Nieuwe campagne tegen internetcriminaliteit

Internetcriminaliteit is een groeiend probleem. Uit onderzoek van het ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt dat twee derde van de Nederlanders denkt dat de kans toeneemt dat hij de komende jaren zelf met internetcriminaliteit te maken krijgt. Tegelijkertijd weet slechts de helft van de Nederlanders (53%) hoe hij zich tegen online gevaren kan beschermen. Daarom start op maandag 5 maart een campagne die Nederlanders tips geeft om zich beter tegen ransomware en andere online gevaren te wapenen. Tele2 ondersteunt deze campagne met vier tips om je beter te wapenen tegen internetcriminelen.

1. Voer updates altijd direct uit
Updates bevatten vaak beveiligingsupdates waardoor je gegevens beter beschermd blijven. Voer daarom altijd direct alle software- en app-updates uit op je computer, tablet en mobiele telefoon.

2. Leer foute links herkennen
Een nepmail met een foute link erin is een veelgebruikte manier om jouw gegevens te ontfutselen. Als je een nepmail herkent en niet op linkjes en bijlagen klikt, snijd je internetcriminelen de pas af.

3. Maak regelmatig een back-up
Voorkom dat je foto’s, teksten en andere bestanden op bijvoorbeeld je computer kwijtraakt, omdat deze wordt besmet door een virus, zoals ransomware. Vergeet hierbij de bestanden op je mobiele telefoon en tablet niet.

4. Gebruik sterke wachtwoorden
Sterke wachtwoorden zijn moeilijk te raden en moeilijk te kraken. Gebruik verschillende wachtwoorden voor verschillende accounts. Met een wachtwoordmanager – een digitale kluis voor je wachtwoorden en gebruikersnamen – heb je altijd al je wachtwoorden bij de hand.

Op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl vind je meer tips ter bescherming tegen online gevaren.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws