Tele2 stopt met het aanbieden van Fox Sports

Tele2 weigert om klanten te laten betalen voor iets wat zij niet willen en ziet zich gedwongen om per direct te stoppen met het aanbieden van de FOX Sports kanalen aan tv-klanten. Voor klanten die op dit moment een FOX Sports abonnement hebben, betekent dit dat zij nog tot 13 september aanstaande toegang hebben tot de zenders. Daarna stopt het FOX Sports abonnement via Tele2.

Dit besluit is het gevolg van de eisen die FOX stelde voor het afsluiten van een nieuwe overeenkomst met Tele2. Het voorstel van FOX hield in dat Tele2 maandelijks voor al haar klanten zou moeten betalen voor de beschikbaarheid van de FOX Sports kanalen. Ongeacht of klanten de FOX Sports kanalen willen of niet.  Dit staat lijnrecht tegenover het belang van onze klanten en het uitgangspunt van Tele2 om klanten alleen te laten betalen voor de zaken die zij echt willen.

We vinden het erg vervelend om onze FOX Sport abonnees, die al volop konden genieten van het nieuwe seizoen Eredivisievoetbal, te moeten teleurstellen. Wij hebben ons uiterste best gedaan om er samen met FOX uit te komen. We zijn blij dat we nog hebben kunnen bewerkstelligen dat FOX Sports niet per direct op zwart werd gezet, zodat onze FOX Sports abonnees tot 13 september aanstaande eventueel nog naar een alternatief kunnen zoeken. Alle getroffen abonnees worden in de komende dagen persoonlijk geïnformeerd.

Tele2 zal zich hard blijven maken voor de keuzevrijheid en zal haar klanten niet dwingen om te betalen voor iets waar ze geen behoefte aan hebben.  Staatssecretaris Dekker heeft aangegeven serieus te willen kijken naar de keuzevrijheid van tv-kijkers en a la carte TV, in het licht van de ontwikkelingen rondom FOX Sports, roepen wij hem op ook werk te maken van de voorwaarden waaronder content beschikbaar wordt gesteld. Daarnaast hebben wij ACM gevraagd het aanbod van FOX te onderzoeken.

Meer informatie is te vinden op: www.tele2.nl/eindefoxsports

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws