Jon James nieuwe CEO Tele2 Nederland

Vandaag heeft de Tele2 Group bekend gemaakt dat Jonathan (Jon) James is aangesteld als de nieuwe Chief Executive Officer van Tele2 Nederland, daarmee treedt hij tevens toe tot het leadership team van de Tele2 Group. Jon is de opvolger van Malin Holmberg die Tele2 zal verlaten.

Voor zijn komst naar Tele2 was Jon James Chief Operation Officer bij de Zweedse kabelmaatschappij Com Hem, waar hij de consumententak door een succesvolle transformatie heen leidde. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in de media- en telecomindustrie. Voor Com Hem werkte Jon voor de Britse operator Virgin Media, waar hij leiding gaf aan de breedband- en televisieactiviteiten, daarnaast bekleedde hij daar de positie van Group Strategy Director.

In november 2015 lanceerde Tele2 als eerste provider in de wereld een 4G-only netwerk. Inmiddels biedt het netwerk nationale dekking en maken meer dan 1 miljoen mobiele klanten hier dagelijks gebruik van. Hierdoor kan Tele2 zich nu volledig richten op het creëren van waarde door middel van commerciële innovaties en een uitmuntende dienstverlening. Jon James’s jarenlange ervaring in het creëren van operationele waarde is een zeer waardevolle aanvulling in deze volgende fase voor Tele2.

Allison Kirkby, President & CEO van de Tele2 Group: ‘Ik ben erg blij dat we Jon mogen verwelkomen in de Tele2 familie. Hij brengt een schat aan telecomervaring en heeft in vorige functies al bewezen geweldige resultaten te kunnen boeken. Ik ben ervan overtuigd dat zijn leiderschap Tele2 in staat stelt om de volgende fase van onze strategie ten uitvoer te brengen. Ik wil ook Malin bedanken voor haar enorme bijdrage en leidende rol bij de uitrol van ons netwerk en het versterken van de Nederlandse organisatie. In de afgelopen 8 jaar heeft Malin geweldig werk verricht voor de Tele2 Group, bijvoorbeeld met onze groei in Kroatië. Ik wil haar heel veel succes wensen in het vervolg van haar carrière.’

Jon James, aantredend CEO Tele2 Nederland: ‘Ik vind het geweldig om onderdeel te worden van Tele2. In de afgelopen jaren is er met het hoogwaardige eigen mobiele 4G-netwerk en het unieke merk een geweldige basis neergezet voor succes in de Nederlandse markt. Ik kijk er naar uit om samen met iedereen binnen Tele2 deze groei nog verder uit te bouwen.’

Malin Holmberg, vertrekkend CEO Tele2 Nederland: ‘Ik heb een geweldige tijd gehad bij Tele2 en ik ben trots op mijn bijdrage aan het huidige succes. Ik wil Allison en onze raad van commissarissen bedanken voor hun persoonlijke vertrouwen in de afgelopen acht jaar. En natuurlijk heel veel dank aan alle Tele2 collega’s waar ik mee heb mogen samenwerken in alle Tele2-landen.

Jon James start op 6 maart aanstaande in zijn nieuwe functie. Malin Holmberg blijft tot eind juni om een optimale overgang te waarborgen.

jon-james

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws