Tele2 lanceert app voor veilig Smartphone gebruik op straat

Voor videopersbericht klik hier.

Diemen, 31 maart 2016- Vandaag lanceert Tele2 SmartSense™, een app om op een veilige manier je mobiele telefoon te gebruiken terwijl je op straat loopt. Door een combinatie van bluetooth en Near Field Communication detecteert SmartSense™ wat er op je pad komt en waarschuwt vervolgens tijdig. Het LTE-Advanced 4G-netwerk van Tele2 maakt het mogelijk om probleemloos op elk moment en elke plaats (video-)content te bekijken. De ouderwetse barrières van stotterend en haperend beeld bestaan niet meer, de combinatie met grote databundels zorgt ervoor dat steeds meer mensen letterlijk de hele dag aan hun telefoon gekluisterd zijn. Deze ontwikkeling zal zich alleen maar doorzetten. Verschillende studies hebben inmiddels aangetoond dat er een correlatie is tussen interessante content en smartphone-gerelateerde ongelukken op straat. Er zijn al verschillende initiatieven ontplooid om hier iets aan te doen, zoals speciale smartphone-paden en waarschuwende verkeersborden. Helaas hebben deze initiatieven niet genoeg effect. Tele2 denkt met SmartSense™ de oplossing in handen te hebben.

Ben Walker, Director Forward Mobile Innovation Tele2: “SmartSense™ is te vergelijken met de parkeersensor van je auto. Als je ergens te dichtbij komt, word je gewaarschuwd met licht- en geluidssignalen. Zo kijk je op tijd op van je scherm en kun je een stap opzij zetten”.

Consumenten besteden vandaag de dag meer schermtijd op hun mobiel dan op de traditionele televisie. Grote internetbundels maken dataconsumptie op mobiel nog aantrekkelijker. Met de grootste bundel van Tele2, 24GB per maand, kun je zorgeloos 200 uur Youtube kijken of 8000 keer je Facebook checken. Geen wonder dus dat consumenten zich steeds meer onderdompelen in alle video’s, Instagrams, Snapchats en genieten van alles wat hun smartphone hen te bieden heeft. Met SmartSense™ maakt Tele2 mobiel internet nu niet alleen zorgeloos, maar ook veilig.

Optimaal gebruik van bestaande technologie
SmartSense™ is ontwikkeld door hetzelfde inhouse engineering team, dat binnen Tele2 ook verantwoordelijk is geweest voor andere mobiele innovaties zoals carrier aggregation, VoLTE en SoLTE. Bij de ontwikkeling van SmartSense™ lag de nadruk op het optimaal gebruiken van bestaande technologieën in de huidige smartphones. Zonder dat de gebruiker het door heeft, scant ieder toestel vrijwel continu de omgeving. Op zoek naar zendmasten, WiFi of bluetooth-verbindingen en tal van andere zaken. Tele2 maakt hier gebruik van door de kracht van NFC en bluetooth te koppelen.
Maar de app is meer dan alleen een draagbare radar. Door de toevoeging van Buddyview™ technologie, is het mogelijk om SmartSense™ te koppelen aan de personen uit de contactenlijst. Hierdoor wordt de gebruiker gewaarschuwd wanneer er zich iemand uit de contactenlijst in de buurt bevindt. Hetzelfde principe geldt voor de toevoeging van DeliciousDude™ en Chickmagnet™. Deze technologieën maken het voor SmartSense™ mogelijk een koppeling te maken met populaire dating-apps, zoals Tinder waardoor de gebruiker gewaarschuwd wordt wanneer een connectie dichtbij is. Op basis van de feedback van de eerste testers wordt gekeken naar andere mogelijkheden.

De app is vanaf begin april beschikbaar voor iOS-en Android-toestellen. Meer informatie is te vinden op de Tele2-website.

Tele2 SmartSense

 

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedIn
Deel dit nieuws