Vive la internet op vakantie

Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Sinds eind vorig jaar daagt Tele2 Nederland uit om het internet helemaal leeg te trekken.  Tele2 liet dit weekend op bijzondere wijze zien dat je ook in het buitenland kunt internetten alsof je thuis bent. Ze haalde thuis letterlijk naar elders: tijdens zwarte zaterdag werd een klein Frans dorp aan de Route du Soleil compleet omgebouwd tot miniversie van Nederland. Dit weekend lanceerde de provider een korte film waarin de opmerkelijke transformatie te zien is. 

Sinds begin dit jaar zijn de tarieven voor roaming flink omlaag gegaan. Tele2 introduceerde ook nieuwe buitenlandbundels, zoals 1GB voor tien euro die een hele maand geldig is. Veel Nederlanders zijn echter niet op de hoogte van de voordelige opties en nog altijd als de dood voor hoge kosten. Tijd voor een volgende datarevolutie; ook in het buitenland moeten we kunnen YouTuben tot we scheel kijken en appen tot onze vingers blauw zien. Met de hulp van Nederlandse iconen als FEBO, Jumbo, Amstel én Frans Bauer werden vakantiegangers verrast met een Nederlandse oase, pal langs de drukste snelweg van Europa.

Cilesta van Doorn, Managing Director Brand & Communications bij Tele2: “We zijn op zoek gegaan naar een manier om te laten zien dat internetten in het buitenland niet gelijk staat aan gigantische rekeningen. Wat ons betreft is de tijd voorbij dat mensen angstig hun roaming uitzetten zodra ze de grens over zijn. Prima als je even offline wilt zijn, maar tegen diegenen die door willen appen, mailen en surfen zeggen wij: trek het internet ook in het buitenland helemaal leeg.”

Creative Directors Rogier de Bruin en Emilio de Haan van INDIE Amsterdam, over de actie: “Internet alsof je in Nederland bent, dat vonden we een hele sterke belofte. Er zat dus maar één ding op: een fraai ongerept Frans dorpje ombouwen tot een oerhollands oord. Het was mooi om te zien dat de Nederlandse vakantiegangers zich echt ook echt meteen thuis voelden. Voordat we het wisten werd de polonaise al ingezet, en stonden de eerste beelden op Facebook.”

Bekijk de video hier.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws