt steeds betaalbaarder en databundels worden groter en groter. Het zal niet lang meer duren voordat je hier net als in Tele2’s thuisland, Zweden, in de trein of in de bus mensen lekker ziet Netflixen of eindeloos Snapchatten zonder dat ze zich zorgen maken over hun bundel.

En ondanks dat onze concurrenten zeiden dat wij er niets mee te maken hebben, waren we stiekem toch best een beetje trots toen een van hen deze week aankondigde dat het zijn grootste databundel meer dan verdubbelde naar 25GB (net iets groter dan de onze, men will always be men ;-)).

Donderdag – Tweehonderdzeventig
Maar we zijn hier natuurlijk niet alleen om de rest van de markt wakker te schudden. We willen zelf ook de beste zijn. En we hebben grootse ambities. Met geweldige dekking, razendsnel 4G-internet en een genadeloos lage prijs gaan we ervoor om in de komende jaren heel Nederland enthousiast te maken voor de beweging van Tele2, niet omdat het moet maar omdat het kan. Hier zijn we bijna letterlijk dag en nacht mee bezig. Daardoor sta je er soms niet meer bij stil dat we eigenlijk iets heel bijzonders aan het doen zijn. Maar donderdag las ik een stuk op internet dat dit besef opeens weer terugbracht: Tele2 haalt stunt uit met iPhone6. In een paar duidelijke regels en berekeningen vatte de journalist samen wat voor impact onze beweging heeft op consumenten. We bieden een duidelijk en transparant aanbod waarbij je als consument precies weet waar je aan toe bent en in dit geval wat je bespaart als je ziet dat we tweehonderdzeventig euro goedkoper zijn dan onze naaste concurrent. Lang niet gek.

Vrijdag – Drie
De telecomindustrie is een kleine wereld. Soms krijg je een kijkje in de keuken van de ander, door een reactie in de media, een leuk gesprek op social of een mailing die wordt verstuurd. En alhoewel niemand dat snel zal toegeven, iedereen houdt elkaar nauwgezet in de gaten en kijkt hoe ze de ander te slim af kunnen zijn. Vanochtend kreeg ik een mailing te zien van een van onze concurrenten met als titel: Hoe overtuig je een Tele2-klant? Een perfect einde van mijn week, een concurrent die zich zorgen maakt over onze opmars, een groter compliment kun je niet krijgen. En een tip van mij als antwoord op de vraag van onze concurrent:“ Onze klanten overtuig je niet liggend en dromend in het gras.”

Wij gaan weer snel door op naar nieuwe mooie kansen, waarin we weer ons uiterste best gaan doen om de beste te zijn.

We houden contact

Cilesta van Doorn
Managing Director Brand & Communications

140915_Tele2_Portraits_Grey_09_0004_F1

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws

Een rapportcijfer waar je mee thuis kunt komen

15/3

Iets meer dan 30 maanden geleden begonnen wij aan onze missie om met ‘s werelds eerste 4G-only netwerk de Nederlandse mobiele markt uit te dagen. Door een netwerk te bouwen waar iedereen op dat moment alleen nog maar van kon dromen. De P3-testresultaten van vandaag laten zien dat we op de goede weg zijn. P3 beoordeelde ons netwerk als ‘zeer goed’ en gaf ons een 9. Sinds de laatste test van P3 vorig jaar augustus, heeft Tele2 met de verdere uitrol van ons netwerk een enorme sprong in kwaliteit gemaakt. Nu kunnen wij onze zakelijke en consumentenklanten een uitstekende snelheid en dekking te bieden in het hele land, terwijl wij nog volop in de uitrolfase zitten. Dus we zijn nog niet eens helemaal klaar

Hakan Ekman, managing director P3 Communication: “De resultaten van onze test in Nederland laten zien dat op het gebied van stabiliteit, kwaliteit en prestaties alle Nederlandse netwerken het beste presteren van alle netwerken in Europa.”

P3 plaats de vier Nederlandse netwerken onder de beste ter wereld. Met T-Mobile op de eerste plaats, gevolgd door KPN, Vodafone en Tele2. Alle vier scoren een negen. Met slechts twee tiende verschil tussen de top drie en Tele2. We zijn er razendsnel in geslaagd om de kwaliteitskloof te dichten. Ons grote voordeel is dat wij ons netwerk vanaf nul konden opbouwen. Gebruikmakend van de ideale frequentie mix in combinatie met ons bestaande landelijke glasvezelnetwerk. De schone lei van Tele2, in vergelijking met de drie netwerken die al sinds het einde van de vorige eeuw operationeel zijn, bood ons de kans om de beste antennelocaties te kiezen en optimaal te profiteren van onze mix van hoge en lage frequenties. Plus de nieuwste LTE-technologie. De testresultaten lieten zien dat er nog maar weinig verschil bestaat tussen de vier netwerken en dat Nederlandse ondernemers en consumenten kunnen kiezen uit 4 hoogwaardige netwerken. Tele2 is de enige die de bouw van het netwerk nog niet volledig heeft afgerond. Eind deze maand bereikt ons eigen 4G-network 96,8% van de Nederlandse populatie buitenshuis. En in de komende paar maanden verwachten wij landelijke dekking te behalen, waarna we zullen blijven doorbouwen om ons netwerk nog fijnmaziger te maken en de dekking in landelijke gebieden en op wegen te optimaliseren.

Dit klinkt allemaal erg technisch, het belangrijkste resultaat is de gebruikerservaring voor onze consumenten en B2B-klanten. En dit is precies wat het P3-onderzoek test. De dingen die u en ik elke dag op onze telefoon doen, en normaal telefoongesprek zonder dat deze halverwege wegvalt, het laatste nieuws even snel online checken, het bijwerken van je eigen social media of een grappig YouTube-filmpje bekijken. Hoewel we nog steeds in onze uitrol fase zitten, laat de test zien dat onze klanten nu al kunnen rekenen op een echte 4G-gebruikservaring. We zijn ontzettend trots dat deze experts de mening van duizenden tevreden zakelijke en consumenten klanten onderschrijven met dit prachtige cijfer.

 

Francois Mairey, CTIO Tele2 Nederland

160315 resultaten P3 netwerk benchmark

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws

Geen ambitie is te groot voor het 4G netwerk van Tele2

11/3

François Mairey, netwerkdirecteur bij Tele2, vertelt u in deze korte video meer over het landelijk dekkende 4G netwerk. Ontdek in  vier minuten waarom Tele2 de beste keus is voor slimme ICT-managers.Geen ambitie is te groot voor het 4G-netwerk van Tele2

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws

Omdat het kan

20/1

De Tweede Kamer stemde gisteren in met de nieuwe Telecomwet. Een van de belangrijkste wijzigingen is de verkleining van de overstapdrempel voor bedrijven. Zij kunnen nu, net als consumenten, makkelijker een nieuwe provider kiezen voor de levering van ICT-diensten zonder dat zij contractueel in een wurggreep worden gehouden. De opzegtermijn voor contracten wordt verlaagd naar een maand. Managing Director Tele2 voor de zakelijke markt Fedor Hoevenaars geeft zijn kijk op deze belangrijke mijlpaal.

In het algemeen houden mensen niet van veranderingen, denk maar eens aan je eigen ochtendritueel. En bij je favoriete pizzeria kies je toch ook bijna altijd hetzelfde, gewoon omdat je die pizza nu eenmaal het allerlekkerst vindt.

Dit zijn kleine voorbeelden, maar het geldt ook in het groot. Vele bedrijven weten dat ze eigenlijk elk jaar zouden moeten kijken naar hun energieleverancier. En alhoewel steeds meer een overstap overwegen, blijft het merendeel van de bedrijven zitten waar ze zit. Als ik dan kijk naar onze eigen branche dan zit ook daar weinig beweging in. Deels omdat bedrijven bang zijn, ICT is een primaire behoefte waar alle bedrijfssystemen van afhankelijk zijn. Maar de tweede grote reden is dat bedrijven simpelweg niet wegkunnen. Een opeenstapeling van contracten zorgt ervoor dat er eigenlijk nooit een moment is waarop bedrijven eenvoudig kunnen overstappen. Tele2 is een challenger en het is onze taak om de markt op te schudden, scherp te houden en ervoor te zorgen dat klanten het beste aanbod krijgen. Als uitdager moeten wij ook elke klant overtuigen om weg te gaan bij zijn huidige leverancier. Wij hoeven ze meestal niet te overtuigen van onze goede kwaliteit of een aantrekkelijke prijs; de meeste gesprekken gaan over de contractuele rompslomp en de daarbij behorende migratie van systemen.

Het initiatief van onder andere VVD-Tweede Kamerlid Bart de Liefde, om concurrentie op de zakelijke markt te vergroten, lijkt misschien op het eerste gezicht een kleine formaliteit. Maar voor tienduizenden ondernemers in ons land biedt het enorme kansen. Want een nieuwe provider biedt ook een andere kijk op je onderneming. Misschien kunnen dingen anders, slimmer of gewoon eenvoudiger. En vaak kan het ook voordeliger. Slimme telecomoplossingen geven ondernemers een onderscheidend vermogen. En de overheid heeft ervoor gezorgd dat ondernemers hier nu echt van kunnen gaan profiteren en op zoek kunnen naar de beste aanbieder. Dus bestudeer de volgende keer bij de pizzeria maar eens de hele kaart en wie weet wat je allemaal nog meer voor heerlijke dingen tegenkomt. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het kan.

Fedor Hoevenaars

_DSC7881_lev-(kopia)

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws

Vlinders in je buik, gewoon omdat het kan

19/11

Het hoge woord is eruit: Tele2 start een datarevolutie in Nederland. Vanaf nu hoef je je mobieltje niet meer te gebruiken met de handrem erop. Nu kun je alles doen wat je wilt, gewoon omdat het kan en vooral zonder je zorgen te hoeven maken. Vanaf het moment dat wij de licentie kregen voor het bouwen van ons eigen netwerk, bijna drie jaar geleden, hebben we naar dit moment toegeleefd en nu is het zover. Het netwerk staat er en wij gaan er vanaf nu voor zorgen dat je kunt baden in de data. Dus nooit meer wachten tot je thuis bent om je favoriete serie te kijken, nooit meer op zoek naar de code van iemands WiFi. Vanaf nu deel je zorgeloos al je bijzondere mooie of rare belevenissen op Instagram, videobel je met de hele wereld. En geniet je overal en altijd van alle muziek op Spotify. Haal het maximale uit je mobiel. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Zolang Tele2 bestaat, hebben we de markt uitgedaagd om dingen blijvend te veranderen. Om bellen en internetten toegankelijk en makkelijk te maken. En nu gaan we dat weer doen: we starten een vrolijke mobiele datarevolutie.

We willen de markt openbreken met een grote glimlach. Van een liefdevolle brief naar al onze mobiele klanten als dank voor hun hulp en vertrouwen bij de aanleg van ons eigen mobiele 4G-netwerk, tot de enorme glimlach van 14 gigantische emoji’s die vorige week door heel Nederland opdoken. En vanaf een paar minuten geleden is onze, naar mijn idee prachtige, nieuwe commercial te zien op alle Nederlandse tv-zenders. Met het verhaal over ons nieuwe 4G-netwerk, waarmee je verzekerd bent van supersnel internet, geweldige dekking en een genadeloos lage prijs. En ik moet eerlijk zeggen dat ik op een leuke manier best nerveus ben en razendbenieuwd naar jouw mening. Dus laat me weten wat je er van vindt. Niet omdat het moet, maar natuurlijk alleen maar…omdat het kan.

We houden contact,

Cilesta van Doorn
Managing Director Brand & Communications Tele2

140915_Tele2_Portraits_Grey_09_0031_F1

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws

Een goed begin is het halve werk

25/8

Tele2 4G-netwerk behoort al tot de beste ter wereld, terwijl we nog in de opbouwfase zitten

Mijn naam is François Mairey , de netwerkdirecteur van Tele2, en samen met mijn team verantwoordelijk voor de bouw van een nieuw 4G-only netwerk in Nederland. Vandaag heeft één van ‘s werelds meest gerenommeerde netwerkonderzoeksbedrijven, P3 Group, de resultaten gepubliceerd van hun eerste Nederlandse vergelijking van de gebruikerservaring op de netwerken van Tele2, Vodafone en KPN. Het rapport vergelijkt de prestaties en kwaliteit van de Nederlandse mobiele netwerken vanuit het perspectief van de eindgebruiker. Voor deze eerste mobiele netwerktest in Nederland zijn per netwerkbedrijf de gegevens van 200.000 gesprekken en bijna 30.000 datasessies verzameld en in kaart gebracht.

En hoewel Tele2 nog in de opbouwfase zit, beoordelen zij de huidige prestaties en gebruikerservaring van het netwerk als veelbelovend. Tele2′s 4G-only netwerk behoort nu al tot de top-netwerken van de wereld. Zoals je je ongetwijfeld kunt voorstellen, maakt dit resultaat mij erg trots. Ik citeer even uit het onderzoek: ”Tele2 is nog in ontwikkeling maar laat voor bepaalde testen nu al een topprestatie zien. Verder geldt dat Tele2 resultaten haalt die op dit moment beter zijn dan buitenlandse netwerken. Het is interessant om te zien waar Tele2 zal staan wanneer het netwerk volledig is uitgerold en Voice over LTE de standaard wordt.”

Mijn team en ik zijn zelfs een beetje overrompeld door deze fantastische resultaten. De metingen zijn uitgevoerd in juni, toen we nog niet eens eenderde van de geplande antennes hadden geactiveerd. Als gevolg daarvan hadden we alleen zeer dichte dekking in de grote steden. Maar zoals de P3-resultaten duidelijk laten zien, slagen we er nu al in om een geweldige gebruikerservaring te bieden. Terwijl we nog druk aan het bouwen zijn. Op de locaties waar we al een goede dekking hebben, staan we in ieder geval op gelijke voet met onze concurrenten. Dat is een groot compliment aan alle mensen in mijn team die hard bezig zijn ons 4G-netwerk te ontwerpen en bouwen. De test bevestigde voor ons ookwaar er nog werk aan de winkel is. Zoals op de locaties waar ons netwerk nog niet volledig is uitgerold.

Dus waar staan ​​we vandaag met ons netwerk? Krap drie maanden na de P3-meting, bereikten we weer een mijlpaal: 50% van onze geplande locaties zijn nu geactiveerd. Dit betekent dat 84% van de bevolking op dit moment dekking buitenshuis heeft en dit percentage groeit elke dag. We gaan in dit tempo door en bereiken landelijke outdoor-dekking eind maart 2016.

Ondertussen kunnen onze bestaande klanten met een 4G-toestel nu al profiteren van ons nieuwe netwerk, zodra ze in 4G-dekkingsgebied komen. We hebben op dit moment al meer dan 300.000 klanten die in staat zijn om van ons nieuwe netwerk gebruik te maken.

De fantastische resultaten van alle Nederlandse netwerken toont het hoge kwaliteitsniveau van 4G-netwerken in ons land. We willen daarom ook Vodafone en KPN feliciteren met hun goede scores, geniet er van zolang het duurt.

Want de resultaten van het onderzoek hebben ons nog meer gemotiveerd om verder te bouwen aan het netwerk waar iedereen nu alleen nog maar van kan dromen. Een netwerk met fantastische snelheden en dekking in heel Nederland.

Ik en mijn team kijken uit naar de volgende meting van P3. Dan kunnen we zien wat de activering van honderden nieuwe sites en de optimalisering van ons netwerk voor u heeft gedaan.

Het onderzoek van P3 kan je hier lezen.

We houden contact,

François Mairey

CTIO Tele2 Nederland

Francois Mairey CTIO Tele2 Nederland

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws

Het bewijs dat we de juiste dingen aan het doen zijn

19/8

Net las ik op Nu.nl dat maar liefst een kwart van onze klanten momenteel overweegt om binnen een jaar over te stappen naar een andere provider. Daar baal ik enorm van en dat moet veranderen!

Onze bestaande klanten zijn ons grootste bezit.
Ja, ja, hoor ik je denken, dat zegt natuurlijk iedereen.
Maar let op, wij bewijzen dit ook echt. Door elke dag alles uit de kast te halen om ons nieuwe eigen mobiele 4G-netwerk te bouwen. (Niet iedereen zal dit weten maar al onze mobiele klanten maken op dit moment gebruik van een netwerk dat niet van Tele2 zelf is).

Twee jaar geleden bood de Nederlandse regering een nieuwe partij de kans om een vierde mobiele netwerk te bouwen in ons land waarmee de telecommarkt echt opengebroken kan worden. Zo’n opdracht geeft een enorme verantwoordelijkheid, maar die uitdaging hebben we met beide handen aan gegrepen. En sindsdien investeren wij niet alleen heel veel geld maar ook werken al onze 1100 medewerkers iedere dag met hart en ziel aan de bouw van het allerbeste netwerk voor onze klanten.

Vanaf eind maart volgend jaar hebben wij een eigen nationaal dekkend 4G-netwerk. Met onze eigen antennes, apparatuur en kabels in de grond. Alles in eigen hand en daarmee ook de mogelijkheid om binnen 12 maanden al onze 850 duizend mobiele klanten te overtuigen, dat zij nog steeds de juiste keuze hebben gemaakt en altijd op ons kunnen rekenen.

Onze bestaande klanten laten we als eerste profiteren van dit nieuwe netwerk. Lang voordat wij nieuwe klanten toelaten, zijn we al gestart met het verhuizen van alle bestaande klanten met een 4G-toestel. Inmiddels kunnen al bijna 300.000 mensen ons eigen 4G-netwerk volop proberen. En elke dag komen er weer honderden klanten bij.

Het onderzoek van vanochtend bevestigt voor ons nog eens extra het enorme belang van de dingen die we aan het doen zijn. Dat we er nog niet zijn, dat zien en erkennen we ook gelijk. Er staan ons nog heel wat antennes, palen, kabels, koppen koffie, bloed, zweet en tranen te wachten voordat de klus geklaard is. Natuurlijk had ik het eigen netwerk liever gister dan vandaag overal aangezet. Maar wij geloven dat we het beter in een keer goed kunnen doen, ook al doen we er daardoor misschien wat langer over. Elke dag komen we dichter bij het netwerk waar heel Nederland nu alleen nog maar van kan dromen.

Ik kijk nu al uit naar de resultaten van ditzelfde onderzoek over een jaar tijd.

We houden contact,

Cilesta van Doorn

Director Brand & Communications Tele2 Nederland

140915_Tele2_Portraits_Grey_09_0031_F1

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws